gbox_leden



Přes Alpy až k moři

13 kamarádů na sedmidenním putování po Alpách až k moři

Kapitoly článku

První den - sobota 24.7.2010

Odjez z Kaznějova na Hojsovu Stráž, kde jsme se připojili k 10 kamarádům, kteří tam strávili již předešlou noc. Jeli jsme přes DeggendorfMünchen. Cíl cesty byl v Garmisch Parten Kirchen a najeli jsme 463km. Počasi bylo nevalné a tak jsme skoro celý den strávili v dešti. V cíli jsme scháněli ubytování což pro 13 lidí byl docela problém, ale nakonec se povedlo. Přes noc jsme usušili věci a ráno jsme byli připraveni pokračovat dál.

Druhý den - neděle 25.7.2010

Odjezd z Garmisch Parten Kirchenu přes Mittenwald, Innsbruck, Vipiteno, Merano, Madonna di Campiglio, Riva del Garda. Cílové místo bylo Peschiera a najeli jsme 399km. Počasi nám přálo a tak jsme zdárně zdolali některé vrcholky hor.

Třetí den - pondělí 26.7.2010

Třetí den jsme ve čtyřech projeli krásy okolo jezera. Najeli jsme 208km.
Ostatní odpočívali a relaxovali ...... 
třeba i na břehu jezera.
odpočívali i stroje ....

Čtvrtý den - úterý 27.7.2010

Odjezd z Peschiery přes Bosco Chiesanuova ( tam nás navigace dovedla na konec silnice, kde byl statek s velkým dvorkem, kde se všech 13 motorek zvládlo otočit ), dále jsme pak pokračovali přes Verona, Vicenza, Treviso, Portogruaro až do Lignano Sabbiadoro do kempu Pino Mare
Na oběd jsme se zastavili v Sushi restauraci.
Různé druhy pochutin byly vynikající ... jen "Herec" si polévku dochutil natolik, že se začal potit a docházeli mu slova .... čímpak to asi bylo ....   
Najeli jsme 365km. Počasí opět nádherné a tak jsme večer vyzkoušeli teplotu moře.

Pátý den - středa 28.7.2010

Pátý den byl odpočinkový pro všechny a tak jsme jej strávili u moře a bazénu
popíjeli nejen místní speciality 
ale i Ty co vezlo doprovodné auto sebou ....
Prázdné obaly sloužily dobře i na sezení ....
Vylepšovali své taneční schopnosti, ale věřte, že fotkou se vše zachytit nedalo ..... :-) 
pak odpočívali ....
a večer navštívili samba show.

Šestý den - čtvrtek 29.7.2010

Odjezd z Lignano Sabbiadoro, přes Palmanova, Udine, Villach, Spittal, Obervellach,Heiligenblut, Zell am See až do penzionu v Hainzemberku. Najeli jsme 403km. 
Počasi nám opět nepřálo .... pršelo a při přejezdu přes Grosglockner nás dokonce roztrhla sněhá vánice a uvěznila pět morek na vrcholku. 

Někteří promočení a v pěti stupňovém mrazu .... nic moc, ale zážitek to byl.
Po cca hodině jsme mohli pokračovat v cestě .... všechna čest místní SÚS ( kdyby takhle reagovali všude ). Po příjezdu na penzion někteří uvítali roztopenou saunu a šli se doslova rozmrazit.
Nejzkušenější cestovatel byl i na tohle počasí vybaven a vezl sebou tzv. "drtiče mrazu".

Sedmý den - pátek 30.7.2010

Po probuzení a zjištění aktuálního počasí se deset motorek vydalo nejkratší cestou k domovu .... někteří na sraz ( Nářez brouků na palouku ) někteří rovnou k domovu a jen tři jsme se dali i přes nepřízeň počasí ještě na jedno místečko s názvem Kehlsteinhaus 
... nic moc vidět nebylo a tak jsme si dali alespon dobrý oběd a pak už jsme jeli po B20 přes Folmavu zpět do Kaznějova. Najeli jsme 478km. Kolikrát jsme v tento den zmokli ...to už ani nevím.

Závěr cesty

Celá tato výprava se obešla bez větších problémů, pádů a zranění. Jen jedno přední světlo bylo již v průběhu trasy objednáno v ČR, ale podrobnosti raději rozebírat nebudu.
Případě dalším potenciálním zájemcům v tomto počtu účastníků na tuto trasu musím doporučit, aby si dopředu zajistili ubytování. 
Já byl na takové cestě poprvé a i přes počáteční nervozitu jsem moc rád, že jsem necouvnul a tomu nadšení podlehnul.
Díky i dalším 12 kolegům za super atmosféfu při cestě a v neposlední řadě i Danovi a Hanovi za doprovod a zajištění cateringu v cílových destinacích.
Tato cesta je pro všechny věkové kategorie což znamená, že nejmladšímu bylo 31 nejstaršímu 67let.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):


TOPlist