gbox_leden



Chorvatsko - poprvé

Kapitoly článku

Pátý den: Rogozniza-někde u Mariboru

Páty den jsme vyrazili z Rogoznice směrem na Gradač zpět stejnou cestou přes Plitvice, Zagreb. Těsně před Plitvicema začalo malinko pršet a domluvili jsme se se zbytkem naší výpravy, že to zkusíme natáhnout co nejblíže k Alpám a druhý den si vychutnáme ty nádherný údolíčka a krásné cesty v Alpách, kterých tam jsou spousty :-)Dojeli jsme až do Slovinska a zůstali ve stejném penzionu jako při cestě tam, cca 50 km od Mariboru, takže príma véča a zase pár Jééégrů :-)
Doufali jsme, že se počasí umoudří a ráno budem pokračovat směr Alpy a sbohem, Balkánci.


Šestý den: Maribor-Praha (jeden člen Kaplice)

Ráno jsme se probudili do zamračeného dne, ale vypadalo to nadějně, takže po snídani jsme to moc neprodlužovali a hopsli na to. Celkem to ubíhalo až před Graz, ale bohužel tam už se ten mrak protrhnul a zašalo pořádně kapat. Takže hurá do pláštěnek a po pád desítkách kilometrů zastavujeme a máme dlouhou poradu o tom, jestli má cenu zůstat někde v rakousku do druhého dne, počkat a věřit, že déšť přejde, nebo zatnout zuby a natáhnout to až domů Prahy.No a při pohledu nad naše hlavy usuzujeme, že to s tím deštěm vypadá na delší dobu a nemá cenu čekat na zázrak.
Domlouváme se tedy s klukama, že alpské radovánky necháme na příště, zapínáme všechno co se dá zapnout (zipy, přesky i vyhřívání rukojetí na max. a někteří i víc) a valíme to směr Pragl.
A chčije a chčije, víc a víc. Ve Freistadtu ještě způsobujeme malinko rozruch, protože když vlítneme do místního MC Donaldu, vypadáme jako parta deratizéru nebo krotitelů duchů ( všichni ve žlutých pláštěnkách :-) ) a pak už jsme v ČR.
Kousek za hranicema nám odpadá první kus ( Rudy) loučíme se a my zbylí zatínáme zuby a překusujeme těch posledních cca 200 km do Prahy.V podvečer dorážíme totál promočení domů a loučíme se vyčerpaní, ale pořád s dobrou náladou.
I když jsme nakonec do Dubrovníka nedojeli, na tenhle výlet často vzpomínáme a letošní rok plánujeme pořádně projet Alpy.

A pokud moje pisatelské umění moc nezkritizujete( je to můj první cestopis ), zkusím sem dát ještě i pár fotek z putování po ČR, je jich taky dost a některé jsou moc zajímavé :-)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (26x):


TOPlist