sumoto_leden



Napříč Kubou na fichtlech

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
dave-lister (45) napsal 12.02.2019 v 22:43

Moc lidí to nezaujalo. Zatím přispělo jen 8 lidí s částkou 5100kč.

Vlaštovka (1) napsal 19.01.2019 v 22:53

Jsem tu dobře na motorkáři.cz? Připadá mi to, jako kdybych zabloudil do diskuze na novinkách.cz...
To je strašnej humus, jak většina z vás píše. Sorryjako

Nick_correct (5) napsal 13.01.2019 v 19:29+5

Chudáci kluci, zrovna se s tim ozvou v blbej čas Bejt to tak 5let zpet tak uz vyrážejí i s prachama ze startovace. Je jasny ze inspirace se čerpala z konkurenčních výprav z dob kdy cestování na "šrotech" obdivovala celá ČR viz. Trabanti. Ale už je toho prostě strašně moc. Cestuje každej kdo má díru v p... Čest klukum a holkam co cestujou solo a promo si delaj max v blizkem kruhu svejch moznosti. Prace rodina apod.
Nicméně TIP na trip je to paradni. Tak Vam preju aby to vyslo. Klidne i pozdeji a za svoje cucky at mate cistou hlavu.

sweetM (28) napsal 13.01.2019 v 18:02+2

Nechápu to, podělím se s Vámi o zážitky v cestopise a zjistím co a jak, ale přispěj. Nevím, jestli je to legrace nebo skupinka vyčůranků, jak se dostat levně na výlet. Cestuji každý rok, cena se vždy pohybuje mezi 60 000,- až 110000,- Kč. Rád se podělím o poznatky a zkušenosti, vlastně se rád pochlubím, ale vždy za svoje. Nikdy by mne, ale nenapadlo si tímto způsobem říci drze o příspěvek na dovolenou.

dave-lister (45) napsal 13.01.2019 v 10:43-2+7

Asi jsem staromódní, ale proč bych měl někomu na nějakém startovači přispívat na dovolenou? Pokud tam chtějí jet tak ať jedou, ale za svý úspory.

pps2 (38) napsal 12.01.2019 v 23:44+2

Tady něco nehraje ..
"Jen přeprava fichtlů bude stát 180 tisíc" .. WTF?

Celý 32 feet kontejner z Uhřiněvse či Mělníka do Havany stojí nějakých 60-70k, ty čtyři fichtly zaberou vhodně napaletovaný max tak 1/2 tohoto kontejneru ...

Nezlobte se pánové ale působí to na mne celé pouze a jen jako totální bullshit, resp. snaha podojit tupé "kafky" . Něco na způsob prodávání naleštěných prdů / hrnců již poněkud zmateným seniorům apod.

Kafi (22) napsal 12.01.2019 v 22:38-1+1

Nechtel jsem reagovat ale tohle je sila...
Mel jsen sen - projet na Jawe jiny kontinent. Na uctu 250tis ktere mi vzsli pres dva roky silneho odrikani. Preprava Jawky do Argentiny a zpet z Peru byla za kilo. Chtel jsem si zkusit sehnat sponzory a uplne to nevyslo resp. sehnal jsem jich par, kteri mi usetrili penize na pojisteni, obleceni, vybaveni...chybelo mi pres 100tis na 10 mesicni cestu. Spustil jsem Startovac, projekt zde na motorkarich, v novinach atd. Ani na chvili me nenapadlo ze bych nejel. Startovac dal cca 70tis a zbytek dotlacila moje penezenka ze vsech uspor. To co sr vybralo pokrylo naklady na odmeny a zbylo mi asi 30tis. Odjel jsem. V pulce cesty mi penize zacali dochazet...byl to sen, tak jsem se zadluzil a po navratu splacel pres 120tis...a moje zkusenost? Uz nikdy zebrani a sponzori...misto odpocinku - psani clanku, hledani wifi abych poslal fotky, strihani videii, po navratu rok prace...ale to co predvadite vy je fakt mazec at vam to vyjde ale za me cele uchopeni jinak zajimavehl napadu nicmene at se vam to moc nesere...

pivoň (1) napsal 12.01.2019 v 14:08

'Kuba 2017 - w poszukiwaniu przeszłości' na YouTube. Poloci na polských šrotech. V komentech popisujou jak dostali motorky na Kubu a co je třeba na Kubě vyřídit.

sekáčmagor (128) napsal 12.01.2019 v 08:01-1

FranaD<Ještě že tam dali tu fotku.Jinak by jsme ani nevěděli o koho jde.Takže se celkem úspěšně "zviditelnili" mezi moto komunitou...

