europ_asistance_2024



Návrat z Beskyd do Lisabonu aneb Jak se naučit modlit za 6 dní

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
bulldogbiker (-3) napsal 11.11.2014 v 02:33-1+1

Hmmm tak nevím jestli je normální brečet kvůli každé p...víně. Ten Petr se asi bavil. Příšte jed radši autobusem

vakormezek (20) napsal 08.11.2014 v 18:46-1

Dokážu si živě představit, jak někdo, kdo má minimální zkušenosti, si naplánuje trasu i s časovým harmonogramem a pak má po cestě nervy v kýblu... Na motorce žádný trip nemám (nemám ani motorku), ale vím co znamená několik hodin sedět bez možnosti "ulevení si" (vydržel jsem 6 hodin ve větroni bez pořádného oblečení, jídla i pití...) a taky jsme svého času dali cestu do Rotterdamu - na kolech, za šest dní.
Takže Evorinka má můj hluboký respekt!!! Tyto cestopisy čtu rád a doufám, že jednou budu takhle na mašině brázdit i já.

pavelh53 (0) napsal 07.11.2014 v 18:33

Pěkně napsané, ale dost ubrečené. Do Portugalska jsem jel již taky. Na rozdíl od Tebe plně naložen, včetně stanu atd. Po cestě večer vždy postavit stan, ráno ho zabalit, žádné spaní v hotelech. Vyjížděli jsme v sedm max osm ráno. Jídlo pokud možno úsporně. Taky jsme měli horší chvilku, hlavně otlačená pr...l. Na Faro a zpět jsme dojeli a považuji tu cestu za svůj nej zážitek na motce. A chtěl bych si to dát ještě jednou. Láká mě 35. ročník Fara.
Přes výhrady Ti fandím, žes to dala. Péťa by měl být prohlášen za svatého a ne in memoriam.
Přeji hodně šťastných kilometrů

vendavenda (7) napsal 03.11.2014 v 23:12

pěkně napsané - vtáhla jsi mě do děje
přeji příště více pohody a méně slz

Radek2107 (49) napsal 02.11.2014 v 18:49

Jko plno lidí z toho mám dvojaký pocit. Na jedné straně obdiv, že jsi se nebála do toho jít, ale na druhou stranu...není moc dobré jezdit až " na krev". Garantuji ti, že ten chlápek, který se někde vynořil a ty jsi se ho lekla, byl jen přelud, prostě haluška z únavy. Mnohokrát jsem absolovoval dálkové trasy a už přesně rozeznám, co je hranice mezi velkou únavou a mikrospánkem. Jakmile člověk začne vidět to, co na silnici není, je to konečná.
Nehodlám tu moralisovat, jen přátelsky upozorňuji, dej na to pozor.
Přeji do budoucna hodně šťastných a pohodových kilometrů.

Wehrmacht (7) napsal 02.11.2014 v 18:41

pises jako devce, ale vydrzis jako biker. jen tak dal. kdybychom se potkali, prihlaste se, mate u mne oba "panaka")

Axllugi (2) napsal 01.11.2014 v 19:42+1

Po přečtení tohoto cestopisu, jsem měl chuť jít a někoho ihned zabít, vykuchat ho a vnitřnosti hodit psům :) Prostě slušný psycho. I když jsi holka, tak motorka není pro slečinky. To, že ujedeš méně km než ostatní, to beru. To, že jedeš pomaleji a bojíš se s motorkou předjíždět, už beru hůře, ale to, že stavíš kvůli každé pí...ě a že když pospícháš, tak si klidně vyspáváš a vyrazíš někdy v 10, to bych opravdu nezkous. Metál tomu tvému Péťovi. ... Nicméně dobrej trip.

Clostridia (13) napsal 01.11.2014 v 18:01+1

Dobrý Peťa má fakt pevné nervy, mě už by z tebe asi praskla cévka někdy před Švýcarskem. Faktická stránka cestopisu trochu nuda, ale po stránce popisu vlastních popisů ti vlastně moc dobře rozumím. Já se zase s rok starými papíry rozhodla do Norska. Sama. A dva dny nepřetržitého deště přivedly k podobným stavům, jako tebe Alpy ve tmě.
Co tě nezabije, to tě posílí. Jezdi dál a užívej si každého kilometru a kašli na ty, kteří ti radí prodat motorku.

