gbox_leden



Na italská passa přes Hitlerovo „Orlí hnízdo“

Po ročním těšení se a přípravách nastává ten významný den. Jak jsme si loni slíbili, tak letos činíme. Vyrážíme pokořit nějaká ta italská passa a konečně všichni na motorkách.

Kapitoly článku

Příprava na cestu

  Po ročním těšení se a přípravách nastává ten významný den. Jak jsme si loni slíbili, tak letos činíme. Vyrážíme pokořit nějaká ta italská passa a konečně všichni na motorkách.
  V první polovině června ještě probíhají poslední schůzky účastníků zájezdu a domlouvá se, kdo co poveze, kudy se pojede a hlavně kam. Po loňském, docela nepříjemném, hledání noclehu v Kaprunu až po příjezdu (které naštěstí dopadlo víc než dobře – viz loňský cestopis „Z jihu Moravy za sněhem na GG“) jsme se rozhodli neponechat nic náhodě a vše naplánovat a domluvit předem. Trochu jsme si zasurfovali po netu, ale hlavně pročetli některé články na motorkářích.cz a našli pár tipů na ubytování po cestě i v Itálii. Nakonec se náš výběr zúžil na tyto favority: první noc se snídaní – penzion Auerwirt v německém Berchtesgadenu – přímo pod Hitlerovým „Orlím hnízdem“. Druhá až pátá noc – 4 noclehy se snídaní v italském Saltusiu v penzionu Ebnerhof (Saltusio leží kousek nad městem Merano). No a poslední nocleh, již cestou domů, jsme si domluvili v rakouském Viehhofenu v penzionu Embacher. Viehhofen je malebné městečko plné penzionů kousek nad Zell am See. Poté, co jsme si vše demokraticky odsouhlasili, začal jsem si mailovat s Německem, Rakouskem a Itálií a to samozřejmě německy a italsky. Vše, co jsem chtěl vědět, jsem sepsal a pak vložil do překladače na Googlu.cz a po přeložení jsem to nahrnul do mailu. Nevím, jak vše pochopili na druhém konci toho drátu, po kterém jsem to poslal, ale je fakt, že jsme se nakonec na všem dohodli. Moc jsem tomu, že se domluvím, totiž nevěřil poté, co jsem si přeložený text nechal, opět v Googlově překladači, přeložit zpět do češtiny. Lezly z toho takové nesmysly, že jsem z toho byl jelen. Schválně si to někdy vyzkoušejte. Hrozná prča ;o)). Důležité je, že vše nakonec klaplo a nocleh byl na všech třech místech úspěšně rezervován.
  Teď ještě vyladit stroje a hurá na cesty. Moje Jawka opět nezklamala. Týden před odjezdem jsem zjistil, že má opět prasklé dva dráty v zadním kole. Takže rychle doplnit a vyzkoušet. Ejhle, navíc z ničeho nic prázdná baterka. Pořádně dobít, ať je vše v cajku.

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz


TOPlist