gbox_leden



Kurbároš chorvatoš 2012

Myšlenka vyfotit si motorky na pláži v Chorvatsku vznikla po loňské motodovolené na Maďarském Balatonu.Po mnoha a mnoha domluvách máme v kolektivu čtyř kamarádů Prostějováků domluvený termín,trasu,trička jsou hotová,teď už jen aby vyšlo počasí!

Kapitoly článku

Je čtvrtek 14.6.2012 pět hodin ráno.Sjíždíme se na místní benzínce a asi po 15min. vyrážíme směr Bratislava.Před 7h. ráno dotankování na Bratislavské pumpě a frčíne dál přes Maďarskou CSORNU,SAVÁR,ZALAEGERSZEG a konečně kolem poledne vjíždíme po pasové kontrole Maďarských a Chorvatských "orgánů" do Chorvatska a kotvíme na nejbližší benzínce natankovat,něco malého sníst a domluvit se kudy dál.Po zhruba 30 min. pauze znovu nasedáme a vyrážíme přes ZAGREB do KARLOVACU,kde sjíždíme z nekonečné dálnice a přes SLUNJ se dostáváme kolem 17h. do našeho prvího spacího bodu-PLITVIČKA JEZERA.Po chvilce hledání nachazíme krásné ubytování,k jídlu dostáváme ma so na grilu a jako dezert džbánek slivovičky,kterého se ujíma Vikin a každému nalévá čtvrtku že jsme dojeli v pořádku.Věčer sedíme u pivečka a rozebíráme uplynulých 705km.

DEN 2

Je opět ráno 8h.,motorky jsou naložené a je čas vyrazit do dalšího bodu naší výpravy a tím je PULA.Po projetí kopečků VRHOVINE  se konečně dostáváme na dohled k moři u městečka SENJ,nutné společné foto a jedeme dál po krásném pobřeží přes RIJEKU,LABIN až do PULY kde hledáme nějaké ubytování.

Protože ve městě vládne dopravní kolaps,mizíme pryč a zastavujeme nedaleko za městem v kempu BI VILLAGE.Ubytování u moře,české pivečko,bazény s výřivkou,prostě paráda.Po odpočinutí v moři a výřivce usedáme na terase u pivečka a pizzy a rozebíráme dalších najetých cca 350km po krásném chorvatském pobřeží.

DEN 3

Je ráno třetího dne naší cesty,k snídani čerstvé koblížky z místního konzumu,nabalíme stroje a jdeme je vyfotit na pláž jak bylo našim cílem.

Nikdo nezdržuje a tak vyjíždíme za posledním bodem kterým jsou JULSKÉ ALPY.Projíždíme tunely přes kousek Slovinska,Italské TRIESTE,MONFALCONE a zase zpět do Slovinska.Na hranicích jsou velké kolony,ale kdo je v jedné stopě hravě projíždí bez zdržení.Po projetí městem NOVA GORICA se před námi otevírá to,na co jsme se asi všichni nejvíc těšili.Krásné kopce na všechny strany,nádherná silnice a zatáček tolik,že ani nejdou spočítat.Zastavujeme u vodopádu kde se dáváme do řeči se dvěma Polskými cestovateli na BMW GS1200,kteří jedou podobnou trasu jako my,jen obráceně.

Malá hecovačka před vzájemným večerním duelem POLSKO-ČESKO o postup a jede se dál až na vrcholek.Zde ve výšce 1611 m.n.m. zakupujeme suvenýry,děláme spousty fotek a kocháme se krásnou přírodou.

Čas nás ale tlačí a tak sjíždíme dlouhou klikatou cestou dolů do města KRAJINSKA GORA kde se dostáváme do Rakouska.Na pumpě dobíráme benzín,koupíme si známku a jedeme hledat ubytování.To se nakonec ukázalo jako velký problém ale po 2h. nacházíme přístřešek ve vesnici FAAK AM SEE u města VILLACH,kde jsme našli bydlení v pojízdných mobilheimech.Na večeři výborná pizza a předražené lahvové pivo(3,60 euro),krásný výhled z terasy na alpy a za námi dalších moc krásných 370km.večer sedíme na terásce,popíjíme pivečko,ale jdeme brzy spát,protože nás ráno čeká dlouhá cesta domů.

 

Je poslední den ráno a my vyrážíme po dálnici A2 přes KLAGENFURT,WIEN do MIKULOVA.Tohle byl usek cesty na který se nikdo netěšil protože 600km po dálnici je vážně nuda a neděláme nic jiného než tankujeme a počítáme kilometry domů.V MIKULOVĚ poslední tankování a přes PÁLAVU,MUŠOV a BRNO se dostáváme domů kolem 16h.Shrnuto podtrženo super vyjížďka,spousta zážitků,výborná parta kamarádů a hlavně splněný sen - na motorce k moři.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):


TOPlist