FranaD (25) napsal 12.01.2019 v 07:38

... že se nestydíte ... (pozn. k autorům článku)

sekáčmagor (128) napsal 11.01.2019 v 14:31

Tak to já už jsem byl všude a zbyly mi jen vlhké sny...

ptchopper1 (-5) napsal 11.01.2019 v 11:33

Zdar snílci,jen jsem si přišel zlepšit páteční už tak dobrou náladu.
A vidím vlastně nevidím změnu. Tak kluci měl jsem sen! A to ,že si sám postavím kompletně od píky chopper.
Stálo to hodně,ale splnil jsem si to I bez ohledu ztráty hodně bodů na řidičáku!

zdenekp (122) napsal 11.01.2019 v 08:51+1

Asi jsem z vesnice, jsem vůbec netušil, že něco takového, jako Startovač na vočurávání důvěřivců, může existovat. Tak jsem se tam šel podívat. Je jasné, že za 33 dní už budem vědět jak velký sen to popravdě je. Zatím tam jsou 4500 Kč. Když se nevybere včas čtvrt mega, prachy se údajně vrátí. A nafouknutá bublina o velkém snu je v pr...? Nebo se jede? Musím si udělat poznámku do kalendáře, abych to nepropásl. Původně jsem si myslel, že to fakt je sen. Ale začínám mít podezření, že jde o komedii. Tohle fakt budu poctivě sledovat, bo mě to to vzalo u srdce a začínám se dobře bavit.

Koudy01 (181) napsal 11.01.2019 v 06:57

Ja jen podotknu, treba to panum z Napric Kubou pro priste pomuze, ze doted nejak vlastne nevim, jestli ty penize na cestu maji a startovac a ostatni zalozili jen pro prilepseni/snizeni jejich nakladu na cestu a nebo ty penize nemaji a opravdu na tom stoji uskutecneni cesty. Kdyz totiz vezmu text clanku, text startovace a odpovedi tady v komentarich, dost si to v nekterych castech protireci. Jednou se pise, ze zbytek penez vlozi ze svyho. Z toho mi plyne, ze pojedou tak jako tak. A podruhy se pise, ze pokud se penize nevyberou, tak nic nebude.

Vzhledem k prispivani je to nejspis skoro jedno. Chapu to i to. I kdyz ani jednu variantu nepodporim, bo mi to je osobne trosku proti srsti. Ale ja furt nevim, jestli se mam na cestopis tesit a nebo ne, protoze nebude

sekáčmagor (128) napsal 11.01.2019 v 06:30

Asi budu zvracet... A co když se najdou hlupáci kteří Vám to zaplatí,jaký "sen" budete mít příště? To není normální "Máme peníze a silného sponzora" ale chceme víc,víc,víc Na to musí mít člověk povahu.

Eso_Rimmer (383) napsal 10.01.2019 v 23:29-1

NostalgicRider - hezky komentar ne se vsim se zcela ztotoznim, ale s velkou casti ano. kdyz to shrnu... kdyby kluci zacali primarne u sebe a to hlavne ohledne penez, bylo by to o necem jinem. vis, zivotni sen je neco, za co musi clovet setsakra bojovat, kdyz si ho nejde splnit jen tak. ale v tomhle podani to vypada, jako kdyz prijdou s otevrenou rukou a cekaji, ze jim to nekdo splni, aniz by si museli, ci chteli, nejak vazneji „odtrhnout od vlastni huby". a to je to, co tu lidi primarne stve. mnoho z nas vi, jak tezke je dat dohromady prachy, aby clovek neco poznal. tohle je ale o necem jinem. ok, kluci to zkusili, treba si z toho vezmou ponauceni, treba ne. umime prispet, umime byt solidarni, ale diky tomu, ze jsme velmi casto proste vyc*rani cechacci, dokazeme tu vyc*ranost vycitit na sto honu

NostalgicRider (41) napsal 10.01.2019 v 22:21+8

Apropo... nepíšem sem často, no dnes mi to nedalo a prispel som svojimi pár riadkami.
Na začiatok napíšem číslo "75"... a to je poradové číslo môjho príspevku v tejto diskusii. 75...mnoho výborných cestovateľov a ešte lepších pisateľov cestopisov môžu len snívať o takomto počte komentov k svojim cestopisom ktoré tu zverejnili.
Aj sebedobrý cestopis tu má čoraz menej hodnotení a číslo 75 som tu už dávno nevidel. A zrazu hop... kde sa vzala, tu sa vzala, nová téma a hneď je tu veselo. Síce má tento nazvem to "pseudocestopis" zatiaľ celkové hodnotenie viac ako 4, no ako vidno táto téma zaujala a aj negatívna reklama je reklama.

