gbox_leden



Rumunsko… k moři našeho mládí (část první)

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Hicks (1) napsal 07.06.2018 v 19:56

výborne pekne napísané. tých pár chytrákov si nevšímaj a píš určite ďalej.. Nám nerozmaznaným rôznymi "dotiahnutými" (Nova, Markiza, BBC a spol) projektmi zo západu sa to páči.

berťa22 (1) napsal 29.05.2018 v 15:40+1

Pěkné. pokračování? šup sem s nim

Ondra70 (2) napsal 12.04.2018 v 13:06+1

Parádní cestopis!!!

Hnilda (36) napsal 31.03.2018 v 09:36

krasa vtipne napsany fotky krasny

PanIvo (11) napsal 30.03.2018 v 21:08

Za nás super a máte náš obdiv. Už se těším až zase něco napíšeš.

Ládis74 (6) napsal 25.03.2018 v 11:12

Parádně napsáno, moc jsem se pobavil. Nenech se odradit a dopiš zbytek. Komu se to nelíbí, ať to nečte. Hlavně že jste si to užili, až na tu smůlu na Ukrajině.

Juky (1) napsal 24.03.2018 v 12:14+2

Napísal si to pekne. A je pravda, že u tvojho cestopisu som si tiež uvedomil, že väčšinu ľudí zaujímajú fotky, kilometre, čas a koľko to stalo. A to najdôležitejšie na koniec GRAMATIKA... , ľudia preberte sa. V cestopisoch ide hlavne o inšpiráciu. Sú medzi nami ľudia, ktorý videli celý svet a tiež ľudia, ktorý sa ho ešte len objavovať chystajú. Tak trošku rešpektu nezaškodí. Dôležite je, ako si to ten daný človek užil.

vessmir (1) napsal 21.03.2018 v 19:39+1

Ze začátku jsem si myslel že to nedám , ale nakonec super čtení za mě

nikdoš (4) napsal 21.03.2018 v 17:50-2+4

Se neomlouvej, napsals to pěkně, trip to byl skvělej, ser na každého, ty největší chytráci se zmůžou tak na vejlet kolem komína proloženej pěti kávičkama na pumpě, nenech se znechutit

Emper (-2) napsal 21.03.2018 v 12:54-2

Omlouvám se samozřejmě všem bez smyslu pro humor a nadsázku..

nikdoš (4) napsal 21.03.2018 v 12:40

Fakt pěkný, koukej napsat pokračování nebo uvidíš muhehe! Už dlouho jsem se tak nepobavil, díky

Brukev (850) napsal 21.03.2018 v 07:13-5+1

Proč sem dáváš cestopis který by neměla polovina lidí číst? Každý se něčím živí a pokud máš mindrak ze své práce tak ji nedělej... tady to ma být o motorkach!!!

Miluna1 (24) napsal 20.03.2018 v 23:55

2013 cestopis MOTOTRIP UKRAJINA - ODĚSA 2013- cituji:

"Ráno posnídáme obsah Kamilova batohu a jedeme směr Užhorod. Hranice překračujeme bez problému a v bankomatu vybíráme hřivny. V Mukačevu míjíme policejní stanici, na které jsme byli před třemi lety zavřeni za „ rychlou jízdu“. Tenkrát jsme nic neplatili, pomohla výmluva na „brata v Kyjevě“.
Nyní jedeme schovaní za autobusem, opět tu chytají a čekají na prachy od motorkářů. Nás zastaví až u odbočky na Volovets, opět jsem zavřen na fízlárně a použiju osvědčenou výmluvu na „brata na ambasádě.“ Tak smutné policejní oči jsem už dlouho neviděl.
Za pár minut jedeme dál, kolem penzionu „u Leva“ do Koločavy, kde obědváme v Četnické stanici. "

mašány (1) napsal 20.03.2018 v 22:08+1

Velka gratulace,škoda,že nemužu jet do Netolic vypravěli byste.Bohužel moje žena na to neni tak mě takove štěstí nepotká

sly64 (9) napsal 20.03.2018 v 18:36

Moc hezké a vtipné počtení.Nemám tuhle zkušenost z ciziny,ale i pokuta u nás mne dokáž nas...Věřím a doufám,že ten zbytek cesty bude brzy.Pro jetse:sliby se mají plnit a držim palce:vydrž.

spike-cz (137) napsal 20.03.2018 v 18:27+1

Netradičně pankáčsky napsanej cestopis se mi líbil a neurazil. Špatná zkušenost, taky zkušenost. Jen se z toho nepo**at.

Targus (430) napsal 20.03.2018 v 18:11+4

Zhodnocení písmenek:
Fajn napsaný cesťák, bezva hlášky, s chutí jsem se zasmál.
Žádám důrazně o pokračování.

