europ_asistance_2024



Co najdete za olympijskou SOČI? - aneb 1986 ABCHÁZIE 2013 zakázaná poválečná země - Sólová výprava

Kapitoly článku

Dovětek


Všem nespokojeným občanům České republiky důrazně doporučuji vydat se na podobnou cestu!

Budete si více vážit toho, o čem vlastně nevíte, že už dávno máte.

 

V neposlední řadě tímto oficiálně děkuji kamarádu Dr. Fazolovi Lysáčkovi, který mne celý měsíc v postupu sledoval a vzdáleně mne zajišťoval. Dále děkuji kamarádovi Liborovi Skládanému za nabídku havarijního odtahu do 2 000km... Kamarádovi Jiřímu Dokoupilovi za koprodukci amaterského filmu.
Nejlepší cvičitelce Moni, která mi už 4 roky předcvičuje Power Jogu a Pilates - bez vás bych to nezvládl!
Také všem ostatním, co drželi palce dobré věci.

Krajinářské zhodnocení: Co působí lidská závist a následná genocida zde nebudu mnoho popisovat. Gruzie mne oslovila natolik, že bych se tam výjimečně i vrátil. Po etapě kolem města Kars musím o Turecku prohlásit, že je přinejmenším srovnatelné s Marokem. Turecko nemá Berbery, Saharu, Atlantik a narudlé pohoří Atlasu. Maroko zase nemá mnohem spanilejší biblický Ararat, nemá vysoko položená jezera a nemá ani Kapadocii, Gobekli Tepe či Nemrut Dagi. Rusové jsou i na jihu stejní burani, jako na severu – myslí si, že jsou pupkem světa – nechápou, že jen akceptovali podivné politické pohnutky rudých hlavounů – zbytky Leninysmu jsou cítit na každém kroku ještě o něco více, jak u nás doma v sametových Čechách…

Vtip ? Já bláhový jsem je měl nasazeny hodinky s výškoměrem na řídítka KTM. Kde myslíte, že jsem o ně přišel? V Kurdistánu? V Jižní Osetii? V Severní? Né, né. Kdepak, nikde mi je nikdo nevzal, i když hodinky spávaly s motorkou venku a bez dozoru! Když jsem se vrátil „DOMŮ“, s politováním a s velikým rozhořčením z nekultivovanosti České Republiky jsem zjistil, že mi „DOMA“ ze sklepa ukradli horské kolo v nemalé hodnotě… Z toho mi tedy logicky plyne, že není nebezpečné vydávati se na takovouto cestu sám, nýbrž je pro „DOMOV“ krajně nebezpečné vůbec „DOMOV“ opouštět.


Obecné info: Zbylé území Gruzie, nemá mapy. Nokia zrušila podporu, tištěné mapy nejsou ani v parlamentu, do kterého mne nejednou pro mapu odkázali, o Garminu ani nemluvím. Gruzínci patří k nejvzdělanějším národům na světě. Do Gruzie není třeba cestovní vízum – přesto se aktuálně informujte na stránkách ambasády.

Před odjezdem si zjistěte aktuální bezpečnostní situaci v daných regionech.

Pozor na válku v Sírii a podél hranice...!


Pro vstup do Abcházie potřebujete platné povolení ke vjezdu + do pěti dnů po Vašem příjezdu přenosné vízum. Žádost o povolení ke vjezdu: http://mfaapsny.org/en/council/visa.php vyplnit a odeslat na midraconsul@gmail.com Do 14 dnů byste měli od ministerstva obdržet barevné povolení (certifikát). Pokud se tak nestane, opakovaně je uhánějte! Doporučuji vytisknout sebou min. 2x (jedno pro vstup, jedno pro konzulát a vízum). Doporučuji 6x kopii pasu + malého technického průkazu. Dvou vstupé turistické vízum do Ruska je nutností.

P ř e j i   h o d n ě   š t ě s t í   n a   V a š i c h   c e s t á c h,   n e c e s t á c h !

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (114x):
Motokatalog.cz


TOPlist