gbox_leden



Jak jsme zase nedojeli do Bosny aneb jak se Pepovi každý den něco „nestalo“.

Ale pěkně od začátku. Skupina FO3 pořádá každý rok motocyklový výlet do „někam“, kam se po celý rok těšíme, jak se podíváme na zajímavá místa, jak se bude večer hrát u ohně a povídat až hanba. (14. – 20. 6. 2014)

Kapitoly článku

Pro tento rok byla zvolena destinace Bosna a Hercegovina a to proto, že se nám Balkán prostě líbí. Kdo už tam byl, rád se vrací a důvodů je mnoho. Člověk až tak nemusí koukat na to, kde se vyspí, pokud má sebou stan nebo alespoň karimatku. Ceny pensionů nebývají problémem pro chudou peněženku motorkáře a vůbec, ten stát ještě není tak zdecimován vyhláškami Evropského parlamentu. Nemluvě o různých pochoutkách domácích pekáren (např. burek) či hospůdek u cest, kde se opéká prasátko či skopové.
Takže, vše naplánováno na okružní jízdu v trvání 7 dnů, přejezd Maďarskem s koupáním v Hevízu, následně Chorvatskem a východní části Bosny na jih, no a na sever částí západní. Pravda, teď po akci je ztráta času mluvit o tom, jak Václav starší několik měsíců po večerech v rámci svého osobního volna dával dokupy itinerář, aby se jenom nesedělo v sedlech a nechlastalo, aby si členové zájezdu taky něco z té náročné cesty odnesli.
Naše první jízda v roce 2011 vedla do Černé Hory, byly 3 motocykly, druhá jízda v roce 2012 východ Slovenska přes Polsko, to už bylo motocyklů 6, loni kvůli záplavám se z původního počtu 7 motorek udělala jenom taková rodinná dvou motocyklová, ale velice prima záležitost, kdy jsme vyrazili do Bosny a následně do Chorvatska se synkem.
Letos se parta rozrostla na 8 motocyklů. Musím poznamenat, že tentokrát bez doprovodného vozidla s babama. Jelo se bez bab!! Tedy, museli jsme první večer, kdy se všichni sjeli u mě na chalupě povýšit Jarmilku na chlapa. Dalo to práci, protože je Jarmilka ženského vzhledu, který se těžko dá předělat na vzhled otrlého motorkáře.

Sestava kolony vypadala následovně:
(neberte pořadí podle důležitosti osoby, ať mi pak nikdo nenadává, proč on je až ten další)

Václav senior - Honda VTX 1800
Václav junior - Honda ST 1300 Pan-European
Jarda Honda - ST 1300 Pan-European
Pavel Honda - PC 800 Pacific Coast
Karel - BMW R 1200 GS
Pepa - Kawasaki - ZZR 1100
Milan - Suzuki Intruder 1400
Ervín - Yamaha Royal Star 1300

Asi vám chybí co milá Jarmilka, takže, Jarmilka má Pepu a tudíž byla za batůžek.
Malá poznámka, Pepa kdysi sebou vozil jako baťůžek psa Bondyho, ten byl účasten naší první výpravy. Tento fakt tady zdůraznit musím, aby jste se, při čtení cestopisu pak nedivili, o čem to Pepa sem tam mluví.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):


TOPlist