sumoto_leden



Dovolená na simsonech

Už delší dobu jsme chtěli udělat s přítelkyní nějakou větší motodovolenou na našich oblíbených simsonech :) Celý rok jsem si v práci šetřil dovolenou, abych si mohl vybrat měsíc dovolený najednou a aby mi ještě něco zbylo na zimu, protože plánovaná simsondovolená byla na 3týdny. Náplň dovolené bylo procestovat českou republiku a poznávat její krásy. Zásadou dovolený bylo nikam nespěchat a užít si to.

Kapitoly článku

Vyrážíme!

Dobaluji pár posledních věcí a v odpoledních hodinách vyrážíme na cestu. Rodiče nás jeli kousek doprovodit do Kladna, kde jsem zjsitil, že mi teče lahev od oleje a teče to do spacáku, karimatek atd, takže všechno vytřít, flašku od oleje jsem nechal v práci a jelo se dál. Toto se vubec nemuselo stát, ale táta mi doma aktivě přelil olej do jiné flašky která byla hezčí a měla měrku..... akorát že netěsní si asi nevšiml :)

 



Lážovice - u koní

Přijíždíme do vesnice jménem Lážovice, je to kousek za Koněpruskýma jeskyněma, Lucka tam jezdí na koních a tak si je chtěla ještě užít než odjede na měsíc pryč. Inu přesedlali jsme ze simsonů na koně a jeli večerní vyjíždku. Ráno jsme si dali ještě jednu projíždku na koních při které ztratil muj kůň podkovu. Tu jsem si očistil a vzal s sebou na cestu pro štěstí a vyrazili dál směr Slapy.



Cestou jsme museli nakoupit ještě všelijaké dobrůtky, hodně pití a také ruské zmrzliny ve slevě. Které jsme pak nakonec vypili, jelikož v termotašce nebyl dostatečný chlad :)

 

Slapy - Nová Živohošť

Na Slapech jsme byli poměrně za chvíli, postavili stan na veřejném tábořišti Nová Živohošť a šli se koupat. Bylo krásné počasí, voda krásná čistá. S Luckou jsme hráli minigolf, chodili na procházky a tak různě. V okolí jsme navštívili Pěkný zámek v Jablonné, kde nás při odchodu schytal pěkný slejvák...... Ve večerních a ranních hodinách byl kemp docela rušný, protže tam bylo spousty mladých vysoce opilých lidí a noční klid nikdo neřešil, takže jsme se moc nevyspali... 

 


Nevyspalí odjíždíme do jiného kempu a to do ATC Milavy u Velký Turný. Po cestě kupujeme nějaké jídlo a benzín, Lucka s novým motorem má mnohem menší spotřebu než já, ona cca 2,3l/100 a já 2,6l/100km. Je pravda že já jsem víc naloženej a mam těžší převod - do rychla, takže každej kopec musím podřazovat a točit co to jde.
 

Velká Turná

Přijíždíme do kempu Milavy, cena za den kempování je směšná. Kemp je pěkný, klidný, krásná příroda a pěkný rybník... Stanovali jsme na osamocené louce u vody kde byly krásné západy a východy slunce. Sice v okolí nebylo moc míst kam by jsme se mohli vydat podívat, ale kemp jsme si parádně užili :)

Kemp je schovaný za vesnicí Velká Turná. Na první pohled to vypadá jako takový nic moc minikemp, ale po příjezdu do kempu jsme se nestačili divit :)



Druhý den balíme stan a vyrážíme směr Strakonice. Ve Strakonicích zastavujeme u fabriky ČZ, kocháme se a jedeme dál směr Šumava.

Továrna ČZ Strakonice


Máme spoždění, ale zastavujeme!

Cestou stavíme v Hošticích podívat se kde se natáčely komedie Slunce Seno. Všechno je tam uplně jinak, akorát dům s jelenem na fasádě je stále stejný. Najednou slyšíme blížící se bouřku, sedáme na stroje a pokračujeme v cestě.


Šumava

Projíždíme šumavou, kocháme se krásnou přírodou, strašnými kopečky, kde můj simson celkem trpí, podřadit za 2 a plnej několik kilometrů v kuse.... otáčky motoru 8000, simsonu to ale nijak moc nevadí, Lucčin simson nemá s kopečkama absolutní problém.... Má pomalejší převod a jako obvykle jsem jí udělal lepší motor než sobě.... :)


Krávy pasoucí se na louce, klídek, pohodička...
 

Cestování je super na jakémkoliv stroji :)
 

Tak asi doprava :)

 

Lipno - Černá v Pošumaví

Přijíždíme na Lipno do města Černá v Pošumaví. Ukempili jsme se v moc pěkém možná až luxusním kempu Olšina.
Stavíme stan a rozhlížíme se kolem a všude samí Němci, Holanďani... A Češi? Asi dva v celém kempu...
Počasí až do tohoto dne bylo krásné, ale druhý a třetí den na Lipně celý propršel, moc jsme se tedy nevykoupali a spíš byli ve stanu, na pouti, nebo v letním kině.
 


Pár fotek když zrovna bylo hezky... A také naše stanová kuchyně :) Když jsme nemohli ven, tak jsme se alespoň pořádně nadlábli :)

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (81x):
Motokatalog.cz


TOPlist