gbox_leden



Naše prvni Alpy 2013

Tak začátkem prázdnin jsme začali s batůžkem plánovat kam bychom jeli na moto dovolenou. Pár krát jsme byli na Slovensku a tak že zkusíme něco dál a větší kopce. Vyhráli rakouské Alpy. Po přečtení hodně cestopisů tady na fóru jsem se rozhodli že pojedem a na tři noci. Chtěli jsme jet koncem srpna ale počasí nám nepřálo tak jsme dovolenou posunuly o dva dny ale příroda byla proti tak jsme nasmlouvané ubytování zrušily a doufali ze se ještě naskytne aspoň v září par pěkných dnů abychom to zkusili znovu a ono to vyšlo. Odjezd byl 22.9 návrat 25.9 2013 A musím říct že se vyplatilo počkat. Celo sobotu doma vládla cestovní horečka a chystání na nedělní ráno.

Kapitoly článku

DEN PRVNÍ 22.9 neděle

Byla neděle ráno 8.00hod. kdy byl na plánovaný odjezd. Po kontrole všech věcí co máme mít sebou a co máme a nebudem potřebovat přidělávám kufry na motku a pomalu vyrážíme směr Znojmo. Mezi Znojmem a Miroslavi byla po cestě mlha a jen 8'st. opravdu paráda začaly nás trochu mrznout ruce ale dalo se to přežít. Než jsme přejeli hranice říkal jsem si že musíme koupit někde dálniční známku do rakouska ale na dvou benzinách vždycky zněla odpověď že bohužel nemají. No co budem ji muset koupit až v rakousku tak pokračujeme dále ze Znojma jedem směr Holabrunn a pak na Krems abychom jeli pěkně po pravém břehu Dunaje. Před Kremsem dáváme u silnice pauzu z důvodů ztuhlosti těla a odskočení na WC do kukuřice u silnice a malé svačince.    Nasedáme a jedeme dál kolem Dunaje, opravdu pěkná cesta zajimavá a těch vinohradů co tam je opravdu na každém volném místě je prostě vinohrad a to i tam kam by člověk vylezl jen po čtyřech no nechápali jsme to jak dělají v tom svahu vinobraní. Mezi Kremsem a Greinem dáváme další pauzu žádný spěch. 
  Po pauze se ohlížím po nějaké čerpací stanici kde musím koupit tu známku skrz dálnici protože chceme trochu nahnat čas tak Linz chci minout po dalnici. Z dálnice sjíždíme v místě na Gmunden kolem jezera Traunsse. Po sjezdu z dálnice jsme si na parkovišti u čerpací stanice uvařili velký hrnek kafíčka (turek).

Musím říct že cesta kolem jezera byla opravdu moc pěkná a už konečně byly v dálce vidět opravdové Alpy. O kus dál pod  jezerem jsme si dali první průsmyk ze Strobl na Abtenau za cenu 7euro. Na začátek docela pěkny stoupání a klesání fakt pěkná příroda. Po projetí jsme už museli přidat. Trochu nás tlačil čas na první místo kde přespíme tak honem přes Salzburg za hranice do Německa na velmi známé misto v Berchtesgadenu do penzionu Auerwirt. Obsluha v českém jazyce a majitel taky super chlap. Cena byla za 20euro se snídani za jednoho. A výhled přímo na Orlí hnízdo s balkonu super. 

Tento den 448km.


DEN DRUHÝ 23.9 pondělí

Rano jsme vstávali v 7.00 a už jsme se těšili na snídani a musím říct že fakt super velmi dobrá a bohatá snídaně.  I hned po snídani jsme se zbalili a dále na cestu která směřovala na vyhlášenou cestu ROSSFELDSTRASE za cenu 4euro. Pěkný výhled akorát v polovině jsme vjeli do takové mlhy že rychleji než 20km rychlostí se nedalo jet. Po chvilce mlha fuč a opět krásný panoramata.  Přijeli jsme až k jezeru Konigssee kde byla malá pauza a cesta pokračovala na druhé misto našeho spaní do Taxenbachu. Tak rychle přes Salzburg do Bischofshofen a odtut přes průsmyk který jsme mysleli že je placený ale naštěstí byl zdarma až do Saalfeldenu a odtamtud k jezeru Zell am See. Objeli jsme si jezero celé dokola a musím říct ze velmi pěkné místo na odpočinek a relax. Ale my museli pokračovat v cestě dále.  Před Taxenbachem si opět vaříme naši oblíbenou kávu (turka) půl hodiny si dáváme pauzu (bolí zadek). Po příjezdu do Taxenbachu si  na Schellce nad našem penzionem Kitzloch kupujem nějaké to pivko v plevhu na večer.  Po 200metrech pod hlavní silnicí co jsme sjeli dolů z kopce narážíme na penzion kde budeme spát dvě noci za 26euro se snídaní na osobu. 
Po seznámení s paní majitelkou a vybavení ruzných věcí se ubytujeme ve velmi pěkném pokoji. Uvaříme si večeři dáme si to pivko v plechu a po jidle se jdem kousek projít po okolí. Velmi zajímavé místo pro penzion na soutoku dvou řek a ještě kousek nad ní jezdí vlak,ale ten nebyl skoro vůbec slyšet když projížděl tak pohoda v noci.
Tento den 181km.


