gbox_leden



Balaton 5.6.2015

Tak jsme se rozhodli s přítelkyní v pátek v 19:00, že se pojedeme projet někam k vodě na víkend, padlo slovo Balaton a bylo vyhráno. Zaplatit pojištění a v pátek v 23:45 jsme vyráželi z Brandýsa Nad Labem

Kapitoly článku

Tak jsme v pátek přemýšleli, kam pojedeme o víkendu na projížďku a koupání. Nejdřív ze srandy padlo slovo Balaton. No a už to bylo. Spontání rozhodnutí padlo a v 23:00 už jsme byly připraveni. Nejdřív zastávka v Praze, neměli jsme ani Euro, ale nedařilo se najít směnárnu na forinty tak jsme se na to vykašlali a rozhodli se, že pojedem jen s kartou :-) a pár českejma. Na Maďarských hranicích mě trochu zaskočilo, že se nadá platit dálniční známka kartou, nakonec naštěstí berou české koruny :-) .
Příjezd na Balaton byl cca kolem sedmé. Byly jsme sice vyřízení, ale nedá se nic dělat. Kemp otvírá v 8:00, tak jsme se prošli po kempu. V osm jsme se ubytovali v bungalovu, cena v přepočtu 1050.-Kč za oba na noc. Dali jsme si malou procházku na zmrzku, udělali par fotek a kolem 11:00 hurá na pláž. ( koupit ještě frisbee ať se nenudíme ) U Vody jsme byly asi do 18:00, pak přesun do restaurace, na par točených, burgra. Koupit vinko a na verandě popít lahvinku vínečka :-) Spát jdem asi v 10:00, jsme kaput :-) . No a šup, a je neděle. Vstáváme asi v osm, jdem si koupit čerstvé pečivo, v klidu posnídáme, uklidíme, rychlé ranní koupání na probrání a v cca 9:00 odjíždíme směr Praha. V Maďarsku dáme jen krátkou zastávku a vyhlídku na hrad, asi na 5 min ( musíme být co nejdřív doma, přítelkyně dělá v pondělí testy v autoškole na motorku tak se musí ještě učit :-) :-) :-) ) a pokračujeme, předem jsme dohodnutí, že projedeme celé Maďarsko,SK a zastavíme až v čechách na první benzínce. Po ujetých 250Km v kuse stavíme za ČR hranicema na Shelce, mega drahej benzín 38 :-( to bych blil, ale natankovat musím a hlavně jsme ko :-) musíme odpočinout. Dáváme dvě kávy, cíga a vegetíme asi 30 minut na pumpně pod stromem ve stínu. Po půl hodině zvedáme kotvy a jedeme dál, Ještě budem muset natankovat, vzal jsem jen za 200, před námi ještě přes 250 km cesty. Za Brnem vidíme logo KFC a je jasná zastávka, je tam Benzina a tam tankuju za 33, takže už pohoda :-) Dáváme mega oběd, cigárka, kávičku a zde strávíme tak 45 minut. Pak už cesta nonstop směr domov. Cesta to byla náročná, ale stálo to za to. Příjemnej víkend :-)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):


TOPlist