europ_asistance_2024



Chorvatsko na 125 ccm

Žádná navigace, žádná dálnice. Jen my dva, motorky a stan.

Kapitoly článku

Den 1 - sobota 30.6.2012

Vyjeli jsme už ve 3 ráno s celou bandou na kratší vyjížďku za východem slunce do Beskyd, konkrétně na Morávku. Loučení s přáteli proběhlo ve Frenštátu pod Radhoštěm. Já s Jirkou jsme vyjeli směrem Chorvatsko a zbytek skupiny jelo domů.
S kamarády jsme se chvíli zakecali a vyjížděli jsme až kolem 12. hodiny, kdy bylo největší horko. Cestou jsme skočili na kofolu a před Břeclaví nakoupili poslední potraviny za české peníze. Kolem půl 4. jsme přejeli hranice s Rakouskem.
Cesta ubíhala rychle a my se za chvíli ocitli ve Vídni, kterou jsme původně neměli v plánu. Jedno špatné odbočení nás nechalo bloudit 3 hodiny a 80 najetých kilometrů ve Vídni. Bylo už 8 hodin a přicházela na nás únava. Nervy jsme měli úplně v pr*eli. Červená snad na všech semaforech, velký provoz, a my nevěděli, jak se dostat správným směrem, aniž bychom najeli na dálnici. Nakonec se nám podařilo dostat se pryč, najít místo ke spaní a utábořit se. Udělali jsme oheň, zapálili vodní dýmku, otevřeli pivko a koukali na noční Vídeň plnou světel a mrakodrapů.


Den druhý - neděle 1.7.

V noci nás nenechali spát komáři a tak jsme toho moc nenaspali. Dali jsme snídani, sbalili se a přesunuli jsme se na místní benzinu. Ranní kafe nás nakoplo pro nový den a za pár hodin jsme byli v předhůří alp. Bylo úžasné, jak se najednou změnila krajina i teplota vzduchu. Příjemnou teplotu v táhlých serpentýnách jsme si opravdu užívali, některé stoupající do nadmořské výšky až 1783m.n.m.
Cestou jsme se vykoupali v potoce a k večeru sjeli z hor k městu Graz, kde jsme našli spaní. Byli jsme unavení. Ponaučení z předchozí noci jsme si proti komárům postavili stan. Dali jsme si večerní pivo a ochutnali jsme místní Rakouskou vodku, kterou jsme v ten den použili jako dezinfekci po vytáhnutém klíštěti.

Spaní, před městem Graz.

Den třetí - pondělí 2.7.

Ráno jsme vstali odpočatí a dobře vyspaní. Letmo jsme koukli do mapy a pokračovali k slovinským hranicím. Pokračovali jsme podél řeky Dravy, u které jsme si dali pauzu na jídlo a koupačku. Dále jsme jeli směrem k Dravogradu a Črna nad Koroškem, ..Na večer jsme si dali menší kopeček po štěrkovité cestě. - Logarská Dolina (2376m.n.m.).

Jirka se svou Yamahou YBR.

Když jsme se blížili k městu Kamnik, začínalo se stmívat. Nejdřív jsme hledali místo ke spaní, nakonec jsme se ale rozhodli, že máme dost energie a pojedeme po tmě. Cesta takhle krásně ubíhala, nebylo takové dusno a horko a byl malý provoz. Protože jsme se chtěli vyhnout situaci podobné Vídni, Ljubljanu jsme míjeli obloukem. Na YBR od Jirky ale začla blbnout žárovka, a proto jsme už raději našli místo ke spaní, blízko města Logatec.

Spaní blízko města Logatec.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (68x):
Motokatalog.cz


TOPlist