gbox_leden



Tip na výlet do Beskyd: hotel Horal ve Velkých Karlovicích

Chystáte se vyjet do Beskyd? Objevili jsme pro vás místo, které rozhodně stojí za návštěvu.

Ať už potřebujete jen na chvíli spočinout a dát si něco dobrého k jídlu a pití, nebo hledáte také místo k přenocování s možností relaxace ve wellness centru s bazény a s bezpečným parkovištěm, zamiřte do wellness hotelu Horal ve Velkých Karlovicích. Najdete ho na kraji obce, hned vedle hlavní silnice směřující nejen na Slovensko, ale i do dalších částí Beskyd. Do půl hodiny cesty odtud je například Rožnov pod Radhoštěm s valašským skanzenem, horské středisko Pustevny nebo Čeladná.
Velkým lákadlem Horalu je prostorná venkovní grilovací terasa, na níž můžete spočinout v pohodlné sedačce a při ochutnávání valašských specialit se kochat krásným výhledem do údolí. Kuchaři nabízejí vynikající speciality, ochutnejte zdejší vyhlášenou kyselici nebo aktuální novinky letního menu: pomalu pečené jehněčí kolínko s pohankovým kubou, jehněčí kýtu dušenou na víně, srnčí karbanátky na listovém špenátu, steaky a rybí speciality či třeba vynikající pohankový salát s ředkvičkami a kuřecími nugetami. Nenechte si ujít ani domácí dezerty a chutnou škrábanou zmrzlinu či šálek lahodné kávy.

Náš tip

Buďte v sobotu 10. května u zahájení grilovací sezóny, spojené s Filetováním a grilováním mečouna. Nejenže budete moci ochutnávat vybrané speciality připravené z této neobvyklé ryby, ale uvidíte i ukázky filetování v podání odborníků z Makra.

Pokud se rozhodnete na Horalu nejen posedět, ale také přenocovat, určitě vám přijde vhod krytý parkovací dům a komfortní ubytování s volným vstupem do Wellness Horal s termálními bazény. Najdete tu i saunový svět, kde si můžete dopřát sauny, parní lázeň, venkovní i vnitřní whirlpool a další terapie, exotické masáže s rodilými Thajkami, Srí Lančany a Filipínkami nebo jedinečné saunové rituály. Konají se až devětkrát denně a jsou v ceně.
A kdybyste chtěli vyzkoušet i jiný dvoukolový dopravní prostředek, než je váš vlastní stroj, můžete si na Horalu půjčit segway a vyjet si na výlet do okolí. V ceně vyjížďky je i doprovod instruktora. Pokud jste tedy ještě nikdy segway nevyzkoušeli, nemusíte mít obavu, že byste delší výlet nezvládli.
Speciální tip: Jen 3,5 km od Horalu najdete další vyhlášený Spa hotel Lanterna s vynikající gastronomií a komfortním L-Spa relaxačním centrem. Je vyhledávaným místem romantických a wellness pobytů. Oba hotely jsou součástí karlovického Resortu Valachy, který je vyhlášený nejen celoroční nabídkou relaxačních i rodinných pobytů, ale i pořádáním různých gastronomických či sportovních akcí.

Nenechte si ujít:
  • V pátek a sobotu bývá restaurace hotelu Horal otevřena až do půlnoci.
  • Každou první sobotu v měsíci se ve Wellness Horal koná Saunová noc s prodlouženou otevírací dobou do půlnoci.

Více na www.horal-hotel.cz

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)



TOPlist