europ_asistance_2024



Česká Kanada za tři dny

Naše první "větší" cestování s motorkou, berte to jako tip na víkendový výlet...

Kapitoly článku

Den 1

Dopoledne vyjíždíme s manželkou na víkend k Jindřichovu Hradci, do oblasti zvané Česká Kanada. Je oblačno, silnice po včerejším celodenním dešti jsou už oschlé a dle předpovědi počasí se to má zlepšit na polojasno a pršet má v neděli, tak uvidíme. Záměrně volíme méně frekventované silnice. Startovním bodem je město Sázava, projíždíme městy Divišov, Vlašim, Načeradec, Pacov, prvně zastavujeme v městečku Kámen. Zaparkujeme motorku a vydáváme se na prohlídku hradu Kámen. Zakupujeme vstupenku na okruhy A+B, kde B je výstava motocyklů české výroby…jako správní motorkáři ji musíme vidět! Prohlídka trvá cca 45 minut, interiér připomíná zámek. Výstava motocyklů je pěkná, jsou tam zastoupeny např. tyto značky: Jawa, Ogar, ČZ.
Je čas oběda, tak se ptáme průvodkyně na kvalitu restaurace ležící u parkoviště…doporučuje jet na Pelhřimov. To je bohužel mimo naší trasu, tak se zkusíme stavit jinde. Je polojasno, jen trochu větrno. Dalším městem je Kamenice nad Lipou, následují Žirovnice. Hledáme hospodu, vidím na chodníku dvě ženy s dítětem, zastavím a ptám se na doporučení nějaké slušně vařící hospody…posílají nás o 4 km dál do města Počátky. Věříme jim, dle jejich postav soudíme, že jim chutná. A nelitujeme!!! Jídlo bylo velice dobré a talíř nádherně nazdoben, můžeme též jen doporučit! Po jídle si projdeme náměstíčko a po návštěvě Infocentra vyrážíme dál. Projíždíme město Strmilov a okolo rybníků míříme do cíle, do obce Jindřiš, vzdálené 3 km od Jindřichova Hradce. Malinko zabloudíme, nechceme se vracet, přijíždíme na okraj Jin.Hradce a následně správně odbočujeme na Jindřiš. Zastavujeme u předem zamluveného penzionu Stará škola, na tachometru máme 140 km.
Vítá nás milá paní majitelka, motorku dávám do stodoly a pak nám jde ukázat pokoj pod názvem Hudební výchova. Je podkrovní, zařízený dle názvu…na stěnách notové zápisy pro výuku ve škole a různě rozvěšené hudební nástroje. Dáváme sprchu a vyrážíme na prohlídku obce, která vypadá velmi pěkně. Jdeme pak do hospody ležící naproti penzionu na večeři a pivko. Interiér hospody je vyzdoben dobovými cedulkami s reklamou nebo informacemi. Jelikož je teplo, jdeme si sednout ven pod přístřešek. Jídlo i pivo Bernard chutná.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz


TOPlist