europ_asistance_2024



Průvodce: Nejlepší rumunské silnice

Druhá část Motorkářského průvodce po Rumunsku s podtitulem Nejlepší rumunské silnice navrhuje 28 tras po asfaltu, pokrývajících celou zemi. Většina z nich objevuje historické regiony, dalších zavedou cestovatele na nejvýznamnější rumunské horské průsmyky Karpat. Každá z tras zabere jeden nebo dva dny.

Rumunsko toho může nabídnout hodně a nejlepší způsob, jak jeho přednosti objevit, je důkladně jej procestovat. Krása zdejší přírody přitahovala lidi od prehistorických časů. Každá kultura tady zanechala nějaké stopy, od otisků dlaní v jeskyních pohoří Apuseni, po záhady a legendy obklopující středověké hrady Transylvánie. Karpaty se zvedají do výšky 2 544 metrů v pohoří Făgăraş, ale zároveň ukrývají dechberoucí jeskyně a strmé soutěsky, vyhloubené divokými řekami, jako například soutěska Bicaz nebo dunajské „kotle“.

Motorkářský průvodce po Rumunsku s podtitulem Nejlepší rumunské silnice obsahuje 28 jednodennních a dvoudenních tras po asfaltu, pokrývajících celou zemi. 21 z nich je věnováno objevování historických regionů, jako jsou Maramureş, Banát, Transylvánie či Dobrudža, dalších 7 zavede cestovatele na nejvýznamnější rumunské horské průsmyky Karpat. Pro delší dobrodružství v Rumunsku najdete ke konci průvodce 5 delších tras (až osmidenních), vzniklých kombinací základních 28 tras.

Průvodce vám dá i tipy na okolní zajímavosti, ať už přírodní, historické, či třeba informace o obyvatelstvu apod. Ti, kdo mají raději elektronické způsoby navigace, mohou využít mobilní aplikaci, nebo si stáhnout trasy do své GPS navigace. Autorem knihy je rumunský motorkář, čímž je zaručeno, že trasy jsou skutečně původní, dobře prověřené a popsané znalcem místních poměrů. Motoprůvodce má praktickou kroužkovou vazbu a formát vhodný do tankvaku.

Formát 130 x 194 mm, 116 stran. Cena: 399 Kč s DPH, objednat můžete níže.

Objednejte od MotoRoute

Motorkářský průvodce po Rumunsku II: Silnice

Druhá část Motorkářského průvodce po Rumunsku s podtitulem Nejlepší rumunské silnice navrhuje 28 tras po asfaltu

399Kč
Kusů:




Informace o redaktorovi

Petr Poduška (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 186 cm
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):


TOPlist