gbox_leden



Na měsíc přes Rusko

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Dalibor59 (0) napsal 24.02.2020 v 12:28

Opravdu motivační zážitek! Hned bych vyrazil taky. Ted čekáme s kamoši na vízum a taky tam vyrazíme. Dělali jsme přes https://www.rusko-viza.cz/ . Všichni je doporučovali :)

Guga (72) napsal 03.03.2019 v 20:30

Moc pěkné jste to meli
Za mě parada

HonzaSuchy (14) napsal 03.03.2019 v 16:56-2+2

Targus, furt meleš o neslušném chování pána v cizině, na základě s nadsázkou napsané jedné věty a nic o tom nevíš. Nechtělo se mi to rozepisovat, ale asi musím, i když tady zabíráme místo k chytřejším názorům.

Byl jsem kdysi v jedné velké ruské vesnici pracovně a jednou večer vyrazil na bigbít konaný na náměstí. S kolegou jsme si otevřeli jedno pivo, napůl, víc jsme jich nesehnali. A ruští četníci se nás jali pokutovat, že prý pijeme na veřejném místě, to, že se po krajích náměstí v roští váleli zlití domácí jim nevadilo. Pokuta se pak diskuzí měnila na úplatek od inostránce, což byl hlavní cíl, k tomu jsme si vyslechli, jak jsme od nás vyhnali jejich armádu osvoboditelku... Po té nedopité půlce piva jsem byl asi moc hubatej, tak nás svezli žigulíkem za vesnici, pěkně jsme se prošli.

A ty tu z této kraviny uděláš hlavní téma, zneuctění Leninovo piety a … skončíš u traumatu z německých policajtů a kontroluješ tu pravopis. Kdo asi je vymytá hlava...

Eso_Rimmer (383) napsal 03.03.2019 v 16:34

technicky dotaz- k te Francii... radary tam maji taky nastavenou odchylku, predpokladam a berou to az po prekroceni te hranice? kolik ta odchylka pripadne je?

Eso_Rimmer (383) napsal 03.03.2019 v 16:26

samozrejme jsou rozdily v jejich pristupu a taky me to ser*.
za mych mladych let jsem s kamaradem abslovoval dvakrat Francii jako spolujezdec a od te doby alepson trosku vim, ze to neni zadna prdel a snazim se na silnici videt veci i ocima kamionaka. do te doby jsem ten pohled samozrejme nemel. k prispevku-plati zakladni pravidlo a myslim, ze tu uz neco podobneho zaznelo... je stezejni respektovat zvyklosti a zakony dane zeme. v Albanii, kdyz me v horach pozvou k nim domu, nepujdu v triku s kr.rukavem a je jasny, ze nebudu chlastat na verejnych mistech tam, kde nevim, jestli se to muze. a na vyznamnych mistech uz tuplem ne. at je to na Aljasce, nebo v Horni Dolni. pak se nemuzu divit.

HonzaSuchy (14) napsal 03.03.2019 v 16:24

Tak se nám tu z diskuze o motorkování v Rusku udělala diskuze o kamionování v Německu, řeší se rasová otázka, Hitler tu byl, Lenin začal škytat v mauzoleu jak tu na něj pietně Targus myslí, k tomu moderní uprchlíci...

Eso_Rimmer (383) napsal 03.03.2019 v 16:14

Targus- no, konecne normalni prispevek. neslo by to pro priste bez tolika urazek a pod.? myslim, ze to nemas zapotrebi. jak jsem psal, v nekterych zalezitostech maji tve argumenty rozhodne hlavu a patu a s mnohymi se ztotoznim. v tom problem neni.

Targus (430) napsal 03.03.2019 v 16:08

fábulus

Zdravím kolegu.

A přeji pevné nervy a vždy šťastný dolet z cest.

Targus (430) napsal 03.03.2019 v 16:05-2

Eso_Rimmer

Mimo téma jsi akorát ty. Původní téma bylo o tom, že se jistý pán neumí chovat v cizině a diví se, že je za to postihován. No jestli byl arogantní, jako tady na fóru, tak se není co divit.