Myslím, že si na ich plánovanú cestu veľa z vás spomenie aj o rok, lebo zlé sa lepšie zapamätá ako dobré. To že chlapi nato išli z iného konca, to že sa to tu zvrhlo takmer na kacírstvo a upaľovanie na hranici neriešim.
Určite si z toho chlapi zoberú ponaučenie a možno sa dočkáme aj fajn cestopisu, bez zbytočného urážania a výsmechu. Možno chlapi nakoniec nájdu prachy inde ako tu, alebo na štartovači. Ja im želám, ako aj iným zapáleným cestovateĺom len to najlepšie.

Nezačal by som tento príspevok len tak, no u nás na Slovensku máme jednu motorkársku stránku, ktorá zjavne upadá už roky...a nedávno tam bola otvorená nová diskusná téma "kam to smeruje?"...

Jednoznačne do sračiek... urážky, žabo-myšie vojny, nezmyselné útoky a rýpanie, za tie roky vyslovene vyhnali z toho fóra kopec starých členov, dlhoročných prispievateľov...a aj preto to tam upadá...
Rád si tu prečítam čokoľvek zaujímavé, no moja obava je či to tu tiež trocha nesmeruje podobným smerom ako u nás..

Dobrých cestopisov, pisateľov a zapálených členov je ako šafranu, tak nech ich neubúda...
Ja sám mám rozpísaný cestopis z minulého leta... No s obavami ho sem vložím. Nedávno som si tu prečítal komentár nahnevaného člena po tom, ako tu po sebe boli zverejnené dva alebo tri cestopisy v slovenčine.

Ale naspať k autorovi:
Každý z nás nejako začínal. Niekto na Simsone, niekto na GS Adventure a niekto na Štartovači. Verím, že prípadný neúspech chlapov neodradí a naopak posilní a cestu zvládnu a vyriešia aj ostatné veci nielen finančné.
Dostali tu lekciu, nielen zo slušného správania, ale možno sa aj trocha vrátili nohami na zem...
Uvidíme...ja sa rozhodne teším na ich cestopis...
To je všetko...snáď som nikoho neurazil... Mier priatelia, mier!

chudelapipa (-161) napsal 10.01.2019 v 21:11

pro pipíka DAVESE :)--- na té tříkole najeto 108tkm za 9 let,asi 30 tisíc po CZ a SK,zbytek evropa,takže mám celkem najeto a z vlastních zdrojů,nikdy jsem nežebral jako ty,nikdy jsem tě v připomínkách nesoudil a neradil,takže jsi mimo mísu,ale teď ti jednu radu dám-- běž do řiti a neotravuj tady lidem život,pracuj a vydělávej a cestuj za svoje a nežebrej,apropo-mám sen, chtěl bych letos do španěl a portugal přispěješ mi něco???

Eso_Rimmer (383) napsal 10.01.2019 v 17:46+1

myslel jsem si, ze si z tehle diskuze dotycni alespon trosku neco vezmou, ale ono je tomu zcela naopak. tim jen utvrzujete, ze bude rozumnejsi jit do prvni hospy a tam ten pripadny prispevek na vas zivotni sen radeji prohnat pupikem

