gbox_leden



Outback Motortek - odolné rámy z Kanady

Kanadská firma Outback Motortek vyrábí padací rámy na vybranou skupinu motorek. Její zakladatel a milovník adventure ježdění Lorry Gombosh si do produktového portfolia vybírá jen stroje, určené pro dobrodružné cestování a drsné zacházení. Protože právě v drsných podmínkách, kde se potřebujete na své vybavení spolehnout a na pojízdné motorce závisí leckdy i holé přežití, mají jeho odolné ochranné prvky smysl.

Padací rámy a kryty motoru Outback Motortek získaly za krátkou dobu existence firmy spoustu příznivců. Hlavně mezi majiteli nové Hondy Africa Twin, protože chytře vymyšlené, extrémně pevné padáky a kryt motoru na Afriku chtěla spousta lidí po celém světě. To znamenalo pro původně neznámého výrobce raketový nárůst poptávky. A spousty ohlasů od zákazníků s fotkami popadaných a zachráněných motorek dokazují, že všechno opravdu funguje, jak má.

Už samotné testování výrobce ukazuje, že tu rozhodně nejde jen o líbivý vzhled, ale zásadním hlediskem je odolnost. Majitel firmy sám poctivě testuje pevnost svých produktů na vlastních motorkách. Za všechny snad jen ukázkové video, kde se snaží zničit kryt motoru na BMW.

 

V Outbacku tedy nezůstali jen u Afriky. Současná nabídka pokrývá CRF 1000L Africa Twin, léty osvědčené BMW F700/800 GS, populární Triumph Tiger 800XC/XR a příslušenství pro KTM 1090/1190 Adventure. Nabídka se postupně rozrůstá, jak si Lorry pořizuje další motorky, aby mohl provádět své destrukční testy. Další na řadě bude mimo jiné legendární BMW R1200GS LC.

Na cestě po Alpských šotolinách letos vyzkoušela padací rámy Outback Motortek na svém Triumphu XC Alice, která nám po cestě poslala zprávu: “Před cestou do Ligurských Alp jsem letos vyměnila originální padací rámy k Triumph Tiger 800XRt, za padací rámy Outback Motortek. Ty originální se úplně neosvědčily. Jsem v podstatě ideální zkušební jezdec. Jelikož jsem relativně malá ženská, tak  motorka prostě občas padne na "krátkou nohu". Nové rámy pochytaly skoro všechno. Předtím každý pád znamenal minimálně nový blinkr...  Dovolenou přežila motorka skorem bez ztráty květinky a tam ležela fakt hodně krát. Kapoty zůstaly bez újmy na zdraví a jen jednou napraskl blinkr, když trefil přímo kámen. Za mně dobrý.”

I další ohlasy v Česku potvrzují, že řeči o kvalitě nejsou jen marketing. Padací rámy si na BMW F800 GS vybrali například v Enduroškole, kde rozhodně není o pády nouze. Jejich výdrž už ověřilo vícero zákazníků, i sami instruktoři v poměrně drsném testu po vzoru výrobce.

Příslušenství značky Outback Motortek na českém a slovenském trhu zastupuje Radek Fiala, kterého možná zde na Motorkářích znáte jako autora cestopisů a knížek Motorkářův průvodce. Kompletní nabídku značky Outback Motortek si prohlédněte na jeho webu MotorkaruvPruvodce.cz

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Související firma
  • Adventure Rally

    Zástupce pro CZ, SK a PL pro výrobce výrobce Outback Motortek, BUMOT, UNIT garage, #EATMYDUST, CROSSCOUNTRYADV, Carbon Fox, Motohansa.



TOPlist