gbox_leden



3 dny na motorce směr Rakousko - GG s přejezdem do Itálie – Cortina – Marmolade

Kapitoly článku

3. Den

Celou noc pršelo, mraky se taky nechtěli moc zvedat a přestalo hodinu před budíčkem, tak nálada po ránu nebyla úplně v pohodě, zvlášť po včerejšku.
A navíc zprávy z domova hovořili o krupobití v Praze a nárazové deště od jihu, což je u nás. Dali jsme v klidu snídani a sledovali jak se počasí trochu lepší a uvažovali, o vyjetí rovnou v nepromoku i když neprší, ať to pak neřešíme po cestě. Nakonec se rozhodneme to risknout a jedeme bez a dobře jsme udělali, počasí se výrazně lepší a za chvíli jedeme v 27 stupních, za sluníčka a suché cesty. Taháme za plyn a užíváme pohodičky, zastavujeme jen na tankování a malou svačinku, kde potkáváme české kluky na BMW GS, mají za sebou 4 000 km a 2 týdny jízdy. Klobouk dolů.
Máme dobrý čas, projíždíme všechno bez problémů, i když je celkem silný provoz a místy nějaký ten semafor z důvodu opravy vozovky.
Těsně před hranicemi máme objížďku a už se nemůžeme dočkat, až budeme u nás. Projíždíme Znojmem a hledáme nějakou restauraci na pozdní oběd. Najedeni nasedáme na motorky a rozdělujeme se před Brnem, kdy kluci od Olomouce ještě jedou do centra Brna a my pádíme domů.
Je po závodech GP, takže všude plno lidí a policajtů, navíc mi dochází benzín a Danek nevnímá moje blikání a benzínku míjí, situace celkem kritická, proto na poslední chvíli odbočuji na benzinku směrem na Bratislavu a Dan s Davidem to nestíhají. Tankuji a napojuji se na dálnici zpět na Olomouc a vyrážím za nimi, jelikož David taky potřeboval benzín, odbočil jsem hned první benzinku, kde je vidím, takže jsme zase spolu.
Cesta po naší dálnici je fakt hrozná, když nechceš letět 160 km/hod, ale pohodových a předpisových 130 km/hod, jsi v levém pruhu pomalý a v pravém zase rychlý, navíc pravý pruh je fakt v hrozném stavu. Navíc řidiči jako prasata, předjede zprava, dobře, kdyby aspoň jel dál, ale jede o 3 km/hod rychleji a ukazuje gesta. Vítej domove.
Naštěstí u Olomouce sjíždíme na Šternberk a projíždíme Ecce homo. Po takových zkušenostech co máme za poslední 3 dny za sebou, za to trochu taháme a musím říct, že jsem si ho po dlouhé době užil. Nahoře si palcem vztyčeným nahoru ukazujeme, že to bylo fakt dobrý.
Loučíme se zase u Dana poplácáním a unavení, ale spokojení dorážíme každý domů.

Celkem jsme ujeli 1773,6 km na chybu a plánujeme příští rok. Chce to 4 dny, ať máme více času a můžeme v klidu zastavit a opravdu si užít i tu atmosféru hor a jiné kultury. A dát si třeba laté machiato a pizzu :o)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz


TOPlist