europ_asistance_2024



Chorvatsko: Natur dovolená u Rovinje

Zdravím, rideři! Co jsme si s mojí polovičkou pořídili vetřelce, tak jsme uvažovali, kam se v letní sezoně podíváme. Spousta srazů a krátkých projíždek nás omrzela, tak jsme se rozhodli první prázdninový víkend navštívit Chorvatsko. Původním plánem bylo zajet někam níže, ale nakonec jsme zakotvili na Istrii v blízkosti města Rovinj, v tom nejluxusnějším naturistickém kempu, který v Chorvatsku je. Povím vám, 10 dní naprostého relaxu v kempu s vlastní infrastrukturou. No paráda!

Kapitoly článku

Původním plánem bylo přijet do Chorvatska, trávit 2-3 dny na Istrii a potom sjet směrem dolů na Zadar a lodí se nechat přepravit do Ancony v Itálii a zpáteční cestou se stavit v Benátkách, potom popojet do lokality Lido de Gardo atd...

Když jsme 1. července 2011 v 7:00 ráno vyrazili směr Vídeň, tak nás doprovázel silný vítr, ale naštěstí bez deště. Bylo tak asi jen 13 stupňů. S naloženou motkou jak naložená tatrovka s pískem, jsme sjeli do Vídně a frčeli směr na Graz. Pauzy na kafíčko jsem dělal každých 100 km, přece jen na premiéru to bylo rozumné. Z Grazu pak směr Maribor, hranice se Slovinskem, nákup dálniční známky za 7,5 eura a pak přes celé Slovinsko směr Ljubljana. Tam obídek, teda pozdní, a šup do Chorvatska! Původně jsme měli v plánu dojet do Poreče a najít námi vybraný kemp. To se nepovedlo, tak jsme ještě ve 20:00 přejížděli do 60 km vzdáleného města Rovinj.
Tam jsme našli námi vybranej kemp jménem Valalta. Po recepci, cca kolem 21:00, kdy už se stmívalo, jsme postavili stan a zašli na véču. Ráno, když jsme se probudili a vylezli ze stanu, jsme se k našemu úžasu nestačili divit. Obrovský kemp o rozloze 72 ha, který se nedá za týden ani projít, ale tak projet na skútrovi, aby člověk všechno zmonitoroval. Veškerá zábava, kulturní i sportovní život. Všude kolem vás pláže, restaurace, bary, přístavy atd. Prostě luxus, který jsme si chtěli dopřát. Po třech dnech pobytu jsme se rozhodli, že další plány jsou zbytečné, a že zbytek dovolené strávíme zde!
Následovali nějaké výlety do města Rovinj, které mimochodem doporučuji, protože pro romantiky je to značka "ideál". Jsou to takové chorvatské Benátky. Nejsem takový spisovatel, ale co vám mám vykládat. Prostě luxus a 10 dní bylo, jak jinak, málo.
Zpáteční cesta byla víc dynamičtější protože jsem zastavoval na odpočinek už jen po 200 km. Vyjeli jsme 10. července v 9:00 ráno a doma byli v 18:45 večer, ale zničení :-).

Pojištění, náklady na benzín, poplatky na dálnicích, pobyt v kempu, snídaně, obědy a večeře jsme si také kupovali, drinky, škopky a celkem veškerá útrata ve dvou lidech na 10 dní ve 4hvězdičkovém kvalitním naturistickém kempu nás vyšla na 23 000 Kč, což je super. Všem jen doporučujeme. Omlouváme se, že na fotografiích nevidíte naloženou motku, protože jsme na to nějak pozapoměli. To víte, po šesti letech na dovolené, to jsme foťák v ruce moc nedrželi, ale plnými doušky si dovču užívali a na focení sama sebe nějak pozapoměli:-). Mimochodem, motorka, na které jsme jeli (SUZUKI INTRUDER M800) po dobu cesty a celé dovolené nevykazovala žádné známky, že by se jí nechtělo. Je to super spolehlivý stroj, všem jen doporučuji.


Co dodat? Naše první zkušenost s přejezdem přes Ljubljanu napříč Slovinskem po dálnici byla vyčerpávající. Je pravdou, že pokud chcete cestovat po Evropě, tak je dobré mít moto s vyšším výkonem, protože při rychlosti kolem 140 km/h po dálnici postrádáte jakýkoliv zážitek. Dovolená na motorce je vzrušující a adrenalinový zážitek a už na tom nebudeme nic měnit. Na dovču jen na motce! Tak Všem bikerům přejeme poklidný nový rok a dobrou stopu na toulkách :-).

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (31x):
Motokatalog.cz


TOPlist