gbox_leden



Motocyklové příběhy č. 3 – Zpět v čase

Dnes se podíváme na dvě zajímavá místa a poslechneme příběh dvou lidí.
Nejdříve zamíříme do Auto moto veterán muzea v České Vsi nedaleko Jeseníku, kde nám president veteran klubu pan Jiří Hauerland řekne něco o historii muzea.
Druhá zástávka bude v Humpolci, kde sídlí pro mnoho jednostopáků známé Motorkářské doupě.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Auto moto veteran klub Česká Ves (GPS 50.2511330N 17.222094E) založilo 14 nadšenců. Vznik klubu inicioval sběratel historických motocyklů Jiří Hauerland. Jedním ze stěžejních cílů Auto moto veterán klubu Česká Ves bylo vybudování muzea historických motocyklů, což se podařilo v r. 1999, kdy bylo muzeum slavnostně otevřeno. Muzeum se nachází za závodním hostincem v České Vsi v bývalé kuželně, místnost je třicet šest metrů dlouhá a šest metrů široká. V jejím sousedství je replika historické dílny z let 1910 až 1930 postavená v prostorách bývalé garáže. V muzeu se nachází sbírka historických motocyklů, automobilů, historický nábytek, klubové trofeje, dokumentace motoristického hnutí jesenického regionu, prezentace úspěchů známých závodníků z autokrosu, motokár, silničních motocyklů a dalších. Přilehlý pozemek s altánem slouží jako parkovací plocha s možností pořádání různých motocyklových srazů.

Motorkářské doupě (GPS 49.5391464N 15.3667326) má za cíl sbližovat příznivce, majitele motocyklů a všechny osoby, které mají kladný vtah k motorismu. Můžete se zde občerstvit, přespat, zúčastnit se pravidelných kulturních akcí nebo si přijet jen tak pokecat.

Informace o redaktorovi

Michal Prskavec - (Odebírat články autora)

Body zájmu

Autoři článku obdrželi prémie 13.5 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
strecKopca přispěl 3 Kč
nahllowSKY přispěl 3 Kč
KARING přispěl -1.5 Kč
Jirrri přispěl 3 Kč
Cafi přispěl 3 Kč
Jutu přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):


TOPlist