gbox_leden



Korsika pro začátečníky i pokročilé 3.-12.4.2014

Jarní rozježdění v zemi motocyklům zaslíbené

Kapitoly článku

Ruce přes zimu svrbí, ač byla tahle zima, na rozdíl od té minulé, k motocyklistům velmi tolerantní. Pátráme s kamarádem Petrem po destinaci kam v začátku jara vyrazit s motorkami v dodávce, nebo na vleku. Jsme dva a uvažujeme nad Sicílií. Nakonec po zkoumání street view a různých článků o jarním ježdění padá volba na Korsiku a Sardínii. Háček však začíná být fakt, že od počáteční úvahy během měsíce Petr dodává další 4 lidi – do plánu vstupuje vysoká logistická hra.
Nakonec vyrážíme dvě osádky aut s vypůjčenými vleky každá o třech členech. V jedné já, Petr a kamarád Karel (Ducati S4RS, Triumph street triple, Honda CB600F) a v druhé Michal, Ondra a Pavel (Triumph Tiger 800XC, Triumph speed triple, Suzuki GSX-R 600) Vleky velmi pěkné pro tři motocykly vedle sebe, zapůjčeny v Praze v půjčovně Plamínek za velice solidní cenu. Z Prahy vyrážíme 3.4.2014 večer směrem na Savonu, kde jsme si týden předem zamluvili lodní lístky na trajekt společnosti Corsica Ferries. Nutno říci, že čím dříve se lístky zamluví, tím lépe – cena s blížícím se termínem stoupá dle zaplnění. Dokonce zpět musíme přes Livorno, protože loď z Bastie do Savony je ve chvíli bookování již plná. Lístek pro osobní auto s vlekem Savona – Bastia (8h noční kajuta) a Bastia – Livorno je cca. 445€. Problém je zejména termín, protože v dubnu ještě mnoho linek vůbec nejezdí. Do Savony dorážíme dopoledne 4. dubna, prší a je 12°C. Po tom co jsme Čechy opouštěli z 20°C se vše zdá jak absurdní hra od Václava Havla.

 Cestou z oběda k autům se odehraje první zajímavá etuda naší cesty. Přímo ke mně se přitočí snědý chlapík (nenechte se mýlit, snědých je tu většina) s vestou DHL a nabízí dva Iphony a Ipad. Začíná na 400€ a nikdo nereaguje – postupně snižuje na 300€, 250€ ke 150€ kde už někteří zbystří a jmou se prohlížet produkt. Vypadá to opravdu na originál a funkční, s čestinou a v origo balení. I tak si říkáme „máme prachy na dovolenou a ne na kšeft“ a odcházíme. Přičmoudlík však trumfuje cenou 100€ a rybka se chytá na háček. Michal a Petr dávají dohromady každý 50€, Michal ještě kontroluje funkčnost tovaru a bere od Petra peníze. Chlapík strká vše do origo obalu a bere peníze. Předává černý paket s věcmi a odchází. Na můj vkus trochu spěšně a s jemnou gestikulací někam do strany. Během několika sekund ho nabírá dodávka a je pryč. Hoši už jen z černého pouzdra vytahují dva balíčky … s rýží. Byl nesmírně rychlý a balíčky prohodil přímo 1,5metru vedle v autě sedícího Michala, který se jen na několik vteřin natáhl pro peníze. Show úrovně Davida Coperfielda jen za 100€ se v Savoně jen tak nevidí. Dlužno říct, že oba „oholení“ propukli ihned v hurónský smích (spolu s námi – což bylo pochopitelné), protože takovej „ojeb“ ihned v začátku zájezdu nemůže značit nic než „dále jen štěstí“ Večer se naloďujeme a vyplouváme už bez dalších eskapád.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):


TOPlist