A nepsal jsem o tvém pravopisu, nýbrž o tvém zběsilém bušení do klábosnice, které se stalo v určitou dobu nepřehledným, nic více a nic méně. Šetřit slovy, dělat odstavce, když už ignoruješ interpunkci.

Jo, na fóru o motkách možná jsme, ale taky je to fórum o cestování a cestovatelských zážitcích - tato sekce především. Většina lidí má zážitky coby turisté - někdo dobré, jiný mrzuté. To ale nic moc nevypovídá o skutečném vztahu místních k nám - Čechům. Viz fábulus a jeho zážitek s BAG.
Ty si fakt myslíš, že by si německý policajt dovolil kontrolovat německého řidiče v době povinné BP (bezpečnostní přestávky)? To by byl jeho poslední hrdinský čin v uniformě BAG.

Eso_Rimmer (383) napsal 03.03.2019 v 15:50

fabulus - ted uplne nerozumim... ja se za pravopisem urcite nehonil, na to tu mame jinou personu. ostatne nejen na to, ze takze mam se urazit, nebo ne? jsme ve foru o masinach, takze historky s kamionem a veci s tim souvisejici jsou obcas celkem mimo tema.

Eso_Rimmer (383) napsal 03.03.2019 v 15:47

Targus - promin, uplne jsem zapomel... svoji dokonalost jsi dokazal tim, ze jsi pouzil vsechny tri zakladni body, ktere pouziva clovek, jemuz dojdou argumenty. takze - bod 3) dojdou-li argumenty, uchylime se k poukazani na chyby v pravopisu. kluku, ty jses dokonalej... tri v jednom...

fábulus (-1) napsal 03.03.2019 v 15:47

eso rimmer on to Targus myslel trochu jinak a asi tě to nedošlo. Ono když jedeš na moto nebo s vyžranou paní mámou a uřvanejma harantama v osobáku je něco jiného než když jedeš s kamionem a je ůplně jedno kolik najíždíš kilometru. My jsme pro němce méně cenná rasa. Také jezdím z náklaďákem a tzv. bagouni (zajisté víš, kdo to je) mě při BP (to zajisté taky víš co znamená) ji nenechali ani dodělat a začali mě lustruvat i když je to zákonem zakázané (ale to víš zajisté nejlépe, protože podle tvých příspěvků víš vše) a nemohl jsem dělat nic, protože si pokaždé najdou něco na čem mě uvaří a dají takovou pokutu že měsíc budu jezdit zadarmo. Tož asi tak. Chce to číst mezi řádky. Je až směšné jak si tu honíš své ego na pravopisu, nu holt si dokonalý, ale já ne.

Eso_Rimmer (383) napsal 03.03.2019 v 15:25

Targus - koukam, ze uz pilne opravujes tak jeste ten pravopis, komoleni jmena uz je v poradku

Eso_Rimmer (383) napsal 03.03.2019 v 15:00

Targus- omluv starsiho pana, co tuka do klavesnice mezi pozdnim obedem a pivkem ostatne, netusil jsem, ze jsem v literarnim krouzku. jen mala rada... kdyz nekoho opravujes za jeho pravopis, je hloupe, kdyz je pak ve vlastnim textu chyba. mel bys na ni prijit z tve strany se mi tu dostalo hned dvou poct - 1) kdyz dojdou argumenty, dojde na komoleni jmena - mas za jedna 2) kdyz dochazi argumenty, prichazi sprosta slova a urazky - take za jedna opet jsi ukazal, ze kdyz te nekdo zatlaci ke zdi, nemas pro sve myslenky v mnoha pripadech poradne argumenty, placas kraviny, urazis a ches byt vtipnej za kazdou cenu. necekam, ze by se u tebe neco zmenilo. tak jen smele dal za nabidku korektury dekuju, ale vazne ji nechci od nekoho, kdo kritizuje a sam ji tam ma

Targus (430) napsal 03.03.2019 v 14:38-2

Honza Suchy
Eso_Rimmer

Chlapci,
ztrácíte fazónu. Vaše klofání přestává být čitelné.
Esíku, ty vyškrtej tři slova z každých čtyř a dej to do odstavců. Pak ti opravím chyby a následně si to přečtu. Teď to je nesmyslný shluk písmenek a s tím nemíním ztrácet čas..

