europ_asistance_2024



Se Simákem a Sedmou na Melechovský okruh

Fajn zkouška strojů a řidičů s příjemnou atmosférou :-)

Kapitoly článku

Měli jsme s Lukášem chuť vyjet někde dále. Začalo se teda hledat na netu a našel se parádní sraz ČS motocyklů. Moc dlouho jsme neváhali a začali s tím oba počítat. V té době jsem ještě myslel, že stihnu dodělat Maneta, ale bohužel. Když se doma ukázal Simson, tak to byla jediná a jasná volba. Počítal jsem s tím, že nepojedu závod, jelikož je Simson Německé produkce, ale nakonec jsem dostal vyjímku, ale k tomu se ještě vrátím. Když jsme se konečně dočkali srpna a tím Melecháče "za rohem", tak jsme začali plánovat co a jak. U mě to bylo jasné, Simson a bagáž, kterou nafasuju, tu povezu. U Lukáše to bylo horší, pořád se rozhodoval zda vzít sedmu, nebo pincka (555). Říkal jsem ať vezme pincka, jednak bude větší sranda a jednak kdyby vzal sedmu, tak by se celou cestu nudila.

Udělali jsme testovací jízdy jak by to šlo s pinckem a Simsonem a nevypadalo to vůbec zle, akorát pincek děsně řval a mi zrovna nefungoval otáčkoměr a tak jsem neměl vůbec šajnu kdy mám řadit, takže mi bylo jasné, že ho budu muset sprovoznit. Lukáš jel týden před Melecháčem na dovolenou s rodinou a já se zařizoval tak, že pojedu za pinckem, takže přišly opravy náhonu otáčkoměru a výměna gufera u náhonu (prosakoval olej).  
Při vypuštění oleje jsem byl nemile překvapen šponkama v oleji (otázka zase zněla jestli olej vůbec někdo někdy měnil), vzhledem k tomu, že všechno fungovalo, tak jsem tomu nevěnoval pozornost a při složení nalil nový olej. Když bylo hotovo přišlo na řadu balení. Vzhledem k tomu, že Lukáš neměl na pincka prakticky žádné díly, tak jsem bral druhé zapalování, nějaké žárovky a blbinky. Když jsme počítali s tím, že pojede na pinckovi, tak jsem mu chtěl co nejvíce pomoct od bagáže a tak než odjel na dovolenou, nechal mi tady stan. Takže jsem to naházel na Simáka, udělal testovací jízdu, všechno drželo, paráda. Večer před odjezdem 
mi Lukáš psal, že nakonec bere sedmu, jelikož řídil celou cestu plechovku a je tak zlámaný, že pincka už by nedával. I přes nějaké to přemlouvání to zatrhnul a tak jsme si domluvili sraz v 6:00 před místním obchodem (za mojím domem, Lukáš to měl asi 2km cesty).

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):


TOPlist