gbox_leden



Jak jsem jel sám na závod MotoGP – TT Assen 2009

Podívat se na závody Moto GP na tradiční okruh Dutch TT v Assenu, bylo mým snem, který se mi v roce 2009 podařilo naplnit.

Kapitoly článku


     Tak jsem se konečně dostal k cestopisu z mojí sólo cesty na závod MotoGP Dutch TT Assen.O návštěvě této klasické trati, která je charakteristická střídáním technických a rychlých úseků jsem snil několik let a koupí nové motorky Suzuki SV 650 S K9 padla letos najaře správná doba a začal jsem přípravy. Snažil jsem se oslovit na kultovních fórech ostatní bikery, kteří by případně jeli se mnou ale nepodařilo se mi to ani na www.motorkari.cz , ani na www.suzukisv.cz , ani na www.motorkari-olomouc.cz (to jsou internetová fóra kde jsem registrován a zapojuji se do debat), tak jsem se nakonec na výlet vybral sám.

     Mělo to jinak i své výhody, nemusel jsem se vázat na to, jestli chci po trase zastavit na cigáro, odpočinout si, natankovat, nebo jet pomaleji popřípadě rychleji. Nevýhodou této volby mohl být případný technický problém a jeho řešení bez pomoci spolicestujícího, který se ale jak to u motocyklů Suzuki SV většinou bývá neobjevil.
     Původně jsem chtěl vyrazit v úterý 23.6.23009 brzo ráno, ale díky nepříznivé předpovědi přívalových dešťů na tento den jsem plán v pondělí v 10:00 změnil i přes odpolední déšť vyrazil už v pondělí 22.6. v 14:00, kdy sice pršelo ale nic hrozné to nebylo.

Trasu jsem měl naplánovánu takto:

Z mojí rodné vesničky u Olomouce - Hradec králové – Praha – Drážďany – Halle – Magdeburg – Hannover – Osnabrück - Schümersmühle – Meppen – Hoogeveen – Assen – TT camping Dijkstra (Witten)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (30x):
Motokatalog.cz


TOPlist