europ_asistance_2024



Rámy Outback Motortek nově pro BMW GS, Super Ténéré a KTM 790

Padací rámy Outback Motortek už zachránily motorky i desítkám českých a slovenských zákazníků. Naše fotky s různě obroušenými a otlučenými rámy, za nimiž je netknutá motorka, už by si zasloužily vlastní galerii.

Z Outbacku právě dorazily nejnovější rámy pro BMW R1200 GS a Yamahu XT1200Z Super Ténéré. To, že budou fungovat stejně dobře, jako na doposud nejpopulárnější Afriky nebo Tigery výrobce ví bezpečně, protože je opět podrobil destrukčním testům. Takové testování je lepší, než celé stránky slibů a povídání.

 

Jak popisuje Lorry ve videu, než jsou rámy skutečně funkční, vznikne mnoho prototypů, na kterých se postupně testuje způsob deformace při různých způsobech pádu. Na videu je vidět, že rámy odolají nejen při ideálním pádu motorky na bok. Vydrží i to, když motorka jede po boku a navíc trefí pevný kámen. To v Outbacku simulují tažením motorky po kamení s tím, že motorka po padáku doslova povyskočí přes hranu betonu. I po takové ráně můžete na GSu i Tenerce bez problému odjet.

Zkoušel tohle někdo s nějakými jinými padacími rámy?

V Outbacku aktuálně pracují na evoluci rámů pro model BMW R1250 GS, také nabíhá sériová výroba ochrany pro populární KTM 790 a vznikají už první prototypy brnění pro nejnovější Yamahu Ténéré 700.

Outback Motortek na Českém a Slovenském trhu zastupuje Radek Fiala, cestovatel a autor knih o cestování na motorkách ze série Motorkářův průvodce. Stejně tak se jmenuje i web, kde najdete nejen padací rámy, ale i další, praxí prověřené vybavení na cesty: www.motorkaruvpruvodce.cz

Informace o redaktorovi

Radek Fiala - (Odebírat články autora)

Související firma
  • Adventure Rally

    Zástupce pro CZ, SK a PL pro výrobce výrobce Outback Motortek, BUMOT, UNIT garage, #EATMYDUST, CROSSCOUNTRYADV, Carbon Fox, Motohansa.



TOPlist