sumoto_leden



Česko-polské pohraníčí v sedle

Náchodsko a Orlické hory jsou samá pěkná silnička, udolí, sjezdy a výjezdy. Jedna pevnůstka z 2.světové války vedle druhé...

Kapitoly článku

Den 1 - 11.7.2011

První den dovolené jsem se zamířil ke kamarádům, kteří mají chalupu poblíž Rozkoše u Náchoda. Vzhledem k tomu byl přesun z Kamýka nad Vltavou k Náchodu pro začátečníka v jedné stopě značně dlouhý, kvůli bočnímu větru na staré hradecké i  strastiplný, a tak jsem dorazil v pozdějším odpoledni. Jak se říká, pospíchej pomalu.... U kamarádů jsem se zabydlel a zašli jsme s mapou do místní hospůdky, kde se při debatě se starousedlíky začal rýsovat plán kam na výlety po okolí.


Den 2 a 3 - 12.-13.7.2011

Po nočních několika bouřkách nebylo ráno zrovna přivětivé a příznivcům jedné stopy nakloněné, rozhodl jsem tedy, že na kratší objevování okolního kraje pojedu, až silnice trochu oschnou a slunce vyleze zpoza mraku. Po obědě začalo prosvítat a první cesta vedla do nedalekého Dobrošova, kde se nachází jedna z nejznámějších vojenských pevností druhé světové války na našem území. Kdysi jsem tam již byl na prohlídce, proto jsem se mohl vydat na malou procházku kolem pevnosti a přilehlých bunkrů, ze kterých se dobrošovská pevnost skládá; vyfotil jsem několik fotek a zapřemýšlel, kam dále.
Na horizontu Dobrošova se nachází další dominanta, a to Jiráskova chata. Nasměroval jsem svůj stroj daným směrem, naskytl se mi krásný pohled do doliny na město Náchod a okolní kopce, Čeké i Polské. Po pár metrech přijíždím k již zmiňované Jiráskově chatě. Je to opravdu moc hezká stavba s malou rozhlednou. Nějakou chvilku jsem se pokochal pohledem na celé širé okolí. Od Orlických hor, Kladskou kotlinu, vodní nádrž Rozkoš až ke Krkonošům.Pro dnešek mám zážitků až až a volím cestu zpět do základního tábora, samozřejmě jinudy než jsem přijel.
Den třetí byla domluvena návštěva ZOO ve Dvoře Králové, vzhledem k většímu počtu zůčastněných a jednomu čtyřnohému miláčkovi se jelo autem...... I tak to byl vydařený den v úmorném vedru. Nemá cenu popisovat ZOO, která má své jméno od pradávna :-)
Po úporném celodenním vedru stráveném v autě nám nezbylo, než jít večer schladit hrdlo kam jinam, než do místního resturantu! Opět mi mistní poradili, kam se mám dalši den vydat.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):
Motokatalog.cz


TOPlist