europ_asistance_2024



Dovolená na simsonech

Kapitoly článku

Odjezd domů

V úterý ráno snídáme všichni společně na verandě, teta nás hostí opět jako na zámku, sluníčko krásně svítí, ani se nám nikam nechce, ale musíme. Dnes totiž bude poslední hezký den, pak už bude jenom pršet a pršet....Odpoledne balíme, loučíme se a odjíždíme domů do Brandýska....

Prachovské skály

Odjíždíme z Nové Paky a cestou stavíme na poslední zastávce, a to v Prachovských skalách.
Pán na placeném parkovišti nám nechal oba simsony za cenu jedné moto a my se vydali šplhat po krásách naší vlasti. 

 
Je až neuvěřitelné co dokáže vytvořit příroda za krásné skalní útvary a vlastně jak můžou některé části skal vůbec držet.

Lezení po Prachovsých skálách nebylo zrovna jednoduché, navíc s přilbami a v motorkářském oblečení, ale zvládli jsme to :) Párkrát jsem se málem zabil na schodech pokrytých pískem ze skal, ale s tím musí člověk počítat :)
 


Před  odjezdem domu z Prachovkých skal měla Lucka menší "Hypo" - má cukrovku a z toho lezení po skalách měla nedostatek cukru. Spořádali jsme teda oba sušenku a jeli konečně směr domů.

Cesta domů byla dlouhá a nudná. Zadek bolel, sluníčko zapadalo a já dostával čím dál tím větší hlad :)
V Mělníku jsme udělali krátkou pauzu na benzínce, kde jsem zavolal domů že asi za půl hodiny dorazíme, ať s námi máma počítá na večeři :) Měli jsme obrovský hlad, takže žádné zdržování a  jedeme dál. Je to přece už jen kousek, co by kamenem dohodil :)

Příjezd domů

Po půl hodince opravdu přijíždíme do naší vesnice jménem Brandýsek. Já měl takovej podivnej pocit, že vlastně tohle je už konec naší dovolený, teď už budeme spát v posteli, jíst v jídelně, hrozně divný....

Přijíždíme do naší ulice, radostně troubíme na všechny, že už jsme doma. Rodiče a sousedi ihned přicházejí a vyptávají se jak bylo, kde jsme všude byli, kolik jsme najeli kilometrů, kolik jsme dělali oprav po cestě :) Odpovídám jen stručně, nebo vůbec, jelikož jsem celej vyklepanej. Nevím jestli z toho že jsme doma a nebo ze simsona :)

Shrnutí z cesty

Počet najetých km: 1235
Průměrná spotřeba paliva: Můj simson: 2,6l/100km    ----     Lucky simson: 2,3L/100km
Spotřeba oleje do benzínu: Můj simson: 0,7l                  ----     Lucky simson:. 1l (v záběhu)
Rozpočet peněz na osobu: 7000kč
Počet obdivovatelů simsonů: hóóódně :)
 
A hlavně zážitky na celý život!!



Závady:

Můj simson: ŽÁDNÉ

Lucky simson: kromě zadření motoru za které simson nemůže, tak také ŽÁDNÉ

Zadření vzniklo součtem těchto faktorů: těsný výbrus, kvalitní olej - (prodlouží zabíhání), nízká hladina v karburátoru, vítr v zádech a trvalá velká rychlost.... Po opravě na benzínce simson jezdí bez problémů a je již plně zajetý a snese i hodně velké zatížení bez problému.

Na druhou stranu, kdyby všechno jelo bez jedinného problému, tak by to byla nuda a já bych pak vozil plnou brašnu nářadí a náhradních dílů zbytečně :)


POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (81x):
Motokatalog.cz


TOPlist