bewe (0) napsal 01.11.2014 v 15:04

Asi nejlepší cestopis,co jsem tu četl.Díky nám některým bláznům, mají někdy andělé,v tomto příběhu Petr pořádnou šichtu.Ani ptáci to nemají lehké,když se učí létat,tak mějte s náma trpělivost!
Jinak nové slovo do slovníku"mirkospánek" :D
P.S.: Příště už to půjde líp

backdraft (1) napsal 31.10.2014 v 18:53+1

Cestopis je poutavě napsaný a umí vtáhnout do děje. Úplně se mi vybavily některé situace, které jsem prožil jako náctiletý. Ano, byly to akce nepromyšlené, nepřipravené, nezodpovědné a divím se, že jsem to přežil, ale s odstupem času na to strašně rád vzpomínám a mnohdy i radši než na ty akce důkladně připravené a promyšlené. Dnes už jsem jako většina těch, co zde komentují, jsem zodpovědný. Za mě dávám

zdenekp (122) napsal 31.10.2014 v 17:02

Myslím, že jste dost přecenila své schopnosti. A jen díky vašemu doprovodu jste dojela do cíle a cestou nikomu neublížila.

_Lišák (14) napsal 31.10.2014 v 16:48

"Připadám si jako nevyrovnaný schizofrenik."
Použil jsem tvou větu...taky mě napadla při čtení.

V každé případě přeji aby další cesty byly jen a jen lepší...

PetrAT (74) napsal 31.10.2014 v 15:18

chybama se člověk učí
příště si to naplánuješ líp

mikni (103) napsal 30.10.2014 v 13:26

...jo,nenech se otrávit,úplně každej udělá v životě nějakou "blbost".

Evorinka (5) napsal 30.10.2014 v 12:51+3

Rad na dalsi cestu si cenim (droud, malina, georgeCZ) , stejne tak dobre formulovane a vecne kritiky (crowack).
Za pozitivni nebo neutralni komenty jsem velmi rada, sbiram zkusenosti.
Urazek si nevsimam .

Zadny uceny z nebe nespadl, jsem rada, ze jsem nespadla ani z motorky .
Samozrejme, ze dalsi cesta bude lepsi a uz mam predstavu, na co se mam nachystat a jak se pripravit.

O tom muj cestopis byt nemel a ani neni. Sama uz taky vim, co bylo spatne, nicmene, mela jsem opravdu stesti na doprovod a jsem za nej moc, moc rada. Vyrazit na cestu s nekterymi kolegy, co komentovali dole, vsechno jim jde, maji vice soudnosti a pry by me nekde ujeli...radeji ne, jsem moc rada za sveho Petra, ktery do toho sel a pomohl mi splnit obrovsky sen, ackoliv mel se mnou hodne prace.

Mozna jste se nekdy pro velkou cestu nadchli stejne predcasne jako ja a mozna vam vysla daleko lepe nez me, vsechno v pohode. A mozna jste ji jeste nikdy nepodnikli, co ja vim.

Kazdopadne dekuji vsem, co se tady zastavili a dali mi jakykoliv feedback. Spektrum motorkaru je velmi siroke, nektere bych velmi rada na cestach potkala a koukla na masinku .

penal1 (24) napsal 30.10.2014 v 10:37

sorry ale nemám psychickou sílu to dočíst...tvou cestu do čr jsem zvládnul ale tohle už ne...každopádně respekt za to že jsi do motorkaření skočila po hlavě a za nervy tvýho doprovodu...držím ti palce do dalších cest...

malina (3) napsal 30.10.2014 v 10:15

Taky chci vidět Peťu
Za mě dobrý, pro příště bych poradila akorát víc naplánovat. Ale to už ti určitě někdo šikovný radil

droud (12) napsal 30.10.2014 v 09:46

Tak předem musím vydat uctivé uklonění petrovi za to že tu cestu nervově vydržel. No vzhledem k tomu že mám doma řidiče podobného ražení asi chápu co jsi prožívala, ale na rovinu tenhle počin by značný nerozum. Ale alespoň si získala nějaké zkušenosti do budoucna.
Každopádně pro příště, začni víc jezdit a nauč se používat GPS .Jízda za někým stojí za prd vždycky mezi vás někdo vjede rozdělí vás semafor a takové jelito je na další křižovatce rázem v pr...
a ještě další drobnost pokud zkusíš jet někdy zas takovou dálku začni pár měsíců před tím běhat a dřít v posilovně nebudeš věřit co dokáže lepší fyzička a tělo přivyklé na zátěž
jinak přeji mnoho šťastných kilometrů a kolama dolů

leo.ducati (3) napsal 30.10.2014 v 08:16

Pěkné

tazmanskyčert (8) napsal 29.10.2014 v 19:27

Ještě dovětek : Za mně klobouk dolů že ses vydala s čerstvýma notama na takovou cestu. Vím co to je byt pár tisíc km od domova, taky už jsem si párkrát šáhnul na dno a kolikrát klel a nadával si, ale pak to špatné člověk zapomene a zbydou jen ty pozitivní emoce a zkušenosti do dalších cest!! A o tom to je!!

tazmanskyčert (8) napsal 29.10.2014 v 19:05

Je to psané od srdce a velice emocionálně, možná to takové drama nebylo. Kecaly co se motaj jen kolem komína bych nerešil. Většina z nich nebyla dál než 500 km od domova. Každopádně to pro tebe byla určitě škola s velkým Š a příště už budeš vědět jak si takovou cestu naplánovat třeba líp. Kdo nic nedělá nic nepokazi se říká.

georgeCZ (1) napsal 29.10.2014 v 13:27

Zajímavě podaný, ale upřímně bych se rači někde vyspal v autě. Tohle je opravdu o hubu.
V Alpách jsme deně dávali přes 400km v kopcích a dost jsem trval na čase. Ráno jsme vyjížděli po půl 9 a jeli opravdu furt bez obídků a velkého focení. Ty km nejdou vůbec jinak zvládnout, takže kázeň musí být . Jinak jsem schopnej dát 800 km na jeden zátah a ještě fungovat(věřím, že někteří dávají i víc).

Rubi (45) napsal 29.10.2014 v 11:35+1

Hrozné ,špatná příprava na cestu,stres a to nejen časový,přecenění vlastních sil.Tvůj anděl strážný má vážně hodně práce.

crowack (58) napsal 28.10.2014 v 20:59+2

Pokud by se ti stejným způsobem jako v článku podařilo přecenit svoje síly v horách, zřejmě bys už sem nic nepsala... I když se mi líbí tvůj zápal pro věc, nemůžu se o takové cestě vyjádřit pochvalně, jako dost ze zdejších diskutérů. Vzhledem k tomu, jak neskutečně o hubu to celý bylo, se velice divím tomu, že tě "Peťa" po nočním dojezdu v alpách nenarval i s motorkou do auta... Na jeho místě bych tě neopustil, to se opravdu nedělá, ale asi bych našel cestu, jak motorku bezpečně odvézt (rozebrat do kufru, pučenej vlek, pošta, vlak), aby sis prostě dřepla do auta a hotovo. Nevzal bych si totiž na triko, kdyby se ti něco stalo. Mimo jiné taky nešlo jenom o tvojí bezpečnost, jako vždy na silnici, že.
Vydala by ses, těsně po tom, co se ti poprvé podařilo vyškrábat na Radhošť, rovnou na expedici na K2? A s mokrejma papírama přes celou evropu, ještě pod časovým tlakem?
Na cestách se toho může stát spousta, vyvstávají problémy a problémy se řeší, ale tak velký podcenění přípravy a itineráře vzhledem k vlastním silám je až s podivem, že nedopadlo špatně.

alexander (12) napsal 28.10.2014 v 19:58+2

kvůli práci se neumíra na motorce s čerstvýma notama...prostě to zabalím,odstavím motorku,lehnu do auta a ráno pokračuju,zavolám do práce,že jsem to nedal a čus..

AliFZS1000 (21) napsal 28.10.2014 v 19:45

Zdravím pána (Sakalve), co jezdí s kámošema do Alp a je děsně v pohodě. Blahopřeju ti, že jsi nikdy nezažil situaci, kdy je večer, jsi unavenej a máš X zatáčkama dojet ještě třeba 150 km do cíle. Po rovině sranda, v kopcích kolikrát vysilující dřina a to nejen pro začátečníka, který, kdyby někdo jen trochu pečlivě četl, má příjezd na místo termínovaný kvůli práci. Nevím, kolik jsi kdy musel dát někdy na zátah kiometrů, ale já se třeba kvůli důležité záležitosti vracel na mašině na jeden zátah z Monaka a vyjížděl jsem ve dvě odpoledne v pekelným vedru. Dobře si to pamatuju a doufám, že už nic podobného nebudu muset absolvovat, není o co stát.
Jen ten, kdo byl pár tisíc kilometrů od domova dobře ví, jaká může vzniknout komplikace při banální nehodě, poruše nebo jediné chybě a začátečník si tyhle věci, pokud má něco v hlavě, o to víc uvědomuje. Pan Martin musí být zřejmě vynikající parťák, na toho musí být spoleh. Viděl bych to na heslo při problému "jednu radu ti dám, pomoz si sám". Kolega na dvou kolech Banzai bude v tomhle zřejmě obdobně výbornej...Nemám ve zvyku se do někoho navážet, ale anonymní dehonestace od lidí, co většinou ani za sezónu neujedou vzdálenost, kterou musela holka, pro kterou znamená mašina evidentně daleko víc než pro vás jmenované, ujet za relativně krátkou dobu a to rozhodně ne na každodenní notoricky známé cestě, je opravdová ubohost.
Konec patří Evorince. Díky za tvůj čas, který jsi věnovala sepsání a užívej si každý metr jízdy. Je poznat, že pro tebe jízda na mašině není jen módní póza posledních let a mašinu nemáš jako doplněk, aby ti ladila k barvě bot, případně helmě. Právě takové lidi, jako jsi ty, na cestách rád potkávám...kolama dolů...

_BeJ_ (2) napsal 28.10.2014 v 18:27+2

Panove panove, docela me tu bavite - je opravdu hrdinstvi sepsout totalniho novacka s ani ne rok staryma notama kterej se nadchnul pro velkou cestu a i kdyz se evidentne vyvijela jinak nez si predstavovala tak narozdil od jinych alespon zatnula zuby a dojela. Muj pozdrav panum co si jezdi zajezdit po Alpach s predstavou ze uz rozumi vsemu, zrejme je uz nic nemuze prekvapit... Muze byt, ale kazdy kdo si na to nekdy sednul si asi vyzkousel ze bez pokory si koleduje o peknej prusvih, takovejch pripadu je i tady v cestopisech docela dost. Nejsem si uplne jistej jestli se informace co vsecko to obnasi da predat jinak nez ze si to clovek ozkousi na vlastni kuzi.

fabulus: brilantni postreh obzvlast pokud si clovek da tu praci a precte si i prvni dil - totiz cesta z B do A. at tak nebo tak asi to opravdu neni normalni cestopis s pouhym souhrnem projetych km.

banzai: jeste chvili si koleduj...

Zaverem vsem co mi doporucovali odjet a nechat Evorinku na ceste nekde v puli - zato s vama bych si teda vazne nekam vyrazil... musite byt partaci k pohledani...

Evorinka (5) napsal 28.10.2014 v 17:52

Jsem rada, ze cestopis vzbuzuje emoce, a nemusi byt jenom kladne .
Ja taky nejezdim proto, abych se tu nekomu zalibila, ale ani proto, abych nafotila 20 pamatek a hazela do placu, kolik km denne padlo a jak to bylo pohodove .

Jo, jizda do CR a zpet mozna byla jizdou z A do B, jak tu padlo , ale byla to nezapomenutelne. A prvni fakt velka cesta po vyjizdkach po okoli.

Luky-78 - z negativnich komentaru a vysmechu si nic moc nedelam, motorku kvuli nim rozhodne neprodam .
Fatman a Diaboluss - myslim, ze jste pochopili, o cem pro me ta cesta byla. Splneny sen a emocni boure. Vedet, co na me behem tech +- 4000 km jedne cesty ceka, tak mozna pockam, az mi oschnou papiry . Ale zpet bych nic nevratila, stalo to za to a motorka je soucast meho kazdodenniho zivota. A sezona tady nikdy nekonci

A profil porad mam... . A jiste, ze si Peta zaslouzi obdiv, to ja vim uz davno a taky mu vdecim za velkou cast me lasky k jedne stope . Nicmene, ze by se sem registroval nebo daval svoje fotky jenom proto, abychom vam neco dokazali... nemyslim si .

Nevadi mi vubec, ze si tu hodne lidi tuka na celo , nejeli jste s nami, kritika mi nevadi, sama vim, co slo zlepsit a co bude priste rozhodne pohodovejsi.
K negativnim komentarum se vyjadrovat urcite nemusim, nazor vam nevyvratim a od toho jsem tady svuj popis meho zivotniho zazitku nedavala

MARTlN (54) napsal 28.10.2014 v 17:50

Ta Petra v tom aute musela trpet. Kdyby to byl Petr, tak by musel ujet. Nicmene chapu, ze tu nechce mit fotku :)

Nicmene davam dvojku za tu cestu a odvahu. Kritizovat umi kazdej, ale dojela si fakt neco co neda kdejaka holka, takze palec nahoru.

alexander (12) napsal 28.10.2014 v 17:32

Evorinko,chceme vidět Péťu-určitě si zaslouží náš obdiv minimálně ho od nás pozdravuj...teda pokud to není trochu jinak...

Předchozí
1 2
Následující


TOPlist