europ_asistance_2024



Morava na Maxovi

Kapitoly článku

Den 2 - čtvrtek 7. 7.

Noc proběhla v poklidu a ráno nás čekal další úsek výletu. Jelikož jsme si krapánek pospali, první část trasy vedla do Valtic na oběd. Výjezd kolem 12:00. Po obědě jsme vyrazili přes Lednicko-valtický areál na sever. Navigace nás vedla přes silnice 1. a 2. tříd. Návštěva Lednického zámku byla odložena kvůli nezměrnému horku. Silnice parádní, větší koncentrace vesnic, bezvadné počasí. Tak nějak bych charakterizoval cestu.
Překvapení mě čekalo v jedné vesničce (název jsem zapomněl), kde nákup 2 nanuků vyšel na 21,- Kč.... Od jihu se Morava postupně mění. Mizí vinohrady, ubývá sklípků, terén se stává kopcovitější s lepšími výhledy do krajiny. Vesnice jsou méně zdobené. Asi dvakrát jsme se dostali na rychlostní silnici, "dálnici".
Něco málo slov k T-maxu. Plně naložený a obsazený dvouválec nemá sebemenší problém držet 150 km/h bez ohledu, zda jede po rovině, nebo do kopce. Z této rychlosti již tolik neakceleruje, přesto je schopen na rovince dát 170 km/h. Tachometr proměřuje v rychlostech na 120 km/h vůči GPS cca o 10 km/h (stejně jako u všech ostatních dopravních prostředků). Pokud jedu sám, bez kufru, akceleruje Max z jakékoliv rychlosti a ručička tachometru se sekne  na 180... Potkal jsem pár řidičů spotrovních motocyklů a aut, s velkým sebevědomím, které se se zvyšující se rychlostí a větší akcelerací více či méně zmenšovalo :-))) Upozorňuji, že vše na motoru je originál. Při jízdě nad 120 km/h je ale jízda již méně pohodlná. Maxovi dost vadí boční vítr a turbulence za nákladními auty. Protože jsem vyšší postavy, vím po tomto výletu, že mi chybí 5 cm plexi od nehorázného šumu k téměř dokonalému tichu. Na tom se již pracuje. Po cestě také spadlo pár kapek. Při kapotáži, jakou má Maxík, je mírný deštík prakticky neznatelnou záležitostí.
Asi kolem 15:00 jsme dorazili do překrasného města Štramberk. Druhá zkušenost s parkovným. Na parkovišti 100,- Kč/hod, před restaurací parkování neomezeně za dvě kofoly á 25,- Kč... Oběhli jsme si centrum, vyšplhali na Trúbu, zamávali Maxíkovi na náměstí, vyfotili beskydské panorama s Radhoštěm a vydali se na cestu zpět. Škoda, že jsme se po cestě na sever vyhnuli Beskydům, ale aspoň máme motiv pro přistí výlet. Cestu zpět plně řídila navigace a pres Kromeříž, Hulín,... jsme dorazili kolem 20:00 do Mikulova. Následoval klasický jihomoravský sklepní večer.... :-)))

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):
Motokatalog.cz


TOPlist