reline_unor



Supersportovní výlet přes evropu na Suzuki GSX-R 600

...aneb Bytca - Zilina - Trencin - Nitra - Komarno (Slovensko) Gyor, Szekesfehervar, Siofok, Balaton (Madarsko), Neusiedler See, Wien, Podersdorf am See (Rakousko) Nove Mlyny, Brno, Olomouc, Ostrava a zpet do Frydku Mistku za 4 dny.

Kapitoly článku

Splněný sen...takto by se dala nazvat má cesta na Balaton. Už začátkem léta jsem měl možnost vidět fotky a slyšet zážitky mého kamaráda, který balaton navštívil na motorkách minulý rok. Dosud jsem žádnou velkou výpravu do zahraničí na motorce neabsolvoval, a proto jsem si stanovil Balaton jako můj prvotní krůček k velkým cestovním dobrodružstvím. Ve finální podobě se nás sešlo 6, tři supersportovci a tři kluci na naháčích.

Sraz bych v 8:00 ráno na starém autobusaku ve Frýdku Místku.

Finální sestava pro cestu tam...
Klasický scénář naplnil očekávání a šestý učastník (Forest) zaspal a přijel až na půl 9...no nic se nedá dělat, vyrazíme později rovnou směr Bílá a na slovenskou stranu Makov. Při míjení přehrady Šance s klukama na supersportech předjíždíme kolonu aut zároveň s klukama na naháčích aby jsme si zatáčky na bílé trošičku užili. Po projetí bílé zastavujeme na autobusové zastávce a čekáme na kluky na naháčích než dojedou......5min, 10min, 15min......říkáme si, že se něco muselo stát, že tak pomalu přece jet nemůžou. Otáčím tedy své GSX-ERo a jedu zpět po stejně trase. Po 400 metrech je potkávám v protisměru a zjišťuju, že něco není v pořádku. S klukama na naháčích dorazíme na autobusovou zastávku a zjišťujeme, že poslední účastník zájezdu ve třetí zatáčce spadl a vyjel s motocyklem přímo do příkopy. Indicie naznačují, že do zatáčky najel moc rychle a polekal se, avšak nehodu může mít na svědomí i fakt, že v zadní pneumatice je 3cm kus železa, který nikterak nenarušil únik vzduchu v kole ale dále bohužel nemůže pokračovat. 

Vyrazíme proto sami dále v 5 lidech a 6 kolega (Forest) se vrací zpět do FM aby mu pneumatiku opravili a dal se do pucu.


Zastávky na Slovensku...
Přejíždíme slovenskou hranici a míříme směr Bytča. Slovenskou stranu projíždíme docela svižně jelikož ji už dobře známe. Zastavujeme se jen na nutných benzínkách a pauzách s jídlem. Cca. 30km před Komárnem jsme se zastavili na skvělé menu za 3 eura (polívka, nadruhe, pití) - opravdu skvělé jídlo za tu cenu.

Projíždíme hraniční přechod s Maďarskem a míříme směr Balaton - Siofok. Ihned po přejetí hranic je opravdu cítit rozdíl v krajině. Po přejetí na maďarskou stranu se nám začíná krásné vyjasňovat a doufáme, že zítra nás čeká stejně krásný den s počasím.

     Příjezd do Siofoku...

Ihned po příjezdu se snažíme s klukama sehnat ubytování -  v tom stejném čase dojíždí šestá člen výpravy (Forest), který pneumatiku nechal opravit a dojel za nama po dálnici. Co v první chvíli vypadalo jako jednoduchý úkol se změnilo v noční můru. Sehnat kolem 16:00 ubytování pro 6 osob na dvě noci bylo docela nemožné nebo finančně neakceptovatelné z naší strany. Po 5 hodinách konečně nacházíme ubytování u starší paní v rodinem domě za 500kc na den za osobu. Celá skupina je po dnešku docela vyčerpána ale i přesto vyrazíme na pivo:-)


Únava a hledání ubytování...

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (22x):


TOPlist