A Honzále, ty přestaň chlastat.
Btw. ujeté km nemají nic společného s vymytým prostorem na tvým krkem. Jestli to je škoda, nebo ne, nehodlám spekulovat.

Čuste, kluci.

HonzaSuchy (14) napsal 03.03.2019 v 13:58-1

Targus, ty jsi ale zoufalec. Domýšlíš si nevyřčené a vytváříš si vlastní hloupé konstrukce. Také jsem dosud nevěděl, že člověk je chytřejší, čím více najede kilometrů. To ale je životní filozofie...

Eso_Rimmer (383) napsal 03.03.2019 v 13:22+1

Targus - tobe je to uplne jedno, ale ohanis se tu kilometry vis, jak se tehle diagnoze rika? zkus si to dohledat, jsou na to takovy pekny ruzovy pilulky no a jestli tvuj mozek neni schopen, mimo chrelni pismen do vsech temat, co jich tu snad jen je, pochopit jednoduchy primer, ktery jsem naspal, hodim ti to sem v obrazkove forme, to bys mel zvladnout pochopit a proc se sem ser*? protoze jses clovek, na ktereho plati jen jeho metoda a lide na to casto nemaji chut, silu, cas, nebo trpelivost. zaplevelis 99% diskuzi, kam se vrtnes, vsechno vis, vsemu rozumis, vsude jsi byl dvakrat. takze jak jsem psal, jses takovej klasickej ceskej Brouk Pytlik zkus si najit holku, nebo treba kluka, to je fuk a venuj svuj drahoceny cas tem lidem, kteri o to budou stat. ale ono jich asi moc nebude a tak porad trolis tady, vid? tady o tebe ale drtiva vetsina nestoji. ale jak psal Jets - internetova diskuze, to je jako zavod paraplegiku... muses vyhrat, ale porad budes vypadat jako kokot. a tohle nebylo na tebe PS: jeste jednou se omlouvam autorovi i ostatnim slusnym diskuterum.

Targus (430) napsal 03.03.2019 v 12:22

jets

Nikoli, když vyhraješ, nejsi debil. Jsi nejlepší debil.

Targus (430) napsal 03.03.2019 v 12:20+1

Eso-Rimmer

Mně je úplně šumák, kolik ročně jezdíš a kolikrát tě stavěli. Jestli to nejsi schopen pochopit, je to tvůj problém.

Mým problémem je skutečnost, že se ke mně chová většina polišů v EU jako k potenciálnímu zločinci, a to z toho důvodu, že EU povoluje kontrolním a represívním složkám brát prémie za každý odlovený a pokutovaný kus. A je úplně jedno, jestli je to pokuta za překročení rychlosti, anebo za obuté sandály. O nic jiného nejde.
Ohledně zastavování kontrolními složkami asi tolik. Ještě jsem neviděl, že by někade na parkáči stáli poliši a brali všecky motky, které jedou kolem, což s nákladními auty dělají naprosto běžně. Není výjimkou, když mě zastaví i třikrát týdně na hodinovou kontrolu.

A jinak celkem nechápu proč se sereš do debaty, k níž nemáš co dodat.
Původní dotaz na zdejšího odborníka na Rusko a přilehlé okolí - říká si Honza Suchý - zněl, jestli si už někdy dovolil zasednout a chlastat na pietním místě v jiném státě mimo RF. Jestli si Lenin pietu zaslouží, či nikoli, je na debatu zcela jiného druhu.
Pokud jsem někde na návštěvě, chovám se podle toho. Respektuju místní zákony a zvyky a nedělám ostudu.

Farage (277) napsal 03.03.2019 v 12:10-1

Cestopis moc pekny, ale osobne bych tam nejel.

Targus: jezdim do nemecka temer kazdy tyden a nikdy se mi nestalo, ze by me tym nekdo opruzoval. Zkusenost mam jen tu nejlepsi.

sweetM (28) napsal 03.03.2019 v 09:24

Děkuji redakci, je to opraveno.

