gbox_leden



Slovenské Tatry 2011

Kapitoly článku

5. den - čtvrtek 7.7.

Pátý den jsme se vydali na Chopok, kam jsme se dopravili pomocí dvou lanovek (díky slevové kartě nás to nestalo ani cent, avšak si myslíme, že se paní za pokladnou sekla...) a pak jsme si ještě vyšlápli poslední kousek nahoru. 
Nebylo to zrovna nejjednodušší, ale zvládlo se to celkem v pohodě. Bylo sice pod mrakem a rozhled nebyl zdaleka takový, ale tato cesta za to rozhodně stála!!!  Cestou dolů jsme se šli podívat do jeskyně Slobody (vstupné se pohybovalo okolo 5€). Prohlídka se nám velice líbila, ale byla tam zima. Opět následovala návštěva hospody.


6. den - pátek 7.7.

Šestý den byl naplánován ve smyslu koupání a tak jsme brzy ráno vyrazili do Tatralandie (14€ na os.), kde jsme strávili skoro celý den. Tento den byl poslední, který jsme mohli trávit v této společnosti, jelikož brzy ráno následujícího dne se s námi rozloučili a vydali se zpátky do ČR.


7. den - sobota 8.7.

Den sedmý jsme původně plánovali jako odpočinkový, ale nakonec jsme se rozhodli pro lanové centrum kde jsme strávili asi 1,5 hodiny než jsme tuto trasu úspěšně zvládnuli (díky naší slevě to vyšlo na 7€ na os.). Následovala cesta do Liptovského Mikuláše do muzea (1,5€ os.) a návštěva luxusně vyhlížející restaurace. Jídlo bylo dobré, ale není to zrovna styl stravování, na který jsme zvyklí.


8.den - neděle 9.7.

Den osmý byl dnem návratu do naší země zaslíbené. Ráno se mi nechtělo moc vstávat, protože jsme věděl, že naše dovolená je u konce a já musím následující den do práce, avšak baťůžek si vesele dál užíval prázdnin.... Naštěstí alespoň počasí na cestu zpátky bylo ukázkové a cestu jsme si narámně užívali. Opět jsme se zastavili v restauraci v Rožnově pod Radhoštěm a dali si česnečku (cestou na Slovensko mi chutnala víc :)) ). Zpátky jsme nejeli podle naplánované trasy, ale vzal jsem to na Kroměříž, a pak po dálnici na Brno a pak Znojmo. Dalniční limity jsem nedodržoval... :)


Závěr:

I přes nepřízeň počasí se nám dovolená velice líbila a určitě bychom si okolí Tater někdy rádi zopakokvali. Pokud by někdo přemýšlel nebo uvažoval nad podobnou dovolenou, tak ji můžeme jen doporučit.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (29x):
Motokatalog.cz


TOPlist