sumoto_leden



4 státy, 12 dnů - Alpy, průsmyky, jezera a moře

Dovolená se vším všudy

Kapitoly článku

Naší cestu jsem plánoval již v zimě. S přítelkyní jsme uvažovali kam zajet. Nakonec padla volba na starý dobrý známý trip po Česku, Rakousku, Slovinsku a Chorvatsku. Dovolenou jsme naplánovali na prvních 12 dnů v červenci, nikdo ovšem netušil, jaké bude počasí, v tu dobu nezvyklé vedra co všude panovaly. Nabalili jsme motorku a nakonec po debatě v garáži jsme se rozhodli nechat pláštěnky doma a vyrazit natvrdo bez nich, i když jsme jeli přes alpy. Všechny cesty vedly mimo dálnici. V navigaci zapnuto vyhnout se dálnicím a tradá do světa. Nové gumy, plná nádrž a natěšení jako malé děti.

Výjezd ráno 1 července kolem deváté vše nabaleno a připraveno den dopředu. Po cestě jsme jeli přes Rožnov p. Radhoštěm pak odbočka na Velké Karlovice, dále pak přes Halenkov a za Vizovicemi jsme sjeli na Luhačovice. Cesta byla vcelku klidná, nějaký to předjíždění, ale jinak klídek. Venku vedro na zbláznění. První zastávka v lázeňském městě Luhačovice, kde dáme oběd. Zastavíme, hledáme restauraci, venku všude pochoduje dost lidí. Vidíme restauraci a u ní zahrádku a tam píší menu od 50 Kč. Tak to musíme vidět. Sedáme na zahrádku, jediné volné místo na přímém poledním slunci. Přijde paní, hodí na stůl dvě polévky a odchází. Koukáme na sebe a smějeme se. Nic jsme neřekli, ale polévky leží na stole. Na tabuli píší asi 6 druhů menu. Vybíráme. Paní dorazí za 10 minut a „co si dáte“ já tohle a Míša tohle, paní se otočí a okamžitě odchází, zastavujeme jí, že bychom dali i něco k pití. Kofola do půl litru je dobře studená ovšem docela ředěná. Menu dorazí, nejsme nijak nadšení, ale dalo se to sníst a za pade co bychom vlastně chtěli. Zvedáme kotvy, projdeme se kousek a sedáme na motorku směr Vranov. 

Cesta utíká, vedro nepřestává, policie nikde tak se jede docela v pohodě.  Cestu bereme pod Brnem, ať nejedeme po hlavních tazích. Zastavujeme u kempu, první věc dát dolů ze sebe bundu a rozepnout co se dá. Vjedeme do kempu rozhodíme stan a směr sprcha. Příjezd kolem 17 hod, na tacho máme necelých 350 km. Po sprše procházka a pak přímý směr pívo. Poseděli jsme , a to docela řádně, jako vždy první večer strašně chutnalo a po tom vedru v moto hadrách jaká to lahoda. Výborný Kozel 12, pecka, nevím kdy odejít, zítra 450 km, co dělat? Jdeme spát. Je půlnoc. 

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (29x):


TOPlist