DEN TŘETÍ 24.9 uterý

Ráno jdem na snídani a přemýšlíme co dnes kam a jak se pojede? Dopoledne si jedem projet velmi pěkné údolí Rauris až kam nás cesta pustí kde na konci na nás čeka mýtnice za výjezd nahoru za 3eura ale už nevim jak jse to tam jmenuje.  Po následném projeti údolí zpět se chystáme na vyhlašený GG zastavujem před mýtnicí batůžek dá cigáro a pak pojedeme. Po zaplaceni 23euro za průjezd tahám za plyn a hurá na horu lehce svižnou jízdou. V některých úsecích Bandita lapá po dechu ale zvládáme to!  Při příjezdu na parkoviště na Edelweispitze máme co dělat najít místo kde zaparkovat protože tam bylo narváno.  Ale ten výhled no super kdo byl tak ví o čem mluvím. Byly jsme tam ve 13.00 a teplota byla 13'st.  no paráda.

 

 Na špici jsme se zdrželi asi hodinu a půl a odjezd na GG. Tam už nebylo tak plno. Ledovec moc pěkný akorát jsme neviděli sviště potvory byli asi schovaný. Tak jsme prolezli tam ten malý obchůdek se suvenýrama a musím říct že na naše poměry trochu draho asi vysokohorská přirážka.  Po třetí hodině se chystáme na odjezd zpět na  penzion. Serpetiny si opravdu užíváme silnice jsou prázdné tak to se potom jede než narazíme na autobus který sotva jede a chvilkama z něj teče voda asi trochu hřeje? Na penzion přijíždíme po šesté hodině uděláme jídlo dáme pivo tentokrát dole v hospodě za 3euro jedno každý dvě a jdeme na pokoj. Podívame se na fotky co jsme stihli nafotit a pomalu přemýšlíme jakou cestou domů.
Tento den 186km.


DEN ČTVRTÝ 25.9 středa

Vstávali jsme v půl 7 rychle zabalit všechny věci do kufrů jit se na snídat podívat se do mapy kudy se pojede. Snídaně byla vydatná abychom douho vydrželi a v 9 hod. byl odjezd z Kitzlochu směrem na San.Johan a potom na Radstat a dále na Liezen. Po cestě jsme narazili na dvě místa kde zrovna dělali nový povrch a musím říct že by se naši cestáři měli co učit! !!!!! Za celou cestu jsme snad neviděli díru na silnici no jiný kraj? ???? V Lieznu jsme dotankovali dali pauzu a hurá směrem Mariazell. Celou dobu krasně svitilo sluníčko tak cesta ubíhala rychle. Po cestě přes Admont na Hieflau kolem řeky Enns a potom kolem Salzy do Mariazell musim rict ze cesta opravdu bomba do každé zatáčky bylo krasně vidět tak jsme zvolyli svižné tempo a hned jsme minuli Mariazell a hledai nějaké misto na uvaření oběda 
Po jídle honem do sedla a pokračujeme k hranicím(HATĚ)
Projíždíme ST.POLTEN směrem na TULLN a pak na HOLABRUNN ceste už tak  nějak moc ryhle neubíhá dostavuje se na nás únava před hranicema zastavujeme ještě na benzince že si dáme něco na posilnění ale žádná sláva tak jen malá coca-cola za 1.20euro a zas do sedla a už rovnou k domovu. Před dům dorazíme něco po 18.00hod a jsme rádi že jsme dojeli v pohodě bez žádných problémů a celý. Bandita taky jel jako švýcarský hodinky.

Tento den najeto 474km.

Jinak už jse nemůžem dočkat dalšího dobrodružství.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (34x):
Motokatalog.cz


TOPlist