Eso_Rimmer (383) napsal 03.03.2019 v 08:29+1

Targus- nepotrebuju si s tebou merit pindika. ale kdyz jsi s tim zacal... pro predstavu - mam za sebou na masine pres tricet statu, rocne na ni delam cca 30. zajimavy je, ze me na masine staveli za poslednich dvacet let policajti trikrat. jednou UA, jednou Rakousko, jednou CR. cim to? mozna je to tim, ze se nechovam jako cura*, na rozdil od nekoho. potom tady nemusim brecet v kazdy diskuzi o tom, jak jsou vsude zli a pod. ty jses takovej brouk Pytlik. nacpes se do vseho a akorat to tam prevratis na hlavu. twl, co ty jses za typka, fakt nechapu... omlouvam se vsem za pleveleni vlakna, ale na na pana Chytryho uz neslo nereagovat.

jets (522) napsal 02.03.2019 v 23:40+6

moc se mi líbí motto co jsem kdysi někde četl. Hádání se na netu je stejné jako jet závod mentálně postižených. I když vyhraješ, stejně jsi pořád debil
Vykašlete se na to...

Targus (430) napsal 02.03.2019 v 23:22

Eso_Rimmer
Brukev

Pánové, až budete točit 120 tis. km ročně, dáme řeč.
Co vy na to?

HonzaSuchy

Od tebe to fakt sedí.
Chlastá na náměstí lahváče a rozdává pivní moudra.
Kam chceš ještě klesnout?

HonzaSuchy (14) napsal 02.03.2019 v 21:24

Targus, Targus, … nebuď tak zatrpklý, sežere tě to...

Vaclavkyzek (9) napsal 02.03.2019 v 21:14+1

Tak v dobrom závidím ľuďom čo si môžu zobrať mesiac voľno a jazdiť , museli ste si to užiť
A fakt ako niekedy tie komentáre stoja za to

Brukev (850) napsal 02.03.2019 v 16:43-1

Někdy je fakt lepší číst komentáře než článek samotný . . Mě například ani v Itálii, Rakousku , ani Německu nikdy nikdo nezastavil ani neotravoval . Ano přišla pokuta za 60 na vesnici ... no to ale proto ze je tam 50 ka ... taky mě nikdo nestavěl na hranicích ani za nima ... a to jsem tam byl jen vloni cca 5x a jel jsem tam zadarmo ... tak proč tolik ohně ptám se já proč po něčím názoru srovnávat odlišné kultury ??? Někdo holt rad Alpy a někdo komáry ...

Eso_Rimmer (383) napsal 02.03.2019 v 15:40+1

twl, Targusi, ty, kam se vrtnes, tam sedm let trava neroste...

Miluna1 (24) napsal 02.03.2019 v 10:33

Diky za cestopis
Supr komentáře.

Targus (430) napsal 02.03.2019 v 08:18-1

Honza Suchy

Á, pán se ráčil nasrat.
Takže znova.
Nasomruj se někam na západě před významnou památku a začni tam chlastat a dělat bordel.
Pak o tom můžeš napsat cesťák.
Že vybulil autor sedmu za vstupní vízum, je jeho boj, nikoli tvůj. Osobně si myslím, že by to mělo jít mnohem levněji. Známý jezdí někam k Rostovu za příbuznými a platí 100 USD za měsíční pobytové vízum. A když jsem se ho ptal, jestli by mi zařídil pozvání, říkal, že to není žádný problém.

Ad problémy na hranici - Rusáci je dělají na čáře, Skopčáci patnáct kiláků za čárou. Zažil jsem to dvakrát a řekl jsem, že se na návštěvy Dojčlandu můžu vystranit.
Otázka pro "myslivce" tvého druhu? Jaký je rozdíl mezi filcungem u závory a filcungem ve vnitrozemí?
Odpověď pro "myslivce" tvrého druhu. Rozdíl je ten, že filcujou jen "die Untermenschen", neboli "PODLIDI".
Takové, co Hitler přikládal do kamen.

Předchozí
1 2
Následující


TOPlist