europ_asistance_2024



Cesta na sněhu do Ostravy a zpátky

Nynější počasí příliš šancí motorkářům nedává. Jsou však i tací, co jezdí sníh-nesníh, jako třeba autor tohoto netradičního cestopisu, k němuž lakonicky dodává: "Bylo třeba jet do školy a poté k přítelkyni na oslavu - rozumně se mi jevila doprava na motorce, a to i v tomto nejistém počasí..."

Kapitoly článku

Mrazivé úterý 15. listopadu

Jasno o tomto výletu jsem měl již déle, neboť o narozeninách své přítelkyně jsem věděl, což je samozřejmé. Jen jsem přemýšlel, jak jí překvapit. Tak jsem si řekl, že za každého počasí si za ní přijedu rovnou ze školy na svém "žihadle". Vzhledem k tomu, že jsem měl jen přednášky, tak jsem se na to mohl vykašlat, ale to bych nebyl správný student! Takže jsem vyrazil do školy! Ráno mě ovšem zarazilo takovéto počasí (viz foto), ale i přesto jsem věděl že jedu. Řádně jsem se oblékl, vzhledem k tomu že můj motocykl nemá ještě pořád řádnou kapotáž za, kterou bych se schoval za nepřízně počasí.
A tak jsem si vyrazil, do zatáček samozřejmě opatrně, ať mi nepodjede zadní kolo, a rozjezdy a brždění nemohly být takové jak na suchu. A hlavně zvýšená opatrnost nejen na mostech, ale také v ucpané Ostravě.
Při příjezdu ke škole jsem vzbudil mírný ohlas a po škole jsem také vzbuzoval ohlas, neboť to zřejmě není tolik vídané - motocykl v zimě na cestách. Cestou k přítělkyni mě ovšem zaskočilo mrholení, které způsobilo, že mi byla poměrně zima na ruce i přes poctivé rukavice, které mívám v zimě na prkno. Ovšem o to víc mi bylo tepleji, když mě přítellkyně zahřívala a byla ráda, že jsem dorazil. Po následném dojezdu domů jsem konstatoval, že kdo jezdí v zimě na motorce, v létě má minimální problémy jak na suchu, tak na mokru. A až bude silnější moto, tak tam určitě půjde co nejdříve kapotáž, ať můžu jezdit kdykoliv!
Tak tolik z mého prvního cestopisu...

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (32x):
Motokatalog.cz


TOPlist