gbox_leden



5. orientační Krkonošská vyjížďka

Vyjížďka, orientační závod, setkání s přáteli a i pro domorodce poznávání nových cest a míst. Vše v jednom krásném dni.

Kapitoly článku

Dne 29.9.2012 úspěšně proběhla již 5. orientační Krkonošská vyjížďka. Tentokrát jsme pro účastníky připravili trasu po východních Krkonoších a podhůří. Vyjížďka se nejede hromadně, ale po jednotlivých posádkách, které může tvořit i více motorek (parta přátel, manželské páry, atp.). Posádky mají za úkol najít na zadané trase body, což mohou být budovy, přírodní zajímavosti, historické památky. Tyto body musí posádky vyfotit a foto uchovat pro kontrolu v cíli. Vše doplněno ještě o plnění různých úkolů. Místo pro start i cíl byl zvolen pension Heřman v Rudníku, který má velké parkoviště + zázemí kempu a restaurace. A také ochotného majitele, motorkáře.

 Z mlh v nížinách se do slunečného podhůří sjelo celkem 39 motocyklů, z toho 4 stroje sedlaly ženy.

 
Trasa nejprve vedla posádky do obce Fořt, kde fotily hezké dřevěné domky, pak v obci Rudník penzion Na zámku, v obci Hostinné Arnultovice dost zajímavý rodinný domek s grafity na omítce.
 V obci Hostinné náměstí s obry na radnici. Přehrada Les království je krásná a má i hezký dům hrázného. Aby se posádky trochu proběhly, musely najít v obci Bílá Třemešná – Nové
Lesy hrob okresního tajemníka. Kdo hledal pomník s rudou hvězdou, neuspěl – pan tajemník zemřel v roce 1925. Další zastávka byla v obci Dvůr Králové nad Labem. Zde posádky čekalo překvapení a zapeklitý úkol. Najít Řeholní dům Kongregace sester Matky Božího milosrdenství nebylo snadné. Kdo pátral po barokním klášteru, jezdil dlouho. Je to nenápadná vilka kousek od ZOO. 

 

Sestry měly pro posádky připravenu vytištěnou a rozstříhanou modlitbu Otče náš, kterou musely posádky složit. Kdo nevěděl, běhal po zahradě a hledal nápovědu.
Pohodu celé akce podtrhly sestry nabízeným štrúdlem, čajem a kávou. Tímto vyjadřujeme velký dík a obdiv sestrám, které s úžasným smyslem pro humor a ochotou přijaly náš nápad a nechaly si „válcovat“ zahradu motorkářskými botami, protože až na 3 z 22 posádek všichni hledali na zahradě nápovědu.

 Cesta vedla dál do obce Horní Žďár, kde musely posádky vyhledat pomník padlým vojákům z 1. sv. války. Možná někoho překvapila socha německého vojáka, ale byli v Sudetech.

Dál se pak klikatily úzké, ale hezké silničky do obce Staré Buky a Vlčice, kde je hezký kostelík a připomínka působení J.A.Komenského. Pak dál opět po úzké silničce kolem chalupy bývalého prezidenta V. Havla do Svobody nad Úpou a dál směrem k Pomezním Boudám.

 Cestou se posádky opět trochu protáhly a také částečně vykoupaly, když musely překonat tok Malá Úpa, aby získaly a vylepily samolepku na itinerář. Vzhledem k ročnímu období a nadmořské výšce téměř 1.000m měly posádky na břehu připraveny ručníky. Prý to bylo dost studené. V obci Horní Malá Úpa překonaly posádky státní hranici a vyfotily budovy na Polské straně. Zpět do Svobody nad Úpou jsme nechaly posádky projet bez plnění úkolů, aby si tak vychutnaly hezkou silnici a krásu podzimní krajiny. Zbývalo už jen v obci Hertvíkovice zjistit v místní hospodě kolik stojí tatarák s osmi topinka a v obci Rudník-Javorník najít hasičskou zbrojnici.

Pak už jen zamířit zpět do pensionu v Rudníku. Všechny posádky se v pořádku vrátily, většina z nich našla a vyfotila všechny body.

 Děkujeme všem účastníkům za jejich sportovního ducha, smysl pro humor a dobrou náladu. Jsme rádi, že si naše vyjížďky našly své stálé účastníky a že snad i ti, co byli s námi poprvé, se nenudili. Na jarní akci 2013 vás srdečně zvou Jilemničtí motorkáři. Dáme včas vědět kdy a kde.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (22x):
Motokatalog.cz


TOPlist