gbox_leden



Cesta Norskem 2009

Kapitoly článku

Hledání kempu za městem. Rutinní věci, jsme sehraní.
Valíme na Kristiansand. Cestou dvakrát podjíždíme fjord, na nejhlubším místě visí tabulka, že jseš 168 metrů pod mořem. V tunelu při 3km stoupání i Norové nedodržujou předpisy, předjíždíme je při 130 jen tak tak. Asi se tam nedá měřit. V jiných tunelech byly i křižovatky, ale do leva jsme neodbočovali.

Do Kristiansandu přijíždíme navečer. Vyhledáme trajekt do Dánska. Požaduji lístky na druhý den na ráno, ale je vyprodáno. Lístky by byli na ráno, ale až za tři dny. Dostávám informaci, že máme počkat na trajekt odjíždějící v 00:45, že se tam možná vejdeme. Na internetu tento odjezd nebyl. Čekáme, využíváme umývárnu v budově, holíme se, večeříme, už se nepřevlíkáme. V jedenáct /už je tady zase tma/ po krátké debatě dostávám lístky, kajutu mít nemusíš, stavíme se do fronty na loď. Na lodi bez kajuty nic moc. Zabrali jsme sice pohodlný místa, chceme spát, ale pořád tam kolem někdo korzuje, řvou malý děti a motaj se ožralové, kteří si nakupují levnější chlast jak na pevnině. Přes den na otevřené palubě za sluníčka to ale musí být senza.
Ráno Dánsko, chvilka spánku, cesta k Hamburku, předjíždění kolon v zácpách na dálnici, přespání v Německém lese a druhý den doma.
Z cesty zapsal Vlk.1

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):


TOPlist