europ_asistance_2024



Kam v Beskydech? Stavte se 13.5. na zahájení grilovací sezóny na Horalu

Chcete si dát pauzu během výletu po Beskydech? Za návštěvu rozhodně stojí Wellness hotel Horal ve Velkých Karlovicích. Skvělá valašská gastronomie, venkovní terasa s příjemným posezením a výhledem do údolí kryté parkoviště – to je jen část důvodů, proč se na Horalu během cest zastavit.

Wellness hotel Horal najdete na kraji Velkých Karlovic, hned vedle hlavní silnice směřující nejen na Slovensko, ale i do dalších částí Beskyd. Do půl hodiny cesty odtud je například Rožnov pod Radhoštěm s valašským skanzenem, horské středisko Pustevny nebo Čeladná.

Velkým lákadlem Horalu je prostorná venkovní terasa, na níž můžete spočinout v pohodlné sedačce a při ochutnávání valašských specialit se kochat krásným výhledem do údolí. Zkuste některou ze specialit z nového sezónního menu, třeba zdejší vyhlášenou kyselici, brynzové halušky, speciality z jehněčího masa, lahodné kachní stehno se zelím a špekovým knedlíkem nebo domácí dezerty. O prázdninách se můžete na terase těšit i na grilované speciality každý víkend.

NÁŠ TIP

Vítání léta aneb Zahájení grilovací sezóny na Horalu v sobotu 13. května. V 11 hodin akci zahájí komentovaná ukázka porcování velké lovené ryby, poté můžete ochutnávat grilované rybí speciality, vyzkoušet si výrobu valašských frgálů nebo ochutnat nové druhy zmrzliny. Zahraje také cimbálová muzika.

Pokud se rozhodnete na Horalu nejen posedět, ale také přenocovat, určitě vám přijde vhod krytý parkovací dům a komfortní ubytování. V ceně máte nejen snídani a večeři, ale také volný vstup do Wellness Horal s termálními bazény a saunovými rituály. Noci z neděle na pondělí hotel nabízí za speciálně zvýhodněnou cenu.

Tip: Jen 3,5 km od Horalu najdete Spa hotel Lanterna s vynikající gastronomií a relaxačním centrem. Je vyhledávaným místem romantických a wellness pobytů. Oba hotely jsou součástí Resortu Valachy, který je známý nejen celoroční nabídkou relaxačních i rodinných pobytů, ale i pořádáním různých gastronomických či sportovních akcí.

Zapište si do diáře:

7. a 8. 10. 2017– Karlovský gastrofestival
Tento tradiční svátek dobrého jídla a pití nabídne ochutnávky nejen valašských specialit místních i hostujících regionálních hospod a restaurací, ale také vyhlášený farmářský trh, kuchařské show, frgálovou manufakturu a tradiční soutěž frgálů, posezení s živou muzikou a dalšími programy. Vstup je zdarma. Více o Karlovském gastrofestivalu.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Související firma
  • Turistický resort Valachy Velké Karlovice

    se nachází v malebném údolí Léskové ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Poloha v CHKO Beskydy z něj činí jedinečné místo, kde jsou dodnes samozřejmostí ovce na pastvinách, hluboké lesy, průzračně čisté bystřiny a neporušená příroda. K Valašsku neodmyslitelně patří krajové speciality – slivovice, ky...



TOPlist