gbox_leden



Motorkářské projekty s dobrým srdcem - MC Outdoors Riders

V současné době se více a více motorkáři setkávají s pojmy jako je Love Ride, MDA Ride, Blue Land, Sidecar Ride…. Všechny tyto projekty jsou různými způsoby spojeny se jmény Radka Krieglera a vozíčkáře Zdeňka Krupičky, kteří společně s Radkovou ženou Bárou a několika dalšími nadšenci založili občanské sdružení MC Outdoors Riders

S jejich aktivitami jsme se mohli setkat už na výstavě Motocykl 2008, kde vystavovali u stánku CARSERVIS – Wunderlich sajdkár, se kterým v dubnu 2008 absolvovali cestu z Prahy do Casablanky a putování po Maroku.  V letošním roce sdružení připravuje již druhý ročník sajdkárových jízd, který bude rozšířen o dalšího účastníka – vozíčkářku Jana Fesslovou, která sama procestovala na vozíku Čínu. Na výstavě Motocykl 2009 u stánku CK Rajbas probíhalo představení expedice BlueLand 2009 do Indické Himaláje se sajdkárem Enfield v termínu 25.7. – 16.8.2009. Členové sdružení mají záměr i touto jízdou propagovat další neziskové projekty. Blue Land (www.blueland.cz) je občanské sdružení českých dobrovolníků, které v Kargyaku v indických Himalájích podporuje místní etnikum vybudováním knihovny, osvětou a pomáhají např. popálenému chlapci sehnat prostředky na plastiku kůže.
Pro vozíčkáře bude novým zážitkem skutečnost, že pojede jako člen větší skupiny (cca 8 motorek), která pojede stejnou trasu jako účastníci expedice Himalayo Enfieldmo. Do Dillí poletí s Turkish Airlines, pak vlakem do podhůří Himalájí, a odtud již po ose do průsmyků a sedel nejvyšších hor světa. Zdeněk Krupička bude absolvovat první část cesty a ideálně v polovině trasy se s ním v sedadle sajdkáru vymění vozíčkářka Jana Fesslová .Jana je ochrnutá po úraze při házené, její vášní je cestování, reprezentovala Českou Republiku na paralympiádě v loňském roce a na její první expedici v sajdě se nesmírně těší.

Sdružení MC Outdoors Riders (MCOR) si klade za cíl prostřednictvím mototuristických akcí sbližovat vozíčkáře (nebo hendikepované obecně) a motorkáře. Vozíčkáři typicky jízdu v sajdkáru nepovažují za chlapskou záležitost, na druhou stranu málokdo z nich se odváží vyjet na delší trasy jako Zdeněk nebo Jana. Cílem Riders je zprostředkovat více postiženým o čem to motorkaření vlastně je. Neomezují své aktivity jen na expedice – svezou i vozíčkáře na sraz nebo výlet po Evropě. Např.vozíčkář Matouš Novák se bude účastnit švýcarské Love Ride.
V rámci motorkářských outdoorů pro firmy organizovaných partnerskou motorkářskou cestovkou MC Outdoors Agency (zaměstnanci firmy jedou jako spolujezdci, vyškolení řidiči motorek s nimi absolvují obdobu tajného závodu - www.cee-motorcycletours.com) je počítáno se záměrem integrovat i postižené jako instruktory, kteří budou pomáhat zdravým zažít motorkářský adrenalin jako řidiči sajdkár nebo čtyřkolek vezoucí firemní zaměstnance.
Expedici Blue Land 2009 podpoříte zakoupením DVD Himalayo Enfieldmo nebo Sidecar Ride 2008 za cenu 190,- czk. Více informací: www.mcoutdoors.cz.

Rád bych vás tímto pozval na zakládající schůzi sdružení MC Outdoors Riders dne 16.4.2009 v 19:00 v salonku v hospodě na Urale, Praha 6, Puškinovo náměstí na rohu s ulicí Uralskou. Kdo má zájem pomáhat s integrací vozíčkářů mezi motorkáře, můžete se zúčastnit, bližší informace viz web.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist