gbox_leden



Přes passa k moři

Už po loňský dovolený v Itálii bylo jasný,že příští rok opět někam pojedeme.A tak jsem už od ledna začal plánovat cestu.Domluvili jsme se,kam se chceme podívat a podle toho jsem s Pavlem naplánoval cestu.Jasný cíl bylo Stelvio a já s Vojtou a Pavlínou jsme chtěli dojet až k moři.Cesta byla naplánovaná a stačilo jen počkat na den D a vyrazit.

Kapitoly článku

 

1.den - sobota    30.6.2012

Už jsme se nemohli dočkat a den odjezdu byl tady.Měli jsme naplánovaný dva týdny na motorkách i u moře.Sraz jsme měli v 8.00  v Rudný u pumpy.Dorazil jsem první,chvíli za mnou přijel Martin s Pavlem a na Vojtu s Pavlínou jsme ještě čekali.Přijeli v 8.30,protože u Loun pršelo.V 8.45 jsme vyjeli,s ostatníma jsme měli sraz ve 12.00 na parkovišti před Mnichovem.Všude kolem nás byly mraky a tak jsme čekali,kdy vytáhneme nepromoky.Jeli jsme po dálnici až na parkoviště,kde jsme měli sraz s ostatníma.Na místo srazu jsme přijeli o hodinu později.


Projeli jsme Mnichov , Garmisch, Fernpass(1212m) a k večeru jsme našli ubytování v Rakousku v městečku Langenfeld. Majitelé byli moc  příjemní a večer jsme s nimi popíjeli .  

583km

2.den - neděle   1.7.2012

Ráno se nám moc vstávat nechtělo.Někteří  ještě vyrazili s domácím na diskotéku a vrátili se až k ránu.Po snídani při placení penzionu Roman zjistil,že ztratil peněženku.Už jsme se pomalu skládali,že mu půjčíme nějaký peníze,ale nakonec ji našel.Vypadla mu  při snídani z kapsy.Chtěli jsme dojet do Livigna a tak jsme brzy vyrazili.


Jeli jsme přes passo Rombo(2509m), passo Giovo(2094m) do Vipitena,Bolzano,Cles a přes nádherný passo Gavia do Bormia.Passo Gavia je opravdu nádherný a určitě stojí zato si ho projet.Úzká silnice bez svodidel,kde se nevyhnou dvě auta stoupá do výšky 2650m.n.m.




Po dojetí do Bormia jsme se rozhodli,že už dál nepojedeme a najdeme si ubytování tady.Nebylo to vůbec jednoduchý,sehnat ubytování za rozumnou cenu,ale nakonec se nám to podařilo.Majitelka byla asi 80letá paní,která neuměla ani slovo anglicky a vybavení domu bylo starý asi jako ona.Večer jsme šli do protější restaurace na jídlo a pak spát,protože nás druhý den čekal zlatý hřeb dovolený. 332km

3.den - pondělí   2.7.2012

Ráno jsme vstali a po snídani jsme vyrazli na cestu.Ubytování jsme měli domluvený na dvě noci a tak jsme jeli jen tak nalehko a těšili jsme se na Stelvio.Byla to paráda krásný zatáčky,užívali  jsme si průjezd každou zatáčkou.Na vrcholku jsme si udělali pauzu,nafotili fotky a pokračovali jsme dál.Měli jsme toho na dnešek v plánu hodně.


Jeli jsme se podívat na věž kostela,která vystupuje z jezera  a přes Reschenpass(1504m)  do  Švýcarska.Udělali jsme si kolečko přes Zernes,Sanedan a Bernina pass(2253m),kde začalo pršet a tak jsme museli do nepromoků.V plánu bylo Livigno.Naštěstí přestalo pršet,ale dlouho jsme se tam nezdržovali.Martin chtěl nakupovat a tak tam zůstal s Pavlem a my ostatní jsme vyrazili přes passo di Foscagno  (2291m) do Bormia do penzionu.
Večer jsme popíjeli dole v penzionu z vlastních zásob a vypadalo to,že  paní domácí by byla raději,kdybychom šli spát.Nám se ale nechtělo.Martin se už pomalu balil,protože ráno musel zpět domů.  257km

4.den  - úterý   3.7.2012

Ráno při snídani nám Pavel řekl,že pojede domů s Martinem,aby nejel sám a tak jsme se rozdělili a každý jsme jeli jinam.

My jsme vyrazili známou cestou přes Livigno,Kde jsme si všichni natankovali levný benzín a přes Bernina pass jsme jeli na St. Moritz a pak nás čekaly krásný passa.Jeli jsme přes Julierpass (2284m),Oberalppass (2044m)  a  nádherný passo  Furka (2429m),který jsme si opravdu užili.Nahoře byla zima a sníh.



K večeru jsme začali hledat ubytování.Opět se nám to moc nedařilo a trochu jsme se báli tý ceny. Nakonec jsme našli ve městečku Susten privát u milých starších manželů za 38CHF i se snídaní. 354km

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):


TOPlist