Zhodnocení cesty:
Rozbombardovaná 18 se dá v poho částečně objet po 186, tedy až do Borši, pak už to je pro endura, takže je potřeba zpátky na 18.

Zhodnocení pisatelovy snahy o průjezd UA:
Ukradina je celkem rozporná zemička.
Zásadně doporučuji pořádně oprášit alespoň ruštinu. Kdo nemluví, jako by nebyl.
Zásadně doporučuji vstup jen těm, kteří mají pas opráskaný razítky až na poslední stránku. Vím, že se toho obtížně dociluje, ale je to tak.
Další věcí je ZÁSADNĚ netahat s sebou Baky, ani Éčka. Uznávám, že je to problém. Na ukradinskou měnu poliši nereagují tak moc všežravě a v drtivé většině je docela rozhodí, když jim okrádaný AUTORITATIVNĚ oznámí, že éčka se prostě konat nebudou a zloději - pardon - policajti mohou dostat maximálně ukrácké sračky - pardon - ukrajinské grivny.
Za další - už jsem to tu taky psal - je potřeba si zjistit výši běžných pokut v místě a čase. Lhostejno zda od normálních Ukrů, nebo telefonicky na ukrácké ambasádě v Praze.
Kdo je připraven, není překvapen.
Za další - nastoupit do policajtského auta, pokud se nejedná o zatčení nebo odvoz na odběr krve je poloviční sebevražda.
Za další - pokud je k dispozici slabší pohlaví, okamžitě má při takové silniční komplikaci začít pištět, brečet a fotit. Ty první dvě věci vydrží málokterý chlap déle, než deset minut. S tím třetím to je problém, ale pokud se "jako" fotí telefonem a fotky se ihned "odesílají" nezámo kam, na tyhlety lupiče to má poměrně silně projímavý účinek.

Zhodnocení ukrajinských vlků:
Ti chytráci, kteří tady vypisují, jak tam jezdí bez problémů, a jak je to tam príma, prostě ještě nenarazili na tyhle ty týpky. Když jsem byl malý, neustále jsem otvíral popelník u kuchyňských kamen, takže moje babička mi vzala prst a lehce a krátce jej přiložila na plotnu od kamen. Od té doby jsem si pamatoval, že kamna sám otevírat nesmím, protože oheň dělá bebí. S našimi vlky to je úplně stejné, ještě se nespálili...

Meli (195) napsal 20.03.2018 v 17:22

Je pravda že mě ukrajinská hlídka taky nas... tak že jsem to pak hned stočil do Rumunska. A to jsem jim nedal ani pětník. Proč se na dovolené nechat takhle prudit.. Ale co jsem četl, tohle dokážou i Švýcaři a mnohem dráž. Člověk s tím musí počítat ale je škoda hned zaplatit "bez boje"...
Jinak k Rumunskému asfaltu. Jo stavějí ž peněz EU hodně silnic, ale ty starší míč neudrzujou takže co jsme jeli slušný asfalt je za 3 roky katastrofa. Je fakt že proti ukrajině jsou na tom hodně dobře.

Miluna1 (24) napsal 20.03.2018 v 16:49

My seděli na UA fízlárně v Mukačevu a ve Volovci. Pokaždý stačila výhružka policajtům, že máme bratra na ambasádě v Kijevě. " davaj numer uniformy, ja zvonim Kijev. "
Po týhle větě se nás rádi zbavili.
A počkali si na někoho, kdo brata na ambasadě nemá.

Na hranicích jsou umístěny velké cedule s telefonními čísly na protikorupční linku

kobza79 (2) napsal 20.03.2018 v 13:22

Bezva výlet, taky se chystám letos přes Rumunsko a Bulharsko do Turecka, tak by mě potěšilo více informací co, kde jak, za kolik. Jinak se mě to líbilo, zajímavě napsaný. Těším se na pokračování. Za mě

Z-Tomas (0) napsal 20.03.2018 v 10:44

Stou Ukrajinou máme podobné zkušenosti ale bylo to na kruháči v Mukačevu.Taky údajně nezastavení na stopce,přejetí plné čáry a ve finále nám dali ještě dejchnout a naměřili nám skoro jednu promili přesto že jsme nic nepili.Po asi hodině výslechu a vyhrožování soudem nás stáhli každýho o 130euro a s podáním ruky nás pustili.Takže korupce jak prase.Jinak pěkný cestopis.

Emper (-2) napsal 20.03.2018 v 09:14

teď mi to tryskáč nandal..samozřejmě, že zvláštní

jets (522) napsal 20.03.2018 v 09:01-1+2

Slíbil jsem si že tentokrát už nic psát nebudu, ale nakonec zase nevydržím, tahle věta - jsem rád, že se mi podařilo někoho rozpoltit. - vypovídá o autorovi mnohé...
Rozdělit hned v úvodu preventivně čtenáře na ty blbečky, kteří to nepochopí a ať radši ani nečtou dál a ty správné pro které cestopis je, je trik hodný žáka první třídy ZŠ (jestli základní nebo zvláštní nechám na fantazii každého).

