gbox_leden



Albánie na dohled, aneb 10 zemí za 10 dní

Kapitoly článku

Sobota 28. května  

Přes noc vydatně pršelo a ani ráno nevypadalo počasí nic moc. Na hranice to byl kousek a cesta po Itálii byla naplánovaná mimo dálnice. Před vjezdem do Alp jsme s ohledem na počasí raději sháněli nějaký obchod s moto oblečením, kde by si mohl Láďa konečně koupit nějaké motorkářské kalhoty. Štěstí nám přálo a na jeden takový, celkem pěkně vybavený obchůdek jsme narazili. Láďa si nově zakoupené kalhoty nechal rovnou na sobě a nevím proč, z krámu odešel s jedou nohavicí vytaženou... :)
Připomínal tak spíše motorkáře-čekatele, který místo motorky, má někde za rohem zaparkované jízdní kolo a tu nohavici má úmyslně vytaženou proto, aby mu nepřišla do řetězu. Trasa, kterou jsme dál jeli, vedla při dálnici A23 směrem na Villach. Ve městečku Pontebba jsme odbočili z této trasy vzhůru do Alp, směrem na rakouské městečko Hermagor a dále na plánovaný Glockner. Po prudkém výstupu do hor, ještě před překročením italsko - rakouské hranice, nás však překvapil čerstvě napadlý sníh,a to již ve 1300 m nad mořem!
Trochu jsme znejistili, zda vůbec bude otevřená silnice na Glockner. Naše obavy se potvrdily, a tak jsme pokračovali na Lienz a Falbertauerntunel s tím, že se tak napojíme na stejnou trasou, po které jsme jeli při cestě tam. Při projíždění Lienzu jsem zahlídnul v kopci úžasnou bobovou dráhu.
Otočil jsem se na Martina, kývl hlavou a bylo nám jasné, že to musíme rozhodně dát. Cena vstupenky 9 euro se sice zdála být drahá, ale když už nevyšel ten Glockner... Nevím sice, jak byla dlouhá, převýšení však měla něco kolem 350 m a svižným tempem trvala jízda 5 min. Docela mazec!
Po tomto zpestření jsme pokračovali dál cestou na Zell am See, kde jsme se ten den také ubytovali.  Penzionek byl vybrán klukama z party, kteří zde bydleli, když byli v Alpách na lyžích. Ubytování luxusní, však také cena 22 euro za osobu tomu odpovídala. Jasně, na jednodenním ubytování nikdo z majitelů nezbohatne, navíc úklid, lůžkoviny atd. Víc dní by pobyt, v přepočtu na den, jistě zlevnilo, ale to nebyl náš případ. Ještě před příjezdem do penzionu, jsme zakoupili karton piva a z předchozího ubytování nám ještě zbyla darovaná lahev vína. Poslední nocleh cesty prostě stál za oslavu! Majitel penzionu ve Slovinsku, který nás lahví vína obdaroval, byl však zřejmě vtipálek, protože v ní místo vína, byla voda. Karton piva rychle zmizel, a tak jsme šli do hajan.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz


TOPlist