gbox_leden



Rakouské průsmyky

Agentura MotoTravel pořádá na přelomu května a června 3denní výlet po Rakouských průsmycích. Akce je určena pro všechny milovníky utažených alpských zatáček a překrásných výhledů.

Začínáme už ve čtvrtek seznamovacím večerem. Velkou výhodou naší akce je, že se k nám může připojit i osamělý motorkář toužící po společném sdílení radosti ze zážitků na motorce. O nic se nemusíte starat, jen si užíváte jízdu, zatáčky a pohledy. Všechny starosti s výběrem nejlepší trasy, ubytováním, místy srazů, mapami a dalším řešíme my. Celá skupina čítá maximálně 12 motorek na jednoho průvodce.
Na večírku dostanou všichni podrobné instrukce, itinerář a mapu trasy. Druhý den ráno vyrážíme z Prahy do Rakouska částečně po dálnicích kvůli rychlosti přesunu a částečně po hezkých silničkách s pěknými pasážemi zatáček. Podvečerní dojezd do místa ubytování již probíhá po krásných alpských silnicích. Jedete s námi ve skupině běžnou rychlostí odpovídající provozu nebo podle svého a ke skupině se připojujete na místech srazů z itineráře. Ubytování je zajištěno ve střední kategorii s klasickou kontinentální snídaní formou bufetu. Obě noci spíme na jednom místě, nejlepší zatáčky v Alpách díky tomu projedeme nalehko, bez bagáže. Po příjezdu a ubytování v Rakousku můžeme společně vyrazit na večeři do nedaleké útulné hospůdky s bohatou evropskou kuchyní a nezbytným „Vídeňským řízkem“. Při pivku strávíme večer příjemným povídáním o zážitcích z celého dne a probíráním plánů na příští den.
Hlavním cílem výletu je projetí nejkrásnější alpské silnice Grossglockner Hochalpenstrasse, motorkářské klasiky s nejvyšším místem Edelweißspitze, 2.571 m nad mořem. Grossglockner - to je jedna překrásná utažená zatáčka za druhou, to všechno pod nejvyšší horou Rakouska a s možností procházky po ledovci. Jistě je plno dalších míst ale Grossglockner je prostě motorkářská klasika. Vzhledem k časté proměnlivosti počasí v Alpách, a v takto vysoko položených místech obzvláště, kdy není výjimkou sněžení v červenci, je připravena náhradní trasa po dalších vyhlášených zatáčkách, např. Nockalm strasse a dalších. Rozhodnutí podřídíme aktuální situaci.
Denně ujedeme přibližně 500 km s krátkými zastávkami na občerstvení. Večer se opět vracíme do stejného místa, útulné hospůdky, k pivku a radosti sdílené ve skupině stejně naladěných lidí. Poslední den vyrážíme domů částečně po hezkých alpských silničkách a částečně po dálnici. Cesta končí večer v Praze.
Celá třídenní akce stojí 4.900 Kč/osobu, cena zahrnuje 2x nocleh se snídaní, průvodce na motorce, itinerář a mapy.

Program:

Seznamovací večer
1. den – Odjezd z Prahy do Rakouska po dálnicích a po hezkých silničkách. Večer ubytování v Alpách.
2. den – Projedeme Grossglockner Hochalpenstrasse, Nockalm strasse a další méně známé trasy. Po návratu do stejného penzionu bude následovat večerní program.
3. den – Cesta domů částečně po hezkých okreskách, částečně po dálnici.

Kontakt pro zájemce:
Amnion s.r.o.-MOTO TRAVEL
www.mototravel.cz
info@mototravel.cz
Infolinka: 739 341 386
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist