europ_asistance_2024



Morava na Maxovi

Můj první vícedenní motovýlet. Tři dny na s T-maxem a najetých necelých 1200 km. Zároveň můj první cestopis. Pokusím se popsat pár zážitků, poznatků. Přeji hezké čtení!

Kapitoly článku

Den 1 - středa 6. 7. 2011

Ve svátečním týdnu jsem se rozhodl, po zjištění, že mi došlo doma kvalitní víno, udělat moto výlet na Moravu. Vyjeli jsme hezky dopoledne kolem 10:00. Cílem bylo mezipřistání v Hluboké nad Vltavou. Nejeli jsme přímo, ale přes Přeštice a Žinkovy. I kdyz to jsou poměrně hezká místa, silnice v těchto oblestech splňují tak 5. třídu. U Maxíka jsem den předem namontoval 12V zásuvku a navigaci, takže jsme se vymotali naprosto v pohodě. Bohužel jeho menší "skútrová" kola dají znát o každý větší nerovnosti a díře v silnici. Na druhou stranu je to mašinka velmi pohodlná a pružení, sedlo atd napravují to, co silničáři nezvládli. Od Nepomuku se jelo již po kvalitní silnici a za chviličku jsme už byli v Hluboké. Prvně jsem si zde uvědomil, že je nesmysl parkovat s motorkou na autoparkovišti. Cena za parkování je 100,- Kč! Objel jsem náměstí a nechal Maxe pred restaurací, kde jsme poobědvali.
Po obědě jsme šli pěšky obhlédnout zámek. To v motorkářským oblečení a 30C nebyl úplně nejlepší nápad :-)
Takže opět rychle na cestu. Pokračovali jsme podél česko-rakouské hranice až do Mikulova. Cesta parádní, kochání se přírodou... Tankovat bylo potřeba cca každých 250 km. Jízda ve dvou lidech, plný podsedadlový kufr a topcase (46l). Příjezd do Mikulova kolem 18:00. Následovalo ubytování a návštěva vinného sklípku "Pod Kozím Hrádkem". Doporučuji....

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):
Motokatalog.cz


TOPlist