sumoto_leden



Expedice BabettaTrip 2013

Kapitoly článku

DEN 9.

Ráno vstaneme a začínáme se servisem. Rozděláváme spojky, na B 210 máme stahovák a na B 207 bohužel musí stačit kus polínka, kladivo a trocha šikovnosti. Po pár nadávkách je to dole.
Všechno bylo dost zasrané, tak čistíme a skládáme. Za hoďku a kousek máme hotovo a vše jde podle plánu. Startování jde lépe, ale pořád to není jako na začátku. Již se tím nezabýváme a odjíždíme.
Projedeme Frýdek Místek a po vedlejší cestě jedeme do Českého Těšína, potom Karviná, Petrovice u Karviné, Bohumín, Píšť, Chuchelná, Opava, Krnov, Třemešná, Jindřichov, Zlaté Hory, a pořád podél hranic. Žulová a Vápená až do Jeseníku. Na poslední chvíli potkáváme kemp v Jeseníku. Cena je též dobrá a mopedy opět zdarma. Ubytujeme se a jako každý večer jdeme na pivo, na véču a spát.
Najeto 233 km.

DEN 10.

Vyrážíme z Jeseníku domů. Jedeme co nejblíž hranic a snažíme se nic neošidit, ale síly už ubývají. Bez problému jedeme až do Bartošovic v O. horách. Na zemskou bránu to celkem ženeme, říkáme si ,že to máme kousek a v Bartošovicích, našem cíli, začíná problém se strojem Tornádo. Zatím ještě nevíme čím to je, ale vypadá to na uvolněné gufero. Babetta jede jen na plný plyn jinak chcípá a tak jedeme až z Bartošovic pořád na plný plyn. Brzdy mají co dělat. Hlavně v Žamberku a při průjezdu Ústím nad Orlicí, kdy pilot Tornáda drží plný plyn a brzdí na světelných křižovatkách, přičemž doufá, že se motor nepřehřeje. Povedlo se,  úspěšně dojíždíme domů, na garáž do České Třebové, naší rodné hroudy. Zde náš výlet končí. Vybalujeme a loučíme se, výlet se povedl.
Najeto 117 km.

Závěr:

Stálo to za to! Příště bude v plánu více kulturních vložek a cílem nebude jen samotná cesta. Republiku jsme projeli bez vážnější poruchy: píchnuté kolo, pár volných matiček a šroubků a nakonec tedy zřejmě opotřebované gufero u B 207 :) Najeto 2050 km za 10 dní.

Ostatní:
Fotoalbum - fotoaparát

Fotoalbum - mobilní telefon

Profil Facebook Babetta Club Česká Třebová

Omluvte prosím všechny pravopisné chyby a nepřesnosti kterých jsme se mohli dopustit :) ..  

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (49x):
Motokatalog.cz


TOPlist