Didivlk (9) napsal 10.01.2019 v 16:51+9

To Petr1974: po přečtení článku a především komentářů musím prostě reagovat. Pořád tady čtu, že hledáš nějaký rady a tipy na splnění snu. Měl jsem sen jet na motorce do Mongolska a tak jsem v 22 letech šel pracovat do Rakouska abych si mohl koupit vysněnou motorku. 3 roky jsem tam pracoval abych vydělal nejen na ni, ale zároveň na cestu. V roce 2017 jsem cestu absolvoval a splnil si sen- fotil jsem kvalitní fotky, psal blog, cestopis a články. Vše jsem si zaplatil sám... Teď se připravuji na další cestu - a to do Magadanu. Na nové motorce, na mnohem dýl a opět za svoje peníze. Podpora se mi shání teď mnohem lépe, protože mám už za sebou něco mám a tím pádem mohu něco hmatatelného nabídnout, ale i tak bych v životě nechtěl peníze od soukromých lidí jen za to abych mohl natočit "kvalitní dokument". A jen pro představu jak to vypadá když si chceš splnit další sen a vyrazit? Prodáš všechno co máš a jdeš bydlet na hostel, protože tam stojí přenocování mnohem méně než v pronajatým bytě. Zbavíš se všeho abys prostě mohl cestovat. To je asi tak co ti mohu říct k inspiraci... Přeju hodně štěstí, ale vždycky když něco fakt chceš je třeba začít nejdřív u sebe. Za peníze na startovači může cestovat každej... ale když cestuješ za svoje peníze, všeho si mnohem víc vážíš a především si pak mnohem víc vážíš sám sebe... toť asi vše.

faux4 (34) napsal 10.01.2019 v 16:35

Na Kube jsme byli asi pred 2,5 roky s moji drahou polovickou na dva tydny. Dokonce jsem si sepsal i par poznamek z cesty.. pro sebe, abych si pripadne pozdejc pripomnel nektere zazitky. Jeli jsme z Havany do Vinales, do Trininadu a zpet pres Santa Claru. Jeli jsme ale pujcenym autem (Kia Picante v automatu, pobouchana ze vsech stran.. ale na Kube je clovek rad, ze ma vubec neco), proto jsem ty poznamky z cesty nedal na tento server. Asi by se tam dala pujcit i nejaka ta Jawicka. 640tek tam bylo relativne dost.. Ale bylo by potreba umet komunikativne spanelsky. Jinak ten vyletik nas vysel na cca. 55tis.Kc na hlavu. Nerealny to neni.. ale nejdriv bych si ten "sen" splnil z vlastnich prostredku, pak by me to donutilo udelat dobry material, pokud bych si tu cestu chtel zaplatit z cestopisu..

crxjet (258) napsal 10.01.2019 v 15:53+1

Tak koukám, kam až to zašlo... Jako ja vam fandim, ale tu sračku, kterou jste těmi komenty vytvořili, to se bude blbě uklízet... Ono přijmout kritiku je umění... A přitom většina to myslela dle mě pozitivně

jets (518) napsal 10.01.2019 v 15:22+1

Davest 1976 - místo toho, abyste si po tolika negativních názorech uvědomili, že jste něco udělali špatně, tak ještě víc kopete do lidí, kteří vyjadřují (většinou) slušně svůj názor. BTW podle vybraných peněz na startovači by vám mělo dojít, že to není jen chyba na motorkari.cz ale chyba obecná.
Většina z těch, co sem píšou kritiku (a většina slušně a věcně), na rozdíl od vás, už mají cosi za sebou a to by vám mělo taky leccos napovědět.

Littlekiller (16) napsal 10.01.2019 v 14:42+1

Davest1976: Já se tedy omlouvám, čekal jsem nějaký jiný pohled a argumenty od dalšího účastníka plánované "expedice" na Kubu (a bylo by to fajn). Nicméně mi přijde, že ses přidal ke kolegovi do diskuze jen proto, aby sis také uraženě rýpnul do lidí, od kterých chceš zaplatit dovolenou.
Mě do toho nic není, ale nebylo by lepší trochu vychladnout a podívat se, co vám zde diskutující vytýkají a zkusit si z toho něco vybrat a zamyslet se, jestli náhodou neděláte něco špatně? Na dobře míněné kritice nevidím nic špatného a to urážení je tady, nezlob se na mě, hlavně z vaší strany. Nikdo vám myslím nic špatného nepřeje (nevím kde to čteš), ale takhle se tedy sponzoři opravdu nezískávají.
Každopádně děkuji, že jsi mi potvrdil správnost mého rozhodnutí, vám na cestu nepřispět. I tak vám přeji ať vám výlet klapne podle představ, jen tedy né za moje peníze.

