gbox_leden



"Six Panthers jedou na Moravu"

Víno, ženy zpěv, a motorky....

Kapitoly článku

Když je zima, tak motorkáři sedí doma, čekají na novou sezónu a plánují kam se pojede. Já už měl letošní dovolenou  do Provence  naplánovanou a  můj baťůžek přišel s  nápadem projet se na Moravu do vinného sklípku.  Naše  parta má  víno ráda, a  tak nebyla nouze o zájemce.  Cíl výletu byl  jasný předem "Vinařství Drmola"  v  Bavorech.  Víno  z tohoto  vinařství jsme ochutnávali u nás v Mostě, tak proč ho nejet ochutnat tam, kde se dělá. Nechtěli jsme jet na otočku, a tak jsme to naplánovali od čtvrtka do neděle.  Po tradiční  společné  fotce jsme  ve tři vyjeli ve  složení Jarda s Mací  na Hornetu,  Sláva s Pájou na fungl novém Versysovi,  Radek  a  Vráťa na  Fazerech a  Lída na BMW.                                     Trasu jsme vybrali nejrychlejší po D1 na Brno.  Do Prahy se jelo pěkně, sluníčko svítilo a  provoz byl minimální.  V Praze to začalo houstnout a před Radotínským tunelem  to  už stálo.  Začali jsme kličkovat kolonou, až jsme se dostali  k tunelu, který  byl  zavřený.  Hned  jak  jsme  zastavili  začalo  Lídy  BMW  vařit  a  svítila jí  kontrolka oleje.  Všichni  jsme  se  přesunuli do  odstavného pruhu a zkoumali příčinu závady. Zjistili jsme, že olej uniká někde kolem hřídele malého kolečka a i když nejsme mechanici bylo nám jasné, že Lída na BMW na Moravu nedojede. Přítel Lídy se ujal "mrtvé"  motorky s  tím,  že jí  odtlačí v protisměru k sjezdu na Radotín  a počká na nás v Radotíně,  kde  se  domluvíme jak  to  vyřešíme.  Byl  to výkon tlačit motorku do kopce v tom horku a motohadrech. Hned jak otevřeli tunel jsme nasedli, Lída na Radkovo  Fazera  a po  projetí tunelem jsme se vrátili do Radotína. Radka jsme našli na konci Radotína. BMW už bylo zaparkované  u jedné spediční firmy, kde se Radek domluvil, že mu  jí tam nechají do pondělí.  Z Lídy se tak stal baťůžek a my mohli pokračovat v cestě. Z Radotína jsme se vrátili před tunel, abychom zjistili, že je opět uzavřený. 

Naštěstí jsme dlouho nemuseli čekat  a  jelo se dál.  Cesta po  D1 je hrozná samé omezení a kolony. Do Bavor  jsme   přijeli až v půl deváté.  Deset minut po nás přijeli  Petr s  Ivanou,  kteří jeli autem a vyjížděli hodinu po nás. Po zaparkování motorek jsme  se  ubytovali  v  hezky zařízených  apartmánech  a  začali ochutnávat  vína  co nám  paní  domácí  připravila  do lednice. První náš dojem byl, že vína je tolik, že to bude na celý pobyt. Když jsme šli spát v lednici zbyla jen jedna láhev.                                                                                                                                                                                                                               

Ráno jsme po snídani všichni jeli na Bukovanský mlýn do Bukovan, kde jsme si dali  oběd  zahráli jsme si turnaj v minigolfu, kde nám Ivana ukázala jak se hraje. Po prohlídce mlýna jsme se vrátili do vinařství, kde už byla připravena řízená degustace s občerstvením. Než jsme začali ochutnávat prohlédli jsme si vinařství a pani Drmolová nám vyprávěla jak víno dělají a vše okolo vína. Pak už jsme se přesunuli do stylového sklípku, bývalé obecní šatlavy. Celkem jsme ochutnali 12 druhů vína a musím říct, že nám chutnali všechny, včetně bio vín. Když jsme vše vypili a snědli přesunuli jsme se ven a pokračovali v neřízené degustaci do pozdních ranních hodin.

Ráno jsme zjistili, že nikdo neni ve stavu, aby mohl řídit, a tak jsme šli na pěší výlet po okolí. Prošli jsme vinice, vylezli jsme na Kočičí skálu, dali jsme si studené pivko na koňském ranči a po obědě v Klentnici jsme ještě zdolali Sirotčí hrádek. Večer tradičně popíjení vínečka, ale jen zlehka aby se ráno dalo řídit.                                                                                                                         

Ráno jsme zabali, zaplatili, nakoupili jsme si vína domů, které nám vezl Petr s Ivanou a jeli jsme domů. Cestou domů jsme to vzali přes Macochu, kterou jsme si prohlédli jen z lávky. Chtěli jsme do jeskyní, ale byly zavřené z důvodu vysoké vody. Na Macoše se naše parta rozdělila na dvě části. Já se Slávou jsme jeli do Hradce Králové do prodejny Kawasaki "Motohavrda", kde byl Sláva objednán na první garančku. Zbytek valil domů po D1. Cesta na Hradec byl děs, samý písek, štěrk a uzavírky. Jeli jsme 130 km přes dvě hodiny. Po příjezdu do motoservisu, jsem zjistil, že má zadní guma má odsloužíno. Věděl jsem, že je to její poslední jízda, ale D1 jí žrala víc než jsem předpokládal. Versys šel na garančku, Hornet na výměnu gumy a my šli na pozdní oběd. Zbytek cesty už byla rutina. Do Mostu jsme přijeli v půl osmé, vyzvedli jsme si víno a tím naše putování za vínem na Moravu skončilo. Zbytek party dojel taky v pořádku asi o hodinu dříve jak my.

Prodloužený víkend na Pálavě na motorce, dobré víno a naše parta...

Dík všem  Chameleon "Six Panthers"                    

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):


TOPlist