Emper (-2) napsal 20.03.2018 v 07:28

- pro ty co nedočetli dál než první kapitolu tam je v úvodu varování a manažerské shrnutí.
- jsem rád, že se mi podařilo někoho rozpoltit.

- co se týče hrdinů a umělců: zkuste si představit situaci, kdy jste, po roce plánování a půl roku příprav, na začátku vysněné dovolené. Vy sedíte v policejním autě a vaše žena na to pod bedlivým dohledem dalšího loupežníka kouká. Vyhrožují vám zabavením motorek a šílenou pokutou. Ano, hrdina se nechá odvléct někam do zadržovačky (?), nechá si naložené motorky odvézt kamsi... (a protože má tankvak volně přístupný, a mimo uzamčené kufry má stan, spacáky karimatky,foťák a další věci - je přirozeně hrdinně hepy) . Konzul mu slíbí (pokud se někomu tedy dovolá), že udělá co bude v jeho silách... strávíme den ?.. dva?? zabáslí..? než zkorumpovaný soudce vysloví (možná po zásahu toho konzula) osvobozující verdikt?.. vrátí vám motorky očesané a bez uvedených báglů ?.. Ano hrdina se usměje, mávne rukou a vyráží s úsměvem k dalším krásným zítřkům.
My jsme zkrátka hrdinové být nechtěli, chtěli jsme na to rychle zapomenout a užít si zbytek cesty..
Každému doporučuju si to vyzkoušet... ostatně to městečko najdete velmi snadno...je x lidí, kteří měli stejnou zkušenost i takovou, že byli takto přepadeni i vícekrát za sebou než se jim podařilo překročit hranice..o lidech nebo jejich vstřícnosti nebylo ve článku ani zmínka a věřím, že takoví jsou .. jestli za to může Ukrajina jako taková nevím.. ano, mohli jsme si za to sami, že jsme nedali na varování..

umělec2 (10) napsal 19.03.2018 v 20:27-1+1

Nedá mi to, abych se k cestopisu vyjádřil. Každý má asi jiné vidění. Na Ukrajině jsou lidé veskrze příjemní a rádi pomáhají. S policisty jsem nikdy žádné problémy na rozdíl od ČR neměl. Jel jsem jejich řeky a za týden nepotkal jediného vodáka - euforie. Cesty mají špatné hrozné a neuvěřitelné a proto tam lidi jezdí. V Rumunsku se to hodně zlepšuje. Ubytování většinou čisté pěkné i levné. Nákup v krámech až do pozdních nočních hodin v každé vesničce. Trans alpina je prý nejhezčí cestou v Evropě. To posoudit nemohu, ale že je hezká, kvalitní a zadara tak to vím jistě. PHM je levné na UK i RO. Jídlo jakbysmet. V západní Evropě pořídíte podobné, ale za třikrát i vícekrát tolik. Myslím, že cestopis je jeden velký...ale snahy si cením. Ale asi mám jen jiné "brýle" zaplať bůh.

tramp57 (15) napsal 19.03.2018 v 20:10

Tak já jsem si početl. Myslím si, že cestopis je napsán zajímavým a vtipným slohem. Děkuji, přišel jsem pozdě do práce, musel jsem to ráno u kafe taky všechno "zažít". Parádní výlet.

sekáčmagor (128) napsal 19.03.2018 v 17:29

Tenhle příběh je pro mne tak rozporuplný že jej vlastně ani nemohu pořádně zkritizovat. Jak je mým zvykem...

Miluna1 (24) napsal 19.03.2018 v 15:18-1


Mám rád, když se jezdí do těchto zemí.
Jenom nechápu, jak někdo může vysolit takový prachy za pokutu, která není. Napslalo se tu spousta článků a diskuzí a stále se nachází někdo, kdo se nepoučí a platí.
Vaše chyba
Ta Ukrajina za to nemůže

Rohal (61) napsal 19.03.2018 v 12:25+2

Tento cestopis má jednu vadu a to že je ho jen půlka.
Začátek psaný trochu svérázně ale postupně bezva četní.
Souhlas s tím že i mě na Ukrajinu už nikdy nikdo nedostane.

krizik1 (62) napsal 19.03.2018 v 11:58+2

Mě se tahle první část líbí moc a už se těším co bude dál.
Jinak si nemohu odpustit poznámku, že UA je nepochybně krásná země i s milejma lidma, ale dokud tam budou řádit tyhle bandy Banderovců (čti místní policie) nikdo mě tam neuvidí a věřte, že nejvíc to mrzí mne samotného.

Předchozí
1 2
Následující


TOPlist