gbox_leden



Náš letní výlet - Grossglockner a Vranovská přehrada

Kapitoly článku

13. 8. - 2.den

Ráno je jak v prádelně, dusno, mírně prší. Posíláme domů sms, kvůli počasí. Kdyby bylo hezky, můžem jet na jih. V tom přichází pan recepční, je asi 9h, do 11h máme opustit kemp a nese ubytovací řád. Nemá cenu s ním diskutovat. Je zataženo, ale přestává pršet. Jdem balit, ze sms víme, že prší od Itálie po Rakousko a u nás polojasno. Měníme plány, Paťa musí narychlo domů, tak ho doprovodíme na Linz, tam je třeba vyndat vložku z bundy, jak hřeje slunce. My pokračujeme na Znojmo. Ve Freistadtu je nějaká slavnost, asi půl hodiny stojíme na místě a leje z nás pot. Na výjezdu po sil. č.38 směr Weitra si myslíte, že jste v motorkářském ráji. Takhle širokou a zatočenou silnici jsem ještě neviděl, jak na okruhu! Čekal jsem, jak zase budou klukům od těch korábů lítat jiskry od stupaček. Přes Znojmo po sil.č.38 se přesouváme na Vranovskou přehradu. Stavíme mokré stany, tady to rychle osychá, ještě skočit do vody a už je dobře. Večer si dáme pár piv. O půlnoci přichází bouřka, než dojdem do stanů, jsme jak vodníci.

14. 8. - 3.den

Od rána je krásně. Najeto už něco máme, tak si dneska dáme trochu pauzu. Jedem do Znojma na koupaliště, voda je tam vyhřívaná na 25°C. Jsme tady dneska skoro první návštěvníci.Po obědě jedem směr kemp. Dáme si menší zajížďku přes Bítov, okolo Vranovské nádrže po sil. č.408, 411, 398 na Vranov, kde natankujem. Musím říct, že silnice, která tady je, se snad nezměnila od dob, co jsem tady jel poprvé, tedy až na několikakilometrové úseky, kde přibylo jen pár záplat. To bylo ještě na Kawě GPZ, před víc než 12 lety... Večer zajdem na přehradu k Vodnáři na pizzu, je skvělá.

15. 3. - 4.den

Návrat domů, budíček v 7h, balíme včas. Prý má před polednem zase pršet. Jedem na Telč po sil. č.23, přes J.Hradec a Budějice, kde Kája končí, musí do práce. S Alešem pokračujeme ještě 100 km přes Písek k domovu. Tímto děkujeme panu recepčnímu z kempu Insel-camping Unterach v Rakousku. Kdyby nás nevykázal z kempu,tak jsme si slunce moc neužili.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz


TOPlist