europ_asistance_2024



Grossglockner na otočku

Jednoho krásného dne jsem zapnul počítač a koukám, že všichni, co mají motorku, už tam byli nebo tam jedou. Tak jsem se rozhodl, že se podívám, co na tom kopci všichni mají. Bylo tam skvěle, a tak můžu prostřednictvím krátkého cestopisu a úžasných fotek Grossglockner všem jen doporučit!

Kapitoly článku

Příprava na odjezd

Vyrazil jsem s kamarádem v klidu bez velkého stresu ve čtvrtek před desátou hodinou, směr Německo, kde jsme chtěli doplnit pár drobností do výbavy. Já jsem jel na své Suzuce GSX a Vašek na Hondě Shadow.

Provedli jsme rychlý přesun po dálnici do Regensburgu, abychom byli dostatečně připraveni na takovouto cestu.

Doplnění výbavy

Ještě před naším výletem, když jsme dávali dohromady co ještě nahoru s sebou, jsme zjistili, že nemáme ani jeden něco na to,když začne pršet. I když jsme měli kvalitní oblečení, tak přece jen pláštěnka je pláštěnka. A být v suchu je taky fajn.
Doplnili jsme také součásti povinné výbavy do Rakouska (např. návleky na helmy s trojúhelníky) a pro jistotu také sady na opravu pneumatik.
Ubytování jsme našli se štěstím co by kamenem dohodil od vstupní brány na úpatí. Štěstí bylo především v tom, že se našli volné postele, protože hoteliéři preferují ubytování na týden než na tři dny. www.feriendorf-ponyhof.com

Grossglockner

V pátek 20. srpna jsme vyrazili za našim cílem. Koupili jsme vstup na celý den a vyjeli do zatáček.
V pátek jsme stihli vyjet nahoru dvakrát. V sobotu jsme vyrazili směrem na Heiligenblut a nakonec jsme dorazili až na hranice s Itálií. Počasí se nám vydařilo po celou dobu výletu, svezení bylo suprový, další komentáře by byli zbytečné a můžete se je dočíst v dalších cestopisech.
Grossglockner vřele doporučujeme všem. Místo plýtvání slovy je pár fotek z výletu, ale berte je spíše jako ochutnávku, vyrazit tam musíte sami. Kdo totiž Grossglockner nezažije a neprojede, prohloupí!

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (28x):
Motokatalog.cz


TOPlist