gbox_leden



Maratón de France

Kapitoly článku

8.6.2009 pondělí (Vannes – Saintes – 489,1km)

Venku prší a prší. Nedá se nic dělat a tak vyrážíme v dešti. Jsem mile překvapen jak motorka parádně sedí. Místy prší tak, že nic nevidím. Nedaří se nám nalézt správnou cestu do města Carnac a po nějaké době to vzdáváme. Stále prší tak silně, že by případná prohlídka gigantických kamenů nebyla stejně možná. Takže jedeme směr La Rochelle, podívat se na ostrov „Ile De Ré“. Přejíždíme obrovský viadukt, bohužel placený. Hned z kraje zastavujeme a děláme fotky této zajímavé stavby a v tom k nám přichází Holanďan, obdivovat naši motorku. Dokonce mě požádal, zda si ji může vyfotit. Na ostrově zastavujeme u pláže, sluníčko již naštěstí svítí a tak si dáváme malou pauzu. Voda je čistá, ale studená. Naším dalším cílem je další ostrov. Tentokrát „Ile D’Oléron“, kde chceme navštívit pevnost Boyard.

Pevnost Boyard.




Přístav v Boyardville.


Bohužel přijíždíme do města v pozdních hodinách a žádná loď již k pevnosti nejede. Z pláže děláme alespoň nějaké fotky a vyrážíme se ubytovat.

9.6.2009 úterý (Saintes – Montauban – 486,6km)

Dnešní den, je spíše ve znamení přesunu. Venku opět prší jak… Projíždíme městem Bordeaux a jedeme dál směr Perigueux navštívit malou vesničku Castelnaud La Chapelle, kde nás zajímá hrad Castelgard.





Hrad Castelgard.






Jedná se o hrad ze známého filmu „Proud času“. Je zde vystavena spousta dobových bojových nástrojů a obrovské katapulty.






Katapult (připraven k odpalu :-) ).

Hradů, zřícenin a pevností je zde v okolí velká spousta. Celé okolí řeky Dordogne je velmi půvabné. Ve městě Montauban se ubytováváme opět v F1 a jdeme nakoupit nějaké základní potraviny. Stíháme to těsně před zavřením, naštěstí nás ještě pouští.

10.6.2009 středa (Montauban – Avignon-Rochefort – 425,7km)

Pomalu ale jistě se naše dovolená chýlí ke konci a tak jsme nuceni některé místa vynechat a přesunovat se více km. Venku naštěstí neprší, ale je zataženo, což nás již nemůže rozhodit. Vyrážíme směr Millau, podívat se na další pozoruhodný viadukt. Ohromný kolos si prvně prohlížíme ze spod. Až následně se nám daří najít cestu vedoucí přes něj.





Most Millau.



Opět se zde platí. Kousek za mostem sjíždíme z dálnice. Ani netušíme, co nás čeká. Cesta směr Alzon, Le Vigan a dále, je horská cesta a tudíž cca 60km nekonečných toček. Ze začátku si to užívám, ale po čase je to otrava. Mezi tím se nám počasí vyjasnilo a je pro změnu hrozné horko. Vyndáváme termovložky a dál jedeme jen na lehko. Dorážíme do města Nimes, kde si chceme prohlédnout arénu, kde se odehrávaly gladiátorské zápasy.






Aréna ve městě Nimes.


Na první pohled to vypadá jako by byla aréna opravovaná a uzavřená. Naštěstí se nám daří najít vstup. Zřejmě se tu ale odehrával nějaký koncert, neboť likvidují pódium a demontují aparaturu. Myslím, že by si tohle místo zasloužilo vynechat takovéto akce, prohlídka by byla zajímavější a ničím nerušená. Po prohlídce vyrážíme na nedaleký 2000let starý Aquadukt „Pont du Gard“.






Aquadukt Pont du Gard.

Opět se ukazuje jak mají Francouzi rádi motorkáře, neboť nás pouští na parkoviště bez placení mimo závory. Po prohlídce potkáváme na parkovišti Slováky. Dáváme se s nimi do řeči a zjišťujeme, že nás již viděli u Mont St. Michell. Po chvilce příjemného rozhovoru vyrážíme směr Avignon hledat F1. Na večeři jdeme do blízké restaurace. Obsluha neumí moc anglicky a jídelníčky mají jen francouzsky a tak si dáváme jedno ze dvou hotových jídel. Jsme moc zvědaví co to vlastně bude. :-)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):


TOPlist