europ_asistance_2024



Adventure Enduro - Balkan Trip 2015

Balkan Trip 2015

Kapitoly článku

Cesta do Monte Negro

Chtěl bych prezentovat všem nadšencům motosportu vydařený enduro výlet do Albanie a zpět do ČR. Jelo nás 8 moto , 7 x BMW 1200 GS , 1 x BMW 1150  a 1 x Suzuki V-Strom 650. Fotky, které prezentuji, jsou řazeny tak, jak jsme jeli celou cestu postupně do Černé Hory. Začnu rovnou Černou Horou, protože ze zemí, které jsme projeli je jedna z nejpestřejších a nejhezčích. Výlet začal ve čtvrtek 11.06.15 v poledne - výjezd Bruntál, další shromáždění bylo na Rohlence a frčeli jsme rovnou do Bratislavy, dále přes Maďarsko k Balatonu, kde jsem strávili první noc. Po ranní kávičce a snídani jsme vyrazili směr Bosna-Hercegovina. Ještě ten večer kolem 23:00h přijíždíme do cammpingu, kam nás doprovodil svou dodávkou velmi ochotný a známý majitele kempu.  Ubytování v super raf-camppingu vysoko v horách bylo jedinečné. (Rafting Kamp DMD). A všechno za 5 euro - bytování 5 euro, večeře 5 euro , snídaně 5 euro..:) Po super snídani jsme mířili do národního parku Durmitor.

Fotky z camppingu DMD - oblast Foča.


 Durmitor je nádherné pohoří plné zatáček a úžasných hor. Tady skoro každých pět kilometrů potkáte stádo ovcí s pasákem. Na jedné zastávce nedaleko pohoří Durmitor, respektive v jeho úpatí, jsme nalezli domeček - chajdu, kde vyráběli místní obyvatelé ovčí sýr a chleba. Vše bylo velice výborné!

Přejezd z Černé Hory do Albanie po SH 20

Po krásné projžďce Durmitorm jsme se ubytovali v campu u Černého Jezera v malé vesnici nazvané Ivan Do. Je tam úžasný camp cca za 4 eura s výhledem na nádherné pohoří jako z pohádky. Další den jsme dojeli až k jezeru PLAV kousek od Albanských hranic. Do  Albanie vjíždíme bez problémů, ale po 200m zde končí asfalt a začína krásná enduro cesta SH20..Nicméně za několik let snad bude dokončena celá asfaltová cesta, na které se již z části pracuje, Tak pokud máte namířeno do Albanie , nenechte si ujít tuto velice zajimavou cestu.

V Albanii si také nenechte ujít  projížďku národním parkem Theti.

V nar.parku Theti jsme potkali mnoho enduro cestovatelů z různých zemí včetně našinců. Je to velice oblíbená destinace Albanie jak na moto, tak autem (spíš offroad).

Přejezd z Alabie zpět do Čer.Hory přes letoviska Bar , Lovčen a Kotorský záliv  zpátky  domů

Po perném dni plném projžděk po horských cestách jsme zůstali ubytovaní v camppingu Lake Shkodra Resort, který se nachází na břehu Shkodesrkého jezera. Další den jsme úspěšně projeli přes krásná přímořská letoviska Černé Hory. Večer  jsme stravili jednu noc v posledním z letovisek Bar a poté jeli navštívit národní park Lovčen. Po prohlídce a malém odpočinku v Lovčenu jsme sjeli serpentínovou cestou do Kotorského zálivu, kde jsme strávil 2 super dny projížďkami po okolí a ochutnávkami mořských specialit.


Po návštěvě Kotorského zálivu už byla v plánu cesta zpět do ČR. Cestou jsme neodolali a navštívili , známe město Mostar. Zde jsme viděli parádní skok do vody místního "skákače", který se tím i mimochodem živí. Ten den jsme ještě stihli zastávku na pivko a koupel u Kravických vodopádů. Po této zajímavé zastávce jsme se ubytovali v penzinu v Bosně a další den následovalo Srbsko, Maďarsko - Campig u Balatonu a pak už Slovensko a Česká republika - domov.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):


TOPlist