gbox_leden



Do Chorvatsk bez kupania...

Ako som sa vybral pozriet do Slovinska a nakoniec som presiel chorvatske pobrezie (este v roku 2009).

Kapitoly článku

Den 1 - streda 9.9.2009

Na cestu som sa moc nepripravoval. Stroj v super stave, tak som sa len zbalil a zaplatil si cestovne zdravotne poistenie. Spat som siel o 21:00, no moc sa to nedarilo, lebo som mal plnu hlavu planov a tuzil som vyrazit. Nakoniec ako na kazdu cestu, vyrazam o 4:00, pred svitanim. Plan je Julske Alpy v Slovinsku. Na hranici kupujem znamku, povinny ritual ist na "velku" na hranici a palim na Villach. Je super rano, pripajam sa k 7 chopristom. Pred Villachom fotim zaujimavy hrad a tocim to na Faaker See, kde je cely tyzden najvacsi zraz Harley Davidson v Strednej Europe.
Vraj ucast 70.000 motoriek. Neni ani kde zastavit, okrem pumpy, aj to ma tlacia hned prec.zraz je asi v 6 dedinach okolo jazera. Davam bielu klobasu, predavac mi dava dobru radu prejst sedlo Vršic, nameraju ale v zapati ma pustaju policajti a ja smerujem do hor. Krasne skalnate hory (foto na rajce.cz  pod  mlynec998), hlavne cesta zo slovinskej strany stoji za to... Este na rakuskej strane som videl riadne dobiteho nemeckeho motorkara, no mna taketo nieco neodradi tahat za plyn.
Cestou tecie rika Soča s nadhene sfarbenou vodou. Chodi sa na nej aj raftovat.zastavujem v meste Kanal, kde ma zaujal most.
Neskor zbadam odbocku Italia, tak ze idem na kavu. Pred Trieste fotim farmu na musle a nejaky zamok. Neskor som zistil ze som tam zabudol kozene rukavice na zabradli. Co uz, mam este letne... Davam kavu od ku*va arogantneho casnika. Nemieni sa bavit inak ako taliansky. Pytam sa este na zachod, on na mna to ich eeehhhh... Tak mu hovorim po slovensky ze kava stala za p*ču a vydr*em sa mu na jeho rodnu zem. Myslel som vymocim. Bludim ako kazdy v tomto meste a som v Slovinsku. Prejdem cele pobrezie, je tam krasne, vstupujem na Chorvatsku Istriu, hladam ubytko. No nic. Koniec sezony. Zotmelo sa, nasiel som hotel v Rijeke za 45euro dvojpostel, nezaujima ich ze som sam. Idem dalej, som rozhodnuty jazdit do rana. Hned pod mestom zastavujem v motoreste na kavu. Tam sa mi prihovori starsia pani a laka ma k nej na ubytko za 20e. Vselico ma napadlo, ked ma viedla autom do obce Kraljevica, cez vseliake mini ulicky. Nakoniec celkom super, tak zostavam. Moto vo dvore, mam samostatny vchod. Panicka mi etse vbehla do kupelne, ked som sa sprchoval, doniesla kluce...nic nebolo... :D

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):
Motokatalog.cz


TOPlist