gbox_leden



Alpy 2013 - okružní cesta

Kapitoly článku

7-8. den

Kluci už toho měli dost a na GG už nechtěli. Já jsem se rozhodl, že když už, tak už. Domluvili jsme se, že se sjedeme v kempu ve Straubingu, já zakoupil předplatné na GG v kempu (20Euro) a 3 éčka tím ušetřil, natankoval a vyrazil. GG je moc pěkný výlet a je tam plno krásných míst.

Měl jsem štěstí, že jsem docela trefil volné silnice a tak téměř pořád jezdil podle svého. Projel jsem to k vyhlídce France Josefa tam a zpět a ještě jednou, vyšlápnul to nahoru a kolem 15 hodiny vyrazil za klukama.

Kousek nad mýtnicí v jednom esíčku před sebou vidim auto a před nim autobus jako kráva, kterej se zrovna schoval za zatáčkou…no vyprd sem se na předjíždění a to bylo dobře…za mnou hnedka dojížděl nějakej pitoma s tím, že předjede to auto po vnitřní straně…jenže jak to měl rozpálený asi nestihnul zaregistrovat autobus, předjetí auta mu vyšlo sice dobře ale trajektorie byla přesně do zavazadlového prostoru autobusu….nevěřil bych, že tam je tolik místa aby to pojmulo kufry a motorku i s motorkářem. Jak to dopadlo nevím, zastavovalo tam hafo lidí a já sám měl dost co dělat abych se tam nevymajznul v tom mumraji…Každopádně kousek za tím, mě nahoru míjeli hasičí a záchranka….

GG si myslím, že je dobré vidět, je to hezké, ale asi tam je běžně tak narváno, že o jízdě (ve smyslu projet se pěkně na mašině) asi GG není. Určitě nelituji, že sem tam vyrazil stojí to za zkouknutí…….ale za 20 (23) Euro je to fakt brutálně drahé a hned kus za GG jsou krásná Passa se srovnatelným povrchem a ZADARA. No v 16 hodin sem dole v Brücku dal hambáč a hurá za klukama do Straubu. I přes naprosto zoufale značené Umleitungy jsem dorazil v 19 hodin což kluky překvapilo, páč mysleli, že to nedam…no měl sem toho fakt dost – tento den jsem najel cca 410km a z toho cca 150 po GG. Večer poslední pivka, poslední cigára a ráno rozlučka – já domů, kluci ještě někam juknout na motorku.

Výlet to byl moc pěknej a nakonec vše dobře dopadlo. Počasí přálo a rozhodně mi to hodně dodalo co se zkušeností týká. Trasa byla super a určitě tam ještě budu chtít někdy vyrazit.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):


TOPlist