Daves1976 (-2) napsal 10.01.2019 v 14:26-2

Přátelé, kamarádi. Nemám nejmenší potřebu, ani důvod se před Vámi obhajovat. Zvolili jsme tuto formu, možná ne úplně šťastně, ale méme svobodu a můžeme. Vy nás také můžete svobodně kritizovat, ale i chválit. Pokud se Vám to nelíbí, nedá se nic dělat. Ale kur.a přestaňte mě poučovat, že si mám vydělávat poctivě prací. Co si dopr.ele myslíte, že celej život dělám? Kde pan chudelapipa bere tu drzost mě soudit a radit mi?
Tímto celou neplodnou diskuzi končím!

milfordoj (18) napsal 10.01.2019 v 14:01+1

Něco vymyslet, vytvořit, zařídit, což stojí spoustu úsilí, které určitě není na první pohled patrné - a nechat to potom vyhnít jen kvůli tomu, že dáte všechno všanc veřejnosti a neseženete dostatek financí / sami tomu neobětujete několik let života - to by jsi Davide nazval jak? Já v tomto vašem přístupu žádné pozitivum teda nevidím. A nevšiml jsem si, že by vám tu někdo vyloženě nepřál aby to vyšlo. Ale způsob jakým to prezentujete, že potřebujete cizí peníze, bez kterých to nedáte, prostě svádí k ne zrovna nadšeným odezvám. Navíc když to Petr prezentuje jako "sen" (pokud slovo sen už také nezměnilo význam jako slovo "expedice"). Kdybyste raději počkali rok, dva, našetřili si na to vlastní vůlí a prací a pak byste sem dali článek s tím, že jedete "Na fichtlech za Fidelem na Kubu, sledujte nás," tak proti vám nikdo neřekne ani popel.

chudelapipa (-161) napsal 10.01.2019 v 13:47-1+1

pro daves 1976-žebrák není myšleno jako nadávka ale příměr,protože doslova žebráte,pokud chcete cestovat a dělat slávu sami sobě,tak cestujte,ale za SVOJE,to by se to cestovalo," Ono něco vymyslet, vytvořit, zařídit stojí spoustu úsilí"---víte vy vůbec co je úsilí???vydělat si třeba 30 000 poctivě prací a potom třeba 14 dní cestovat,ale dnes se nosí same hogofogo a bez práce dělat díru do světa,takže asi tak

APALUCHA (0) napsal 10.01.2019 v 13:09-1+1

Já Vám fandím!! Myslím, že jakýkoli projekt by se měl podpořit alespoň morálně. Na fichtlu bych asi nejel, ale destinace je velice zajímavá a motorkářsky nepoznaná. Loni jsme v Maroku potkali Japonce na kole, předloni v Rumunských horách krajana Františka, který šel pěšky do Istanbulu, a došel, v Rusku jsme potkali Litevce, který se starým hasičským mercedesem projel skoro celý svět. Pro někoho magoři a blázni, pro mě borci a dobrodruzi. Proto Vám držíme palce, aby tento projekt došel do zdárného konce.
PS: Jestli to ale nedáte, jste pouťový mluvky a brzdiči kolotočů

Daves1976 (-2) napsal 10.01.2019 v 12:52

4all: Jsem jeden z těch čtyř "žebráků". Vždy jsem si myslel, že u zájmových skupin, se k sobě lidé chovají výrazně lépe než běžní smrtelníci, např. ti v diskuzích na novinkách. To co jsem si přečetl zde v komentářích mě postavilo zpět na zem. Taková smršť negativismu, povýšenectví, nepřejícnosti, to se jen tak nevidí. Díky za lekci. Ono něco vymyslet, vytvořit, zařídit stojí spoustu úsilí, které třeba ani není na první pohled patrné. Naproti tomu kritizovat, urážet a zesměšňovat je stašně snadné. Takže za mě díky.

Raisto01 (90) napsal 10.01.2019 v 11:15+1

Co mě tedy po zhlédnutí startovače celkem překvapilo je, že když nevyberete peníze, tak nic nebude. Když si vezmu kolik sponzorů a partnerů jste do toho natáhli a pak nebude třeba nic, když nevyberete peníze od lidí, tak už vidím, jak se jim příště, třeba s někým kdo by to dal i za svoje, bude chtít do takových akcí chodit. Píšou o Vás v novinách, jezdíte po partnerech a nakonec třeba ani nikam nepojedete. Tak to je si myslím, už celkem dost silná káva. Tomu se opravdu moc fandit nedá.
Nápad dobrý, ale toho humbuku kolem a všechno závisí na tom jestli vyberete peníze?

Předchozí
1 2 3 4
Následující


TOPlist