reline_unor



Na pár dní do Norska

Chtěl jsem vyrazit někam, kde nikdo z nás ještě nebyl a hlavně kde není tolik lidí. Proto jsme se rozhodli pro Norsko. Jelikož na cestu nebylo tolik času, nechtěli jsme si to přesně plánovat a zbytečně organizovat. Prostě jsme si sbalili věci a vyrazili - uvidíme, kam zrovna ten den dojedeme...

Kapitoly článku

Nejsem žádný spisovatel, takže to vezmu stručně. 
Vyrazili jsme ráno přes Prahu, kde jsme nabrali Přemka a rovnou na Německo. Jeli jsme přes Chomutov a Chemitz, kde jsme najeli na dálnici. 

Pak už následovalo nudných 700km po Německých dálnicích, ale chtěli jsme se první den dostat co nejdále. Počasí bylo v pohodě, takže to utíkalo. Pár kilometrů před Hamburkem ale začala bouřka. Na dálnici zrovna nešlo nikde odbočit, takže jsme to už celé dojeli bez nepromoků :-)
Hamburk jsme si prohlédli přes helmu, Pavel ztratil mobil a jeli jsme hledat nocleh. 


Druhý den jsme se celé dopoledne projížděli v okolí Husumu - Beltringharder Koog a po obědě jsme už konečně přejeli do Dánska - hurá na sever k Hirtshals.

Dánsko je docela adrenalin. Silnice jsou sice perfektní, ale ten silnej vítr po čase začne sr...

Třetí den jsme jeli jen k trajktu a pak v Norsku do kempu :-) 
Při čekání na trajekt Pavel zjistil, že mu lehce teče z chladiče. Po 1000km jsme teda řešili, jestli se vrátit nebo jet dál. Takže jsme dolili asi deci vody a jeli do Norska (nakonec to celé odjel s občasným dolití deci vody). Hned na žačátku bouře, takže sranda. 
Další den začal zase deštěm. Už jsem začal Norsko pomalu nenávidět, protože jsme jeli v deště a v mlze. Ve Stavangeru se ale vše otočilo. Najednou sluníčko, vedro a hned to vypadalo jinak.

Asi v půl osmé večer padl nápad, jít pěšky nahoru na Preikestolen. Mě se teda moc nechtělo, ale rozhodně to stojí za to!!! Kdo tam byl, ví o čem mluvím.
Výhoda Norska je, že když jdete v osm večer na výlet a vrátíte se v jedenáct, pořád je dost světla na to, dát si u stánku nějaký pivko. V půl jedný jsme postavili stany a šlo se spát.

Další dny jsme projížděli fjordama a horama až k jezeru Jølstravatn kde jsem to v městečku Skei otočili zpět na Lillehammer a Oslo. Nebudu Vám tady psát kudy jsme všude jeli, protože je to stejně jedno. Ať si vyberete cestu jakou chcete, určite to bude stát za to :-)

Poslední pořádnou zastávkou bylo už jen Oslo. Cesta zpět už byla jen o dálnicích. Vzali jsme to docela rychle, nezbyl nám už žádný čas na Švédsko - necháme si to na příště.

Mít více času, asi bychom to vzali až na Nordkapp. Určitě jsme tady ale nebyli naposled :-)
100%

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (26x):


TOPlist