gbox_leden



Chomutov-Opava 4.-5-.9.2013

V září jsme si s přítelem udělali dvoudenní výlet z Chomutova do Opavy. Trasa byla pouze po silnici a s častými zastávkami. Přespali jsme ve Dvoře Králové v penzionu.

Kapitoly článku

 Na začátku září jsme se rozhodli, vyrazit na kratší (pro mě super dlouhou) cestu z Chomutova do Opavy. Cestou jsme navštívili rozhlednu Varhošť u Litoměřic, přehradu Les Království, muzeum Škodovky v Mladé Boleslavi, Zoologickou zahradu ve Dvoře králové a muzeum motorek v Kuksu.

Cesta nezačala moc dobře,počasí nám moc nepřálo a po vytáhnutí motorky z garáže jsem zjistila, že mám ohnutý klíč. Naštěstí se mi ho podařilo narovnat a mohla jsem vyrazit i s přítelem směr Litoměřice.

V Litoměřicích jsme měli původně v plánu navštívit dvě rozhledny, ale po příjezdu k první ( Varhošti) jsme si to rozmysleli, jelikož cesta byla samá díra a já mám motorku sníženou, že téměř škrtá o zem:). 

Další zastávka byla na oběd v nějaké malé vesničce. A následovala cesta kolem Máchova jezera až do Mladé Boleslavy, kde jsme navštívili muzeum Škodovky. Bohužel jsme dorazili vcelku pozdě a tak už jsme se nemohli podívat do výrobní haly. Navíc je prý daleko lepší objednat se předem, potom je to prohlídka téměř na cely den i s výkladem. Takhle jsme videli jen pár veteránů a nějaká závodní auta. 

Od Boleslavy jsme jeli přes přehradu Les království až do Dvora Králové, kde jsme přespali v penzionu Vendula přímo naproti zoologické zahradě. Ráno jsme se šli na zvířata podívat, povedlo se nám dokonce čekat na otevření. Jelikož byl i všední den zoo jsme měli dá se říci pro sebe a mohli tak pozorovat krmení všech druhů bez hulákání dětí.

Vydali jsme se dál do Kuksu, kde je krásný zámek. Do zámku jsme nešli, místo toho jsme navštívili malé soukromé muzeum motorek, kde nechyběla ani motorka Járy Cimrmana. Následující zastávka byla na odpočívadle v Polsku.

Přes Polsko jsme projížděli těsně kolem hranic ČR. Projížděli jsme malebnými vesničkami, ale šílenými cestami. Zpátky do Čech jsme přijeli přes hraniční přechod Dolní Lipka a hurá do Králíků. Z Králíků jsme už jeli celí zmrzlí přes Karlovu Studánku až do Bruntálu a poté do Opavy.

Cesta neni sice nijak dlouhá, ale prozatím mi to stačilo na to abych se trochu sžila s gs a zjistila, že to není až taková sranda když vás brní zadek a už nevíte jak si sednout, protože moc možností není.

První den jsme z Chomutova vyjížděli kolem 9:00 do penzionu jsme dorazili až kolem 19.30. Druhý den jsme vyjížděli kolem 13.00 a v Opavě jsme byli kolem 19.00

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